@BaFRaLı55 Montreal diyagramını nereden bulabilirim? Sezon beklediğimden geç başladı, normalde 20 ekim'den itibaren 0'ın altı görülmeye başlanırken bu sene 0'ın altını ilk defa bu gece göreceğiz. Eylül-ekim genel olarak yazdan kalma günler tadında geçti zaten.
Cuma günü ilk ciddi soğuk dalgası vuracak. Gündüz -3 gece -6 bekleniyor, ama kuru soğuk gözüküyor şimdilik. Ayrıca sistemlerin buradaki mekanizmasını pek bilmiyorum, Istanbul'lu olarak bünyemiz DEK'e alışık; buranın sistemlerine alışmam gerekecek.
Ocak'taki dev sistemden beri forumdan uzak kaldım. Umarım hepinizin keyifleri yerindedir. İstanbul'daki dolu hadisesinin yarattığı hasar üzücü olsa da biz hava tutkunlarını heyecanlandırdığı kesin.
20 Ağustos'ta Kanada'nın Montreal kentine taşınacağım ve en az 4 yıl süreyle orada kalacağım. Bir kar delisi olarak Kanada'nın meşhur kışı, karı ve soğuğunu merak ediyorum. Tek üzücü yanı artık sizinle beraber sistem kovalayamayacak olmam. İstanbul'un konumu nedeniyle pamuk ipliğine bağlı sistemlerini takip etmenin, kestanelerin efsaneye, efsanelerin kestaneye dönüşmesinin heyecanını orada bulabilir miyim emin değilim
Ekim sonundan itibaren, en geç kasımda, oradan kar fotoğraflarını yollamaya başlarım Sağlıcakla kalın...
Forum'dan baya bir süre uzak kaldım. İki sorum olacaktı: 1. Bu yağış çarşambaya kadar kesintili mi olacak yoksa aralıksız mı? 2. 17 Mayıs günü hava nasıl olur?
Ayrıca İstanbul olarak bu kışa çok iyi başladık. 30 Kasım'dan beri sistem üzerine sistem alıyoruz ve aralık ayını oldukça soğuk geçirdik. Normalde aralık İstanbul'da genelde kar yağışı olmadan geçerken bu sene (Wunderground'a göre) sadece aralıkta 7 gün kar yağışı olmuş. Umuyoruz bu durum mart sonuna kadar sürer, geçen seneki gibi hareketli başlayan kış şubat ve martta kestane olmaz.
Gerçi daha ocak başında bu ayarda bir sistem geçirdikten sonra gelecek sistemler bizi ne kadar tatmin eder ondan emin değilim. 2004'ten bu yana ilk defa bu denli güçlü bir siklonik sistem aldık. DEK sistemlerini de hesaba katarsak bu ayarda güçlü sistemler birkaç senede bir ancak geliyor. Aynı sene içinde bunun gibi bir tane daha ihtimali oldukça zayıf.