İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • gecen sene eylülün son gayet serin ve yagıslıydı..sırf yorum yapmak için yorum yapıyor bazı arkadaslar..hatta bir oncekı senede eylül ayı gayet serın ve yagıslıydı..

  • Mart 20ye kadar kış bitmez, eylül 20ye kadar yaz bitmez. Bizim coğrafyanın ikliminin doğası bu. Öyle iki gün sıcak hava görmekle ortalık velveleye verilmez. Eylül 20den sonra havalar gündüz vaktindede serin olur merak etmeyin. Yağış olur yada olmaz onu model takibi yaparak yakalamaya çalışacağız. Onun dışında off çok sıcak yandım öldüm bittim gibi kelimeleri bu mevsimde forumda görmek bana çok anlamsız geliyor. Kendi kendime ulan ne tatlı canlı insanlar var şu memlekette diyorum.

  • Simdi sonbahar tahminime bi baktim. Birde bu son yazilanlara baktim. Acaba Eylul ayindan buyuk beklentilere girin diye bisey mi yazdim dedim. Yazvari goruntuler olacak yagislar normaller altinda olacak demisiz.Hareketlenme Ekimde demisiz. onumuzdeki hafta diyagram sonlarinda yagis icin harekerlenmeler baslayabilir.

  • @bjk123 Mesele terlemek,sıcaklamak değil.Son yılların genelinde eylül ayı mevsim normallerinin çok üzerinde kapanıyor,yağış desen esamesi yok,ekim ayı da keza böyle(yağış bakımından).Size normal geliyorsa yapacak bir şey yok tabi.

  • @1929efsanesi dostum atmosfer kendini yenilemeye çalışıyor malesef kirlilik o kadar ciddi boyuttaki buda bizim iklimimize ister istemez olumsuz anlamda etki yapıyor bi arkadaş geçen sene serin ve yağışlı geçti demiş neresi serin ve yağışlı geçti acaba? artık eski seneler gibi malesef ilkbahar ve sonbahar iklimlerini yaşıyamıyoruz dogal olarak buda insan saglıgı üzerinde olumsuz etki yapıyor neyse burası degıl bunun konusu ama şu bi gerçekki geçenki meksika depremi ülkemiz adına olumsuz etkiler yaratıcak b.ihtimal iklimlerde etkilenebilir bundan çünkü dünyanın ekseni malesef degişti ALLAH sonumuzu hayır etsin.. Merak etmeyin Yaz Sezonunun son demleri bunlar dedigim tarihte 23-24 ve ekimin ilk haftası bi serinleme soguma bekleniyor Batı Bölgelerde yağışa vade yaklaştıkça bakacagız...Bu sene Yağış Bakımından degilde Sıcaklık Bakımında sıkıntı yaşayabiliriz inş yaşamayız..

  • Simdi sonbahar tahminime bi baktim. Birde bu son yazilanlara baktim. Acaba Eylul ayindan buyuk beklentilere girin diye bisey mi yazdim dedim. Yazvari goruntuler olacak yagislar normaller altinda olacak demisiz.Hareketlenme Ekimde demisiz. onumuzdeki hafta diyagram sonlarinda yagis icin harekerlenmeler baslayabilir.

    Sizden bi beklentiyi giremdim hocam ama insan üzülüor sonbaharın ayıdır eylül oldu iyice ağustosun devamı

  • Ya bu sayfaya bir deli taş atıyor 40 deli çıkaramıyor.o taş atıldığında rapor edilse olay bitecek zaten...sadece 1 sayfa geriue kadar okunsa anlaşilir ne demek istedigim...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Anlatamıyorum galiba ewvet son 10 yldır eylül sıcak bir ay buna üzülüyorum diyorum herkes bi yanlış anıyor hemen vurun ka..eye tarzı dalıyor ben mi anlatamadım, siz üzülmüonuz mu bu havanı bu mevsimde ağustos sıcağı gibi olmasına ? Tamam herkes haklı biz boş yapıoruz pardon beyler hiç bi fikir de belirtmiyelim

  • 2016-2017 Su Yılı 10 Aylık Alansal Kümülatif Yağış Raporu (Temmuz 2017)
    Genel Durum
    1 Ekim 2016–31 Temmuz 2017 döneminde kümülatif yağışlar Marmara’nın kuzeyi, Kuzey Ege kıyıları, Konya, Karaman, Trabzon, Rize, Sinop ve Bitlis çevrelerinde normallerinin üzerinde gerçekleşirken diğer yerlerde normallerinin altında gerçekleşmiştir.


    eylül ayı bitince de bu yorumu güncelleriz...Normal dışı bir şey yok bence...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Son yillardada subat ayi ozellikle bati kesimler icin kis degil bahar gibi geciyor.


    bazen mart hatta nisanin ilk yarisida kis gibi gecebiliyor.bulundugumuz konum geregi bu tarz havalar maalesef sıkça gorulebiliyor.

  • Gün dönümlerine baktığınızda 21 Haziran`dan 23 Eylül`e kadarki sürecin yaz olarak kabul edildiğini görürsünüz. O yüzden Eylül ayını sonbahar gibi düşünmemek ve sıcaklara çok da üzülmemek lazım.


    Esas üzünülmesi gereken nokta kışın göbeği olması gereken Şubat`ın bahar gibi geçmesidir.