Beiträge von dikix

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    İzlanda çok baskın anlaşılan o ki izlanda bu senede başımızı agrıtmaya devam edecek Kışın nasıl geçecegi yavaş yavaş şekillenmeye başladı ülke genelinde artık,sıkıntı büyük bu sene Ülke Genelinde...

    Ekim olmuş Kasıma giricez sıcaklıklar hala çogu yerde 20-25 lerde modeller bi öle bi böle bi model 360 derece nasıl dönebilir bunun mantıksal olarak hiç bi açıklaması olamaz daha düne kadar 15 inde Ülke olarak Soguk havanın etkisine giricektik şimdi pastırmalı pide olmuş resmen rezalet Ben Bu seneki fikrimi degiştiriyorum yavaş yavaş 2010 daki kışa dogru ilerliyoruz baştan iyi giden herşey alt üst olmuştur D.r. Mikdat kadıoglu nun dedigi gibi Türkiye Kuraklıga dogru gidiyor ne yazı yaz gibi ne sonbaharı sonbahar gibi nede kışı kış gibi yaşayabiliyoruz artık Son 5 senede Yaşadıgımız bu iklim olayları son duraga kadar gelmiştir artık ALLAH TÜRKİYE'min Yardımcısı olsun..

    @Samet_113 hocam tamam ben haksızım yine k.bakmayın İsyankar edilecek bi durum yok sadece tepkimi ortaya koyuyorum 3 aydır dogru düzgün yağış alamadık bide Yeşilligin en bol oldugumuz yerde bile yağış sıkıntısı çekiyoruz yine ne kadar tutarsız bi atmosfer olmaya başladı dün gece 30 derece olan sıcaklık şimdi 15 derece yağış desen 0... Hocam ben kendim giderim Bırakıyorum Zaten forumu herkes ALLAH'a emanet..

    Ülke Genelinde artan nüfus ve betonlaşma hızlı bi şekilde ilerledigi için Yağışlarda ciddi problemler yaşıyoruz ülke geneli olarak Bu durum Böle gidecek olursa Yağışları Günleri unutacagız artık bu nasıl iştir arkadaş Artın Bırakın daa şu Betonlaşmayı ne hale geldik ülke olarak 1 gün yağış olacaksa sistem felan gelmesin yaw ılık havaya razıyım artık yaw bu nedir böle çok degişik sistemler alıyoruz sanki birileri oynuyormuş gibi sistemlerle.!!! 3-4 günlük yağışlı sistem gitti 1 günlük sistem kaldı elimizde gerçekten çok sinir bozucu bi olay..

    Demiştim bundan önceki yazılarımda bu yıl kış erken gelicek diye nitekim öle de olmaya başladı Yüksek kesimli rakımlı yerlere ilk kar haberleri de gelmeye başladı artık kış geldi diyebiliriz.. Benim yaptıgım düşüncelerimi ve tahminlerimi istemeyenler karşı çıkanlar olmuştu 15-20 gün önce sölemiştim 2000m rakım ve yükseklerine ilk kar düşebilir diye 10-15 ekimde de Bolu Dağı Kastamonun Ilgaz ve 1500m üstü yerlere ilk kar düşebilir demiştim Ilgazada ilk kar düştü herşey tam istedigim gibi gidiyor Kasımda 5-15 gibi Kar görme olasılıgımız var Marmara Başta olmak üzere Batı ve Orta Karadeniz İç Anadolu İç ege göller yöresinde Bu sezonun en soguk günlerini görebiliriz... :hfyeni (29): :hfyeni (29):

    Donuyoruz Şuan Kastamonu merkez sıcaklık 5-6 derecelerde Kıyılar da aynı şekilde 10 derece var en fazla Kasım havası bu olsa gerek Hoşgeldin Kış diyebilirz artık Ilgaz Dağına ilk Kar düşmüş söylentilere Göre Hoşgeldin Kış Diyebiliriz Artık Şuan Titriyorum valla evde olmamıza ragmen Kışşş uzays3271653126 uzays3271653126 :gun_bandana:

    Ecmwf de Gözümden Düşmeye başladı şimdiden hiç bir yaptıkları tahminde tutmadı 1 damla yağış düşmedi buraya Ecmwf çıktısına bakarak tahmin yapan mgm de ters köşe oldu yine herşey altüst oldu kaç gündür yağışlı gösteriyordu benim bölgeyi bi damla yağış düşmez mi yahu Ecmwf ilerde ne yapıcak bakalım.?

    Sonbahar Yaşamadan Kış havalarını mı Yaşamaya Başlayacagız Acaba :) Herşey Tam Düşündügüm gibi gitmeye başladı 10-15 ekimde Süpriz olabilir Kayak merkezleri Bolu Dağı ve Karadeniz kırsal ve 1500m yükseklerine ilk kar haberlerini duymaya başlarız gibi artık Rabbim Bol Soğuk ve Karlı Bi kış geçirmemizi Nasip Eylesin...

    GFS 6 ekim sonrası için sıcak ataklar konusunda ısrarlı gibi. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.

    Hocam o Dügüm kopacak ılık hava Atagı olsa olsa artık 12-16 olur anca 850hp da Bunlar öncü sistemler 4-5 ekimden sonra Sonbahar-Kış modu havalara girecegiz büyük ihtimal.. Afrika ve Basra Baskısı kalkıcak kuzeyimiz Sogumaya Başladı Zaten Gece şuan üşümeye başladık artık Kuzeyden Ve Balkandan Gelicek 0 ila -4 arası izotermiyi bekliyoruz artık Buda Karadeniz iç kesimleri Ve Yükseklerinde Kar Yağışı demek Ben 10 veya 15 ekimde ilk kar yağışını Düşecegini Düşünüyorum...

    Çok ilginç iklim yaşamaya başladık Malesef Gittikçe Daha da kötü hal almaya başladı bu hava olayları 27 Temmuzdaki İstanbul daki Dolu ve Sel Felaketleri Günümüzde Hala devam Eden Bi Aşırı sıcak havalar Bi Sel Ve devam Etmekte olan Dolu Felaketleri hala Devam etmekte Bununla ilgili Herhangi Tedbir Ve Çalışmalar Başlamış Degil İlla Can kayıpları Çok fazla olunca mı iklim degişikligine çare bulunmaya başlanacak.. Ve bunları Gören insanoglu hala daha atmosferimizi kirletmeye devam ediyor Çok kritik dönemlerden Geçiyoruz Bu kış çok enteresan geçecek diye Ta 27 Temmuzdaki olaydan Sonra Sölemiştim..Malesef İnsanoglu Başta olmak üzere Tüm Canlıları Çok kötü Gelecek Bekliyor.. Gelecek Neslimize Çok kötü bi Gelecek Bırakıyoruz ALLAH sonumuzu hayıra çevirsin Vesselam...

    Hocam Bi zahmet artık Sonbahara girelim Bu sene bi Türlü geçiş Yapamadık Zaten Ekim ve Kasımda Bu denli sıcaklıklarla geçecek olursa vay olsun halimize..