Ağustos Ayı Görünümü Hakkında Bilgi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Öncelikle konu açmayı özlemişim. Umarım kış bir an önce gelirde bol bol konu açarım.


    Gelelim Ağustos ayının görünümüne ;


    Aģustosun ilk günlerinden itibaren Basra sıcaklarının etkisi altina gireceğiz. Özellikle Güneydogu Anadolu ,Doğu Anadolu, Iç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi(özellikle iç kesimleri) aşırı sıcaklara maruz kalacak. Marmara,Ege ve Akdeniz Bölgesi'de bu sıcaklardan etkilenecek ancak bu bölgeler daha çok nemden bunalacak. sıcaklar ve nem en az 10 gün etkisini sürdürecek olup dikkatli olmakta fayda var. Ögle saatlerinde dışarı çıkmak kalp ve tansiyon hastaları için risk oluşturmaktadır.


    3 4 ve 5 Ağustos tarihlerinde ise İç ege Akdeniz'in ic kesimleri ve Ankara çevresinde aralıklı yaz yağmuru gorülecek olup kısa zamanda aşırı yağış düşbilir. Dolu yağışına karşı çiftçilerimiz tedbirli olmalılar.


    7-10 Ağustos tarihleri arasinda bati bolgelerimize sinsice sokulacak Afrika sıcakları artı deniz üzerinden esecek nemli hava sebebiyle hem gece hem gündüz hava iyice bunaltıcı olacak. Bazı illerimizde hissedilen sıcaklik 45 dereceleri bulacak. özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinin dogu illerinde sicaklik 45 dereceninde üzerine çıkacak. Sıcak hava süresince bazı illerimizden yeni rekor sıcaklıklar gelecektir.


    İstanbul'da önumüzdeki 2 daha poyraz sert eseceğinden bunaltıcı olmayacak ancak devamında rüzgarların zayiflamasi ve Basra'nın da iyice sokulmasıyla nem yükselecek. Özellikle 7 11 Ağustos arasi en sıcak dönem olacak. Hem sıcak hem nem geceleri uyutmayacak. Klimasi olmayanlar için zor günler kapıda.


    Bu kadar sıcağin arkasından illaki serinleme olacak.


    12 Ağustos'tan itibaren batı bölgelerimizden başlayacak serinleme beraberinde yağışıda getirecek.


    Uyarı : Geçtiğimiz 2 sistemde yaşadığımız anormal hava olaylarının bir benzeri 12-15 Ağustos arasındada görulebilir.


    Muhtemelen 15 Ağustos'tan sonra tekrardan sıcak havalar bizimle olacak yaz bitti diyemiyoruz.


    Ağustos'un son haftası tekrardan bir serinleme bekliyorum. Bu serinlemeyle batı bölgeler için yaza veda edicez. Illaki yine ısınma olacaktır ancak bizi zorlayacak sıcaklar olmayacak.


    Özellikle 12 15 Ağustos arasina dikkat çekelim. Aşıri yağış ve dolu tekrardan etkili olabilir. Sistemden önceki aşırı ısınma ve serinlemenin güçlü olmasi (sıcak hava soğuk hava çarpışması) anormal hava olaylarını tetikleyecek gibi duruyor şimdilik. Kesin tahminimiz için bizi takibe devam edin..

  • konu acmani bizde ozlemisiz:) hayirli olsun 12-15 agustos u takip edecegiz insallah, eline emegine saglik..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hayırlı olsun Efsane hocam,özlemişim konularınızı.Ağustos'ta geldi kaldı bir ay sonra bekleriz sonbahar-kış tahminlerinizi.Hoş geldin yeniden...

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Semih hocam bağcılar kaç santim yağmur alır :DD
    yazın son ayı okul süper lig hepsi başlıor tatilin son ayı umarm güzel geçer başarılı tahminler