İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar şuan dewpoint kaç ?

    2 derece, Arnavutköy'den başlayarak batıya gittikçe 1-0 diye düşüyor.


    850 hPa'da ise -5 derece var, -7 sınırı ise şu an Bulgaristan-Türkiye sınırında. Gümrük işlemlerini halledip geliyormuş..

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • hocam belki yeri burası değil ama model yorumlama konusunda yapılan bazı yorumlardan çok rahatsızım..bir çok kişi vardır emınım benim gibi düşünen..bazı arkadaslar daha 48.saatte kar haritası,yok azor ne demek dıye soranlar,ki bilerek yapılıyor bu tür şeyler..yani bunun gibi bir çok örnek..hem bilmiyorlar hemde daha acısı bilmediğinide bilmeden yorum yapıyorlar..model yorumlama sayfasına ho
    cam bence acilen bir çözüm bulunmalı..geçen seneki kaliteyi çok arar oldum kanımca..saygılar..

    Hocam çözüm olarak şöyle basit bir yol var ama konuyu belli başlı üyelere kapatmak bunlar bize yakışmayan şeyler şimdi iyi şey yazanlarda var onları da arada harcarız böyle biliyorum çok böyle mesaj var uyarsak niye uyardın oluyor uyarmasak sizler ve bizler rahatsız oluyor yapacağımız şey bu tür mesajları atan kişileri konudan uzaklaştırmak olacaktır.Biraz daha sabır.

  • İnanılır gibi değil, yanı başımız Tekirdağ/Merkez 7,8 dereceye yükseldi. Akşam soğumaya geçer Trakya inşAllah yoksa denize kalırsa işimiz yaş olur.
    GFS dahi bu kadar sıcaklık tahmin etmemişti. Süprizler var ama aleyhimize ilerleyen süprizler bunlar, akşamı bekliyoruz 850 hPa da -7 varken KKY almaya razıyım.

  • Şu forumda çok güzel düşüncelere sahibsiniz gerçekten bi model konusunda o anki ruh haliyle bu güncelleme kötüye gidiyor yazınca neden hemen bi üyeyiyi karalama hastalığına bürünüyorsunuz..iyi giden bişey görünüp yazılınca o üyeyi tırnak üstünde tutuyorsunuz,Güncelleme kötü gidiyor dedigimizde Troll diyenide oluyor rahatsız olanıda oluyor,o üyeyi zan altında bırakmayı çok seviyorsunuz vesselam.

  • Şöyle 850 hPa da -12/ 500 hPa da -36 / rüzgar Yıldız olsaydı, ne yağışta nede soğukta sıkıntı çekmedigimiz sistem olsaydı ne iyi olurdu. Şimdi sıcaklık sıkıntısından ziyade örtü muhabbeti yapıyor olurduk. Hele birde soğuk bu gece giriş yapsaydı, yarın sabah tüm İstanbul bembeyaz olurdu. Şimdilik hayallerimizdesin yakında gerçeklerimizde olacaksın.
    Sabrediyoruz sabırla Ocak ayını bekliyoruz.

  • İnanılır gibi değil, yanı başımız Tekirdağ/Merkez 7,8 dereceye yükseldi. Akşam soğumaya geçer Trakya inşAllah yoksa denize kalırsa işimiz yaş olur.
    GFS dahi bu kadar sıcaklık tahmin etmemişti. Süprizler var ama aleyhimize ilerleyen süprizler bunlar, akşamı bekliyoruz 850 hPa da -7 varken KKY almaya razıyım.

    trakyayla bir isimiz yok. soguma istanbulun kuzey batisindan gelecek. @Cold.EFso
    @Ahmet Can Alanç

  • Bence sistemin en büyük artısı sıradışılığı olacaktır, yani bu sistemin sıradışılığı sayesinde düzenli verileri takip edenlere çok güzel bir tecrübe katacağını düşünüyorum.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Bugün İstanbul 3 derecenin üstüne çıkmaz akşamda 2 derece daha düşüp yağışlar kara çeviri diye tahmin yapmıştım. Tam anlamıyla şoktayım. 6-7 derecelerdeyiz. Acaba soğuk bir cepe önündeki ısınan havayı mı yaşıyoruz :) öyleyse sürprize hazırlanabiliriz.

  • @Samet_113 neden özelden devam edelim sizin yaptıgınız yorumun altında mı kalayım ben şimdi tabi sizin mertebeniz yüksek bizimki daha yeni üye degil mi. Gerçekten Düşünceniz Aklınızla Birebirmiş bu forumda iyi forumlar Konu kapandı.