Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Olduğundan daha fazla hissettim resmen duvarlardan çatırdı sesi geldi . Bütün semt sakinleri dışarı fırladı resmen baya kuvvetliydi rabbim beterinden korusun

  • Bölge halkına geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun...

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Tüm bölge halkına geçmiş olsun diyorum.

    Acıpayam depreminden sonra korktuğumuz büyük bir deprem olma riski azalsa da, o tehlike hep var olacak.

    Ama bölge de 5,6 büyüklüğü de dahil, bu büyüklükte artçılar olması da şaşırtıcı olmaz.


    Esas tehlikeli bölge ( tamamen şahsi görüşümdür) Malatya bölgesi. Ben Doğu Anadolu Fayından, (yıllardır suskun olması da bir etken tabi)

    daha çok korkuyorum.


    Allah daha büyük depremlerden, can kayıplarından bizleri korusun.


    İyi forumlar, iyi günler

  • Benim korktuğum bölgede orası açık söylemek gerekirse daha öncede söylemiştim üst üste yazıp sıkmak istemiyorum ama dün akşam olan tunceli/ovacık depremleride korkumu 1-2tık arttırdı malatya merkezli gelmeyebilir ama kilitlenen baskı yapan bi bölge olduğu aşikar çevre illerde dahil sahaya inilmeli acilen geçmiş büyük depremler gerek oluş sayısı gerek büyüklükleri olsun kırmızı hatta yoğunlaştığı görülüyor bir büyük depremde geçmişde sarı bölgede tunceli/cemişgezek’de olmuş ovacığın hemen altı ..

  • Erzincan daki deprem tehlikeli gerçekten uzmanların incelemesi gerekir hatırladığım kadarıyla 7 buyuklugunde bir deprem uretmisti geçmişte fay hatti<X

  • Oluşan 2 deprem farklı fay hatları ve farklı bölgelerde dolayısıyla bağı yok ancak özellikle ülkemizdeki 2 önemli fay hattının birleştiği bölgede ve yine özellikle doğu anadolu fay hattı üzerindeki hareketlilik kayda değerdir. Bu bölgeler için 4.0-6.0 şiddeti olağan ve her zaman beklenmesi gerek deprem aralığıdır. Ancak maalesef ki bölge daha büyük depremleri üretebilecek kapasiteye sahiptir. Ben Malatya kadar Tokat- Erzincan-Bingöl hattınında önemli risk altında olduğunu düşünüyorum. Bu bölgede uzun zamandır deprem üretmedi ve takibi önemli..


    Denizli ve çevresi için daha öncede söylemiştim bölgede sadece bir fay hattı yok bunlar birbirlerine yakın faylar ve herhangi birinde enerji boşalımı olduğunda diğerlerini de etkiliyor ve enerjisi biriken bu şekilde depremler üretebiliyor.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • istifade ettim görüşünden, Narsil hocam.

    bizim bilgimiz yok denecek kadar az bu hususta. sizlerde mümkün mertebe bu konuya değinin lütfen.

    elimde olsa ilkokul müfredatına koyar, zorunlu ders yapardım bu konuyu. madem Ülkemiz % 80 küsür deprem kuşaģında öyleyse tek bir bilgi kırıntısına dahi muhtacız.

    ben 99 depriminde uyanıktım henüz yatmamıştım o 45 saniyeyi tam teşekküllü yaşadım, sonrasında ise Gölcük dahil sıcaģı sıcağına acının hüküm sürdüğü yerlerde bulundum. neden detaya girdin dersen, şu kadarını söyleyeyim; depremin ne olduğunu biliyorum!

    o günden bu güne ben pek değişen birşey, samimi birşey göremiyorum.

    hasılı, karınca kararınca bilgilerinizi paylaşmaya birşeyler katmaya devam edin.

    tekrar olarak görmüyor, sıkılmıyoruz. dileyen okumaz zaten.

  • maviseviye , bu konuda 1 i daha eski diğeri yeni yeni yazan 2 önemli bilgili arkadaş var bizim bilgimiz onlarınkinin yanında boş, alanımız kimya olsada jeoloji ve deprem bilimi ilgimi çekmiştir, nacizhane bildiğimiz birşey varsa yazıyoruz, ama hocam Ilker Gunebakan bu konuda gayet iyidir, hep beraber bilgimizi paylaşmaya çalışıyoruz..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Denizli de ufak ufak çok deprem oluyor

    En hareketli yer Denizli ve Akdeniz inşallah üzücü bir durum olmaz

    bugün de 5.1 deprem oldu Denizli halkı tedbirini almıştır inşallah fay hattı bu aralar çok hareketli