5-8 Aralik Arasi Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Avrupaya cikmaya calisan ancak yeterli derecede cikamayan Azorun indirecegi soguk hava yarindan itibaren etkisini gostermeye baslayacak.


    Iç bolgelerin hemen hemen tamaminda kar ve ortu olacak. Azorun batidan fazla sokulmasi sebebiyle Doguya gidildikce yerdeki kar miktari artacak. Ozellikle Samsun Adana hattinin dogusu en sansli bolge olacak. Karadeniz yaylalarina metrelik kar yagacak. Bati Karadenizin ic kesimlerinede guzel bir ortu gozukuyor.


    Istanbulun ozellkle Anadolu yakasi bu sistemde en sansli kesim olarak gozukuyor. Hatta Anadolu yakasinin dogusuna gidildikce gorunen kar miktari ve yagisin suresi artacak. Bogaz hatti Anadolu yakasindan sonraki en sansli yer. Avrupa yakasinin batisi hakkinda net birsey soylemek zor. Yagis yonunden sikinti yasayabilirler. Tam olarak bir sınır cizmek zor ancak Basaksehir vs cevreside ilk karı gorecekler diye dusunuyorum. Catalcanin batisinda kalan yerler icin kuru soguk gozukuyor maalesef.


    Yagislar genellikle kky seklinde olacak. Buna Kadikoy Eminonu sahilleride dahil. Saf kar Aydos Kayisdagi gibi yukseklerde olabilir ozellikle tepe kisimlarinda. Yagmur tanelerinin arasindan muhtemelen yarin gece ilk kar taneleri dusmeye baslayacak. Carsamba ogleden sonra yagis anadolu yakasini terkedecek.


    Bursanin dogusu, Sakarya, Kocaeli vs de kky alacak. Rakim 300 ustu olan yerler saf kar gorebilir. Ic bati Anadolu ve Ankara cevresinde hafif ortu olacak. Bati Karadeniz kky alacak. Ic kesimleri yogun karli. Orta Karadenizin batisida kky gorecek. Dogusundan itibaren yagmur olacak kiyilarda. ic kesimler yogun karli. Guneydogu anadolunun kuzey kesimlerinde carsamba gece kky gorebilir. Bu bolgemiz icin şartlar sinirda gozukuyor. Bu bolgede oturanlar bolge tahmincilerini takip etsinler.


    Uzun zamandir araligin ilk haftalari itibariyle Istanbul havadada olsa kar gormuyordu sanirim. Suan icin teselli mahiyetinde bir sistem. Daha iyilerini gormek ümidiyle.

  • Semih yukarıda yazısında İstanbul ile alakalı gayet açıklayıcı yazmış saf kar aydos ve kayışdağı harici zor diye şimdi yazıya rağmen saf kar alır diye ilçe ismi yazılırsa tepki kaçınılmaz olur güzel kardeşim @MeteorolojistPilot

  • Elinde sağlık abi.MGM uyarı vermiş Samsun'a yoğun yağış diye.İnşAllah güze bir yağış alırız.Orta Karadeniz'in batısı KKY demişsin 100 rakım Bafra'da buna dahil midir? :)