İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 13-14 Mart öncesi ısınma ve hemen sonrasında yağış.. Yine oraj mı geliyor:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • % 5 peşinde olanları unutmayalım @Baybars hocam X/

    valla onlar kendileri düşünsünler hocam ben kışı 1 mart itibariyle kapadım artık oraj takibine bakarım :)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ayrım yok her ihtimalin peşindeyiz.Havanın takvimlere aldırdığı yok nasılsa :)

    ben ayırıyorum demedim Hava takvime bakmazda kışın kış olduğu aralıkta ocakta şubatta yağmamış ışınlar artık dik yağsada zarar getirir yarar değil kısacası kar bekleyen ihtimalini düşünen istediği gibi kovalayabilir ama ben o defteri kapadım

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hayırlı akşamlar değerli forumdaşlar, bir sezonu daha iyisiyle kötüsüyle tamamladık. 1-2 birşey karalamak istedim, kaç gündür aklımda vardı, şimdiye nasip oldu.


    Öncelikle kış nasıl geçti ondan bahsetmek isterim, ilk görev sezonumda kar kuraklığı yaşasak da; yağış açısından güzel bir sezon tamamladık, olduysa hatam şimdiden özür dilerim. Sınırda olan sistemler veya gelmeyen sistemleri bolca gördük. Karseverler açısından kötü bir sezon geçirsekte en azından ben öyle düşünüyorum ki; sınırda ki ve kaçan sistemler ve kışın genel işleyişi açısından çok öğretici bir sezon oldu. Bardağın dolu tarafı da bu. Sıkı sıkıya takip eden birinin bu sezon çok şey öğrendiğini düşünüyorum. Bardağın bir başka dolu tarafı da bu sezon kayıt olanlar için özellikle güzel bir ortamla tanışmış oldular, bu forum güzel bir yer.. :)


    Tabi sezonu yavaştan tamamlarken birçok teşekkürü borç bilirim. Bize zaman ayırıp değerli tahmin/bilgilerini bizlerle paylaşan değerli tahmincilerimize, bilgilerini paylaşan ve kendi hayatından bile zaman ayırıp buradaki sayfa düzenini sürekli aktif şekilde sağlayan sayın yönetim ekibimize, bizleri yalnız bırakmayıp güzel fikirlerini paylaşan sayın üyelere ve uzaktan dahi olsa forumu takip eden değerli misafirlerimize teşekkürlerimi sunmak isterim.


    Bir konuya daha değinmek isterim; bir süre önce hatırlarsanız anket yapmıştım, orada en fazla bahsedilen isteklerden biri "ben sadece takip ediyorum fakat tartışma ortamından uzak bir sayfa istiyorum" fikriydi. Gerçekten zaman zaman sert tartışmalar oldu, bu konuda çok şey yaşandı. Tartışmaları raporlayan; bu konuda yapıcı olan üyelere ve bu konuda mümkün olduğunca tartışmalara geçit vermeyen değerli yönetim ekibine tekrardan teşekkürler.


    Çok uzattım fakat sözlerimi bitirirken birşeyler eklemek istiyorum, artık kar büyük sürpriz olur tabi ihtimal kuvvetlenirse takip edip özellikle tarım adına varsa alınabilecek önlemler alınmaya çalışılır. Yazı genel anlamda veda gibi dursa da bir yerden de hoşgeldin mesajı idi. Artık oraj dönemindeyiz, özellikle yazında bu forum çok sıcak, samimi ve güzel bir ortam oluşuyor. Bence yazında buradan ayrılmayın. :) Oraj anında geçen hafta gördünüz ortam şenleniyor.. :)


    Okuyan herkese teşekkürler, biraz uzun oldu. Herkese hayırlı akşamlar..

    Bara döda fiskar följer strömmen...




  • Yalnızım dostlarım yalnızım yalnız:):) boşa uğraşma GFS nasılsa gösterip vermeyeceksin:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ecmwf de verdi ki gfs yalnız degil

    neyi verdi ecm? sapma grafiklerine bir bakın derim,ayrıca GFS nin ana senaryosu yapayalnız.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • kasım ve aralığı iple çekiyorum :D beğeninde beraber çekelim çabuk gelsin :D

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • Adamın bodrum ve fethiye'de yazlığı var bana diyor ki " ya sen yazı neden sevmiyorsun deniz, kum, güneş, doğa " filan diyor.sinir hastası etti beni ya bağcılarda yaşıyorum yaz mevsimini nasıl seveyim sen orda deniz kum güneş görüyorsun ben burda sokaktan geçen apaçileri görüyorum .


    Hele minibüsler tam eziyet allahım sabır ver çabuk aralık ayı gelsin.