7 Ocak Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Semih Hoca yarın yorum yapar bence, GFS de çok ciddiye alınması gereken bir modeldir, tek kişilik dev kadrodur. Yabana atmayın ve yarını bekleyin. Sonra ağlamayalım. ECMWF cidden gaza getirdi beni de ama beklemekte fayda var. O yüzden bi tane taramalı tüfek koycam : :gun_bandana:

    Pardon ama GFS çok ciddiye alınmayacak bir model mi? :) :) :) :) :)

  • aksine gfs cook cıddıye alınacak bir model..su an kımsenın ısıne gelmedıgı ıcın gfsye hakaret yagdırıyorlar..cok cocukca..bu ısı bılenler zaten gfs nın ne oldugunu bilir..

  • yahu arkadaslar işkembeden konusmayalım..kıl payı kacırdık falan..her ıkı modele gore zaten ıstanbul kar alıyor..hemde sıcaklık hıc sorun degıl..ecm olursa ulkenın tamamı alıyor...sorun bu..

    gfs ye gore ist 20 yi zor alirken ecm ye gore .. aliyor. nazar degmeisin diye soylemicem simdilik.

  • Bilimsel konuşalım arkadaşlar.


    Birincisi istatistiklere göre Ecmwf başarısı Gfs'den daha fazla.


    İkincisi Ecmwf sapma verisi 1'ken Gfs'ninki 4. Bu da Gfs'nin hala emin olamadığını kendisiyle çeliştiğini gösterir.


    Üçüncüsü en basitinden Ecmwf yılbaşı sisteminde ab'yi karadenizde konumlandırırken Gfs hala güneyde konumlandırıyordu. Gfs de sonradan Ecmwf ye uydu

  • gfs ye gore ist 20 yi zor alirken ecm ye gore .. aliyor. nazar degmeisin diye soylemicem simdilik.

    semih hocam..bende aynı seyi soyluyom zaten..eger ıstanbul ıcın hayıflanılıyorsa, cok yersız...ıkı modeldede ıyı kar var..tabıkı ecm bambaska sunmus..tabıkı cok fark var ama bana bıraz hayali geliyor..sadece bu..

  • aksine gfs cook cıddıye alınacak bir model..su an kımsenın ısıne gelmedıgı ıcın gfsye hakaret yagdırıyorlar..cok cocukca..bu ısı bılenler zaten gfs nın ne oldugunu bilir..

    NCEP'in terk etmeye hazırlandığı tutarsız bir model olduğu konusunda hemfikiriz o zaman.

  • ecm basarısz dıyen yok..lakin gfs yıde bu kadar batırıp,yabana atılmamalı...temkinli olmalı...hepimiz burda aynı sevda yuzunden bu kadar zaman harcıyoruz..aynı cıktıyı ecm vermeyıpte gsf verseydı,bu seferde ecm yı kuyuya atardı bır cok kısı..bu mantık degıl ama...

  • Alakası yok dostum ben efsane versin veya vermesin gfs dikkate almıyorum ben ecm bakarım senin dediğin başkaları için olabilir ama ben gfs metrede dese dikkate almam benim şahsi tercihim....

  • Ilıkçı, cm'ci, "benim evin balkonuna yağar mı"cılardan sonra şimdi bir de gfs fanatikleri çıktı.


    GFS yabana atılmayacak bir modeldir, iyidir, hoştur. Ancak ECMWF'nin istatistiksel olarak isabet oranı çok daha yüksek.Yanılmıyorsam GFS'den daha iyi bilgisayarlara sahipler. Ayrıca diyagramlarında 50 senaryo göstermeleri de büyük avantaj. Bu yüzden ECMWF ortalamaya vurduğumuzda bence birincidir. UKMO ve GFS ancak ikincilik için kapışır.


    ECMWF günlerdir çok istikrarlı veri sunuyor, ayrıca geçmişe baktığımızda GFS'nin son dakikada 180 derece dönüşlerine çok şahit olduk. Ben diğer tüm modellerle mutabakat sağlayan ECMWF'nin galip geleceğini ve en geç çarşamba tam mutabakat olacağına inanıyorum.