İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Accuweather Asya Tahminini hepbirlikte hatırlayalım;



    "Following a dry start, rounds of heavy sea-effect snow are likely across portions of Turkey and northern Iran during the middle to latter part of the winter," Nicholls said.


    This type of snowfall can lead to great variation in travel conditions with some communities being hit with heavy snow, while other areas a few kilometers miles away may receive no snow from one round to the next.


    "Some cold air may reach into Jordan, Syria, Lebanon, Israel, Cyprus and the northern part of Saudi Arabia," Nicholls said.


    Nicholls: "Kurak bir başlangıcın ardından, Ocak ortasından Kışın sonuna kadar Ağır deniz etkili kar yağışları Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna ve İran'ın kuzey kesimlerinde sık sık görülecek."


    Bu tarz kar yağışları yer yer büyük değişkenlik gösterecek. bir bölge ağır kar yağışlarından etkilenirken, bir kaç mil uzaktaki bir yer hiç kar yağışı almayabilir.


    Nicholls: "Bir miktar soğuk hava Ürdün, Suriye, Lübnan, İsrail, Kıbrıs ve Suudi Arabistan'ın kuzeyine kadar ulaşabilir."

  • @Efsane-Semih heyecanla bu akşam ki tahminlerinizi bekliyoruz. Bundan sonra sizce çok büyük oynamalar olur mu olumsuz yönde? 6 gün var daha. Tedirgin etmiyor değil İnsanı. GFS neler getirecekti sevinçten yerimizde duramazken son 2 günde bozduğunu gördük :(

  • 8| 8| 8|


    SERT GEÇMEYECEK'
    Meteoroloji Mühendisi Adil Tek bu yıl çok sert bir kış görmeyeceğimiz görüşünde: "Bu sene iklim modelleri kış mevsiminin ılıman geçeceğini gösteriyordu. Çok sert bir kış beklemiyorduk. Geçtiğimiz yıllara göre yağışlar ortalamanın altına düşüyor. Ocak-şubat aylarında önceki yıllarda 5 kere kar düşerse bu sene 2 kere düşecek gözüküyor. Önümüzdeki hafta bir soğuk hava dalgasının gelmesini tahmin ediyoruz. Kar yağışı da kendini gösterecek. Özellikle küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda tahminler sıcaklıkların gittikçe yükseleceğini söylüyor. Bu sıcak havaların frekansları gittikçe artmaya başlayacak. Bu sıcaklıkların artması basınç sistemlerini etkiliyor. Bölgemizde bu sıcak havaların kendini daha fazla göstermesi yüksek basınç alanlarının üzerimizde bulunması güneyden gelen sıcak havayı bizim bölgemize daha fazla getiriyor." (Habertürk)
    X( X( X(

  • @Efsane-Semih heyecanla bu akşam ki tahminlerinizi bekliyoruz. Bundan sonra sizce çok büyük oynamalar olur mu olumsuz yönde? 6 gün var daha. Tedirgin etmiyor değil İnsanı. GFS neler getirecekti sevinçten yerimizde duramazken son 2 günde bozduğunu gördük :(

    iyi yondede kotu yondede olabilir. beklentim eksi 10 min max eksi 12.

  • As the cold and snow pack build in Siberia, the active storm track will allow the cold air to push farther to the southwest.


    "Cold air is likely to make significant inroads into western Russia and the Caspian and Black Sea regions as the winter progresses," Nicholls said.


    Sibirya'da soğuk ve kar yerleştikten sonra, Aktif bir fırtınalı hat soğuk havaların Asya'nın güney batısına doğru ilerlemesini sağlayacak.


    Nicholls: " Kış ilerledikçe; Soğuk hava Batı Rusya, Hazar denizi ve Karadeniz bölgelerine doğru kaydadeğer bir biçimde sokulacak."

  • Konusmayayim diyorum ama arkadaslar surada 1 aydir kar kar diye sizlanirken simdi sistem geliyor ve gunu az diye soyleniyorsunuz. Bu kadar doyumsuz olmayalim biraz aza tamah edelim sonra cogu bulamayacagiz..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN