2017-2018 Kışı Ön Tahmini

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sibirya değil de Arktik Polar hava kütlesi gelse. Çok kısa sürüyor, hemen geçiyor ama. Yakınlaştığımız durumlar oldu ama, 6 Ocak 2015 gibi.

  • sibiryada genelde saydıgım yerlerde cok daha şanslı oluyor...o mantıktan bakarsak polar kökenli sistemlerinde nereyi ne kadar vuracağını bilemeyiz..bir cok parametre var dostum maalese..ülkemızın konumu geregi bir cok seyın lehımıze aynı anda olması gerekyor..tekrarlıyorum kendi adıma,sibirya candır..

    Einmal editiert, zuletzt von divane ()

  • @divane Sibirya veya İskandinav YB destekli sistemleri bol Trakya'nın hatta efsane olarak geçenleri de var. Böyle bir genelleme olamaz. Herşey belli uygun şartlara bağlı.

    [size=large]Hava Forum[/size]
    [size=large]Metehan[/size]

  • Sibirya kafkas gösterir, İtalyadan vurur. Bunu kaç yıllık tecrübeme göre söylüyorum. Bunu bilmeyenleriniz vardır aranızda belki. Neydi ne oldu.




    Ne beklerken neye dönüştü. İtalya da oluşan ab alanı efsaneyi alıp götürdü. Ey gidi günler ey..




    Ben kendi adıma Sibirya'nın sıkıntısı yerine Polar sistemin rahatlığını tercih ederim. Ama Sibirya Yüksek Basıncı ile gelen sistem daha kalitelidir. Mesela soğuk hava yer seviyesinden ilerler. Polar sistemde kıyılar için -10 lazımsa, Sibirya Yüksek Basıncının indirdiği sistemde -4, -5 de yeterli olur.

  • semih hocam saygılar..eğer sibirya aktif olursa,sayfanın basındaki tahmininiz geçersiz olur...çok daha farklı bir tablo oluşur..mesela trakya şanslı olmaktan çıkar..dogu kesımler oldukca sanslı olur ilk tahmine göre...yagıslar azalır,kar daha kaliteli olur..ben sibirya kısında yağan karların tadının ap ayrı olduğuna inanırım..yer sıcaklıgı falan cok daha elverıslı oluyor..

    O yb nin konumuns gore degisir. yb nin alacagi konumla olusan a.b belkide istanbul yada sakaryadan kuzeye cikar trakyayi gomer.yada ne biliyim samsundan cikar bati karadeniz gomulur.istanbul dek alir.trakya kuru soguk olur. yada 2012 deki gibi yb italyaya hakim olamaz orda bir a.b pörtler soguklar avrupaya akar bunlar detaya giren seyler ve bilmek imkansiz.


    Sibirya yb ye kapiyi kapatmadim. olabiliri var yani. dogulu qbo negatif ao vs.bunlar sibirya yb icin olumlu seyler. O yuzden Kasimda guncelleme yapip daha fazla detay vericem. kisaca suan kışın sibirya yb var yada yok diyemiyoruz. hee 2012 de bagira bagira gelmisti. agustos ayindan itibaren mevsimlik tahminlerin cogu hemfikir olmuslardi. beklemeye devam :)

  • 2006 Sibirya


    2012 Sibirya


    2018 Sibirya ???

    Hocam Kalbim Duracak Şimdiden o Sene bu sene neden olmasın :gun_bandana: :gun_bandana: Ben Bu seneden Umutluyum Şahsen Şimdiden Az çok Basınç Dizilimleri Herşeyi Anlatıyor Bana uzays3271653126 uzays3271653126

  • Sibirya çoğunlukla Karadeniz üzerinden iner çoğunlukla doğu bölgeler'de hakkım 2008 ve 2012 kışı tam sibirya kışı değil İskandinav yb vardı orta ve batı avrupa sibirya kışından tam faydalanamaz misal 2010 kışı ve 2011 kışı İskandinav ve polar kutupsal soğuk kışıy avrupa çok soğukken sibirya normaller üstüydü O bakımdan doğu bölgeler İzlanda ve İskandinav yb olursa ılık ve lodoslu tarafa kaldığını bilirım

  • Sistemlerin karakteristik özelliklerine veya İskandinav ya da Sibirya YB olsun konumlarına göre etkileyeceği bölge tabi ki değişir.Yani olay şu eğer Sibirya varsa batı şanssız doğu şanslı veya İskandinav YB şuraya kar şuraya kuru soğuk yapar gibi genelleme olamaz.Ha şöyle bir genelleme olabilir İzlanda kıta içine girerse yağmur getirir Azor üstümüze yatarsa durgun havalar olur ancak sizin yaptığınız gibi bir genelleme olamaz.İskandinav YB veya Sibirya YB destekli birçok sistem var Trakya adına.Ancak siz Sibirya varsa tahmininiz değişir Trakya şanssız ,doğu bölgeler şanslı olur diyorsunuz.Belki de bir İtalya AB ile sistem ülkemize vurmaz veya gücünü kaybedip vurur.Böyle bir genelleme olamaz yani.

    [size=large]Hava Forum[/size]
    [size=large]Metehan[/size]

  • @divane yaptığınız yorum Semih hocaya olsaydı aynı tepkiyi yine verirdim . farklı bir arkadaşa cevap verirken lütfen etiketleme yolunu kullanın .
    Efsane Semih hocamızın geçen sene bilinçli olarak üzerine oynayan bi kaç kişi vardı . Sizde etiketleme yapmayınca konu da Efsane Semih hocanın konusu olunca böyle bi tepki vermem benim açımdan gayet normal .

    emin olun siz değil başkası da olsa kim olursa olsa aynı tepkiyi verirdim . şahsım adına özür dilerim . iyi forumlar . . .
    Bafralı55 in söylediği gibi konu dışı mesajlar silinecektir . herkese iyi forumlar

  • hatalı kelimeler yazmış olabilirim dogrudur fakat biraz agır tepki gelince sadece kırıldıgmı izah ettim..sorun yok..mutluluk amacımız aynı..güzel bir kış olması ve herkesın yüzü gülmesi dileğiyle..kolay gelsin...

  • aslında geçen kıs donemınde bazı yerler efsaneyi yasadılar..istanbul,yalova ve bandırma çok iyiydi mesela...ben yalovada yasıyorum,6 ocak sıstemındeki gördüğüm kar ı hiç bir zaman görmedim..her zaman derım birazda şans işi diye..koca dönem ılık gecer,öyle bir sistem gelirki aynı dönemde,yıllarca akılda kalır..

  • Sibirya çoğunlukla Karadeniz üzerinden iner çoğunlukla doğu bölgeler'de hakkım 2008 ve 2012 kışı tam sibirya kışı değil İskandinav yb vardı orta ve batı avrupa sibirya kışından tam faydalanamaz misal 2010 kışı ve 2011 kışı İskandinav ve polar kutupsal soğuk kışıy avrupa çok soğukken sibirya normaller üstüydü O bakımdan doğu bölgeler İzlanda ve İskandinav yb olursa ılık ve lodoslu tarafa kaldığını bilirım

    hicbirsey anlamadim. Anladiklarimida hep yanlis biliyosun.

  • Bu konu,semih hocanın konusu,bende dahil herkes gelebilir soru sorabilir ama cevaplarına herkesin saygı duyması gerekiyor.Eğer semih hocadan farklı düşüncelerimiz varsa karalama tahtası altında yazabiliriz.