GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Ocak 2017)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sistemin 100 km felen doğulaması lazım. Çok batılı gelmeye başladı. Birde şu gfs gece güncellemeleri çok saçma. Çok fazla kafaya takmayın.

  • üstadlar öncellikle hepinizin yeni yılını içten dileklerimle kutlarım yeni yılın hayırlara vesile olmasını dilerim şimdi bu gelecek olan sistem özellikle akdeniz kıyı kesimleri kıbrıs vb yerlerde havada olsa kar görme şanşımız varmı acapa ??

  • Ecmwf'de Manisa için neler diyebiliriz sizce?

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • abi 10 dakikadır sayfa arıyorum. Nereye gitti diyorum bu binli sayfalar. Çıktıları eski çıktı sanıyorum salak gibi. Bide yorum yazdım bu konuya besmele çektik. Ulan arkadaş kafa gitti iyice. Rahat olun arkadaşlar bu sistem gelecek. Dayanak mı ? MGM ve NTV hava yani Gökhan hoca :)

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Beyler bir kendinize gelin lütfen.Gfs kar haritası kıyılar dahil 30-40 cm kar vermiş onu geçtim ECMWF diyagramı deseniz harika -15 üstü dolaşıyor.Pardonda İSTANBUL için daha ne olabilir ?

    dediğin gibi. Bunu beğenmeyen insanları da anlamış değilim. Biz şahsen kendi bölgemiz(B. Karedeniz) olarak -7 lere bile razıyız 5 cm kar görsek az tutsa diyoruz kış başından beri . Ama sistemler hep eriyip gidiyor Doğu marmar ayı geçemiyor..
    Havada bile goremedik desek yeri şu zamana kadar.
    Ama adamlar bu çıktıyı beğenmiyor allah iflah etsin gerçekten ne diyim saka gibiler..

  • Şu Çıktıya Kötü Diyen İstanbullu Varsa Ne Diyeyim Tabir Etmek İstemiyorum Ama Efsane -1 -2 Sıcaklıklar 1 Gün 15 20 MM Yağış. Var Mı Böyle Bir Şey Nedir Bu Beğenmemezlik Anlamıyorum Beğenmemeyi Geç Çıktıya Bak Kötü Bir Şey Mi Var Anlamadım Ki .

    Uzun vadede bir modelin ne verdiğinden çok nasıl değiştiği önemli. Modellerde batılama eğilimi var. Akşam çıktısında az da olsa varlığını hissettirmişti bu eğilim. Şimdi iyice belirgin hale geldi. Böyle devam ederse şuanki sistemden daha kötü bir sisteme bile dönüşebilir. Bir çıktının 30 cm kar vermesi gidişatın iyi olduğunun habercisi değil. Zaten çoğu kişi bundan dolayı yanılıyor. 30 kasım sisteminde ben de bundan dolayı yanıldım. Modellerin son ana kadar efsane verip 48 saat kala bozduğunu zannediliyor. Ama aslında öyle olmuyor. Modeller önce efsane bir çıktı veriyor. Sonra sıcaklığı her güncellemede biraz yükseltiyorlar. Fakat yine de 120 saate kadar sıcaklıklar hala kar değerlerinde olduğu için yoğun kar gelecek deniyor. Sistem 96. saate geldiğinde sıcaklık her güncellemede olduğu gibi 0.5 derece daha artıyor ama bu sefer artık sıcaklık sınıra geldiği için bütün yağış yağmura dönüyor. Yine aynı şeylerin olmaması için yarın sabah ve akşam ECMWF'nin istikrarına devam edip batılamaması lazım. Yoksa batılama eğilimi kesinleşmiş demektir ve sağlam kar ihtimali azalır.

  • Çıktıyi beğeni kasmak için mi paylaşıyorsunuz? Aynı şeyi tekrar tekrar yazmayalım. Bu arada gençler tabirini kullandığınızda göre en az 45 yaşında olmalısınız. O zaman avatarı degistirelim milleti kandırmaya gerek yok.diger türlü ise kullandığımız tabirlere dikkat edelim. Kocaman insanlar takip ediyor bu güncellemeyi. Hoş değil bu davranış.

  • Çıktıyi beğeni kasmak için mi paylaşıyorsunuz? Aynı şeyi tekrar tekrar yazmayalım. Bu arada gençler tabirini kullandığınızda göre en az 45 yaşında olmalısınız. O zaman avatarı degistirelim milleti kandırmaya gerek yok.diger türlü ise kullandığımız tabirlere dikkat edelim. Kocaman insanlar takip ediyor bu güncellemeyi. Hoş değil bu davranış.

    Şimdi öncelikle kusura bakmayın yanlış anlaşıldığı için Beğeni için olsa hergün yaparım yani onunla alakası yokdu.Gençleride o anlamda düşünerek sölememişitim Hepiniz kusura bakmayın bidaha dikkat ederim.Tekrardan kusura bakmayın kötü bir niyetim yoktu.