Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam hareketlilikten kastiniz 4 şiddetindeki artçılar mi yoksa 2-3 şiddetindeki depremlerde buna dahil mi?

  • Siz bu yazdıklarınıza kendinizde inanıyormusun çok merak ettim. Deprem adı üstünde deprem söylemesi bile korkutucu. Siz bu kadar insanın bize birşey olmaz kader diyebileceğini nasıl düşünüyorsunuz . Evet kader alın yazısı diye birşey var ama unutmayın ki sen önlemini alda taktir Allahtan demek de var. Ama bir konuda haklısınız yapılan binalar depreme uygun yapılmadığı çoğu malzemeden çalınarak yapıldığı için malesef dayanıklı değiller deprem yaşamış bir insan olarak, keder bize birşey olmaz hiç demedim diyeni de duymadım.

    İnsanların bunu demesine gerek yok ki. Müteahhitler zaten deniz kumundan malzemeden çalarak yaptıkları binalarla bir şey olmayacağına kanaat getirmişler :) . Toplumun büyük çoğunluğu da olayı kadere bağlıyor. Deprem ve doğa olayları tabi ki kaderdir önceden yazılmıştır ancak bunun önleminin imkan yettikçe önceden alınması gerekir. Almayıp da kayıplar, zararlar oluşursa suçu kadere atamayız. Bu evin kapısını, camını açık bırakıp da Allah'a emanet ederek dışarı çıkmakla aynı şeydir. O eve hırsız girerse Allah'a emanet etmiştim diyemezsin ve sen de suçlu olursun. Ayrıca siz İstanbul'da yaşıyorsunuz söyleyin lütfen etrafınızdaki kaç kişi önümüzdeki yıllarda olacağı bilimsel olarak kanıtlanmış büyük İstanbul depremini önemsiyor, buna en azından çanta hazırlayarak önlem alıyor ?

  • İnsanların bunu demesine gerek yok ki. Müteahhitler zaten deniz kumundan malzemeden çalarak yaptıkları binalarla bir şey olmayacağına kanaat getirmişler :) . Toplumun büyük çoğunluğu da olayı kadere bağlıyor. Deprem ve doğa olayları tabi ki kaderdir önceden yazılmıştır ancak bunun önleminin imkan yettikçe önceden alınması gerekir. Almayıp da kayıplar, zararlar oluşursa suçu kadere atamayız. Bu evin kapısını, camını açık bırakıp da Allah'a emanet ederek dışarı çıkmakla aynı şeydir. O eve hırsız girerse Allah'a emanet etmiştim diyemezsin ve sen de suçlu olursun. Ayrıca siz İstanbul'da yaşıyorsunuz söyleyin lütfen etrafınızdaki kaç kişi önümüzdeki yıllarda olacağı bilimsel olarak kanıtlanmış büyük İstanbul depremini önemsiyor, buna en azından çanta hazırlayarak önlem alıyor ?

  • Bu yazdıklarınız da sonuna kadar haklısınız.Söyleyecek lafım yok.Ama daha önceki yazdığınız yazıda bize birşey olmaz kader diyorlar demek yerine bunları yazsaydınız emin olun tepki vermezdim.

  • yok ben bu alıntı yapma olayını yapamıyorum anlaşıldı.

    alintiya bastiktan sonra asagiya inip mesajinizi yazin yada direkt etiketleme kullanin..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ilker Gunebakan hocam olan depremlerin daginikligi ortada bolgedeki bagimsiz diger faylar bu enerji bosalimindan etkilendiler acikcasi gereginden fazla aktivite var iyi degerlendirilmesi gerekli..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ilker Gunebakan hocam olan depremlerin daginikligi ortada bolgedeki bagimsiz diger faylar bu enerji bosalimindan etkilendiler acikcasi gereginden fazla aktivite var iyi degerlendirilmesi gerekli..


    Evet, kesinlikle haklısınız. Bölge de daha önce olan depremlerden alışık olmadığımız bir hareketlilik var. Benzer bir tablo da 2011 Van depremi sonrası, Van Gölü ve civarında da olmuştu.Ama korkulan olmadı. Bu bölge içinde umarım öyle olur.


    Mert_35 adlı arkadaş'a cevaben de şunu söylemek isterim. Büyüklük farketmeksizin, ana deprem sonrası artçılarda, deprem sayısı- zaman grafiğine bakınca hızlı bir düşüş gözlemlersiniz. Burada ise sayısal olarak neredeyse, artan bir trend gözlemliyorsunuz.

    Biraz korkmamın sebebi bu izlenim oldu.


    İyi forumlar dilerim

  • ilker.gunebakan



    Selam,

    sizce bina güçlendirme çalışmaları ne kadar etkili ve masraf olarak nasıldır


    Merhaba;


    Uzaktan bakarak bahsettiğiniz konuda yorum yapmak hem güç hem de büyük risk.

    Binanın güçlendirmeye ihtiyacı var mı? Bina güçlendirme yapılabilecek evsafta mı?

    GÜçlendirme'nin fayda-maliyet analizi gibi konular mutlaka bir inşaat mühendisi tarafından yapılmalıdır.

    Güçlendime yapılmaya çalışılırken çöken yapılar gördüm. Bazen güçlendime binanın bütününe bile zarar verebilir.


    Bu sorunuza cevap, bu işlerle uğraşan bir inşaat mühendisi olacaktır. Ama içinizin rahat etmesi açısından, oluşabilecek maliyeti bir kenara koyup, mutlaka gerekli kontrolleri yaptırın.



    Selamlarımla

  • Mert_35


    Tabi düşüncem bir uzman değil, sadece bir "meraklı" görüşüdür ama;


    Bilim insanı değil ama özellikle Üniversitelerin ilgili bölümlerinin acilen açıklama yapması gereken bir süreç

    yaşanıyor Denizli'de.


    Yoğunluk azalır gibi olsa da, bugün itibarı ile trend devam etmekte. Bu da amatör biri olarak beni endişelendirmekte.

    Bizden daha fazla bilgiye sahip olan Üniversite kürsülerinin açıklamasını bekliyorum.


    Bu süre içinde ki, buna İzmir de dahil, tüm bölge yaşayanlarının tedbiri elden bırakmaması, özellikle hasarlı veya hasar riski

    olan binalara girmekten kaçınması gereklidir.


    İyi forumlar

  • Hocam geçmiş benzer yapıdaki depremleri inceledim ana şokun daha küçük değerli olduğu depremler (5.4/5.1 vb.) bile 24 saatte 250’den fazla artçı meydana gelirken 1 aylık süreçte +1500 artçı yaşamışlar Denizli depreminden daha büyük artçılar (daha fazla sayıda ) +4 gibi değelerin +10-15tane olması dikkatimi çekti denizlide +4 büyüklükte olan değerlerin diğer depremlere kıyasla sayısının 20ye yaklaşması hatta geçmesi gerekiyor bu durumda bölgedeki aktivite normal hatta artçıların küçük dahi geldiğini söyleyebilirim önümüzdeki 1-1,5haftalık süreçte 5’e yakın hatta 5.1-5.2 değerler gelirse benim için sürpriz olmaz bölgenin 3 aydan önce sönümlenmesini beklemek ise imkansız yıl boyunca küçük çaplı depremler devam edicek azalarak.

  • Dünkü analizlimden sonra ve paylaştığım bilgilerden sonra bu sabah bölgeden gelen micro deprem (1 büyüklüğünde Isparta/yalvaç) analizi doğrular nitelikde bölge kesinlikle incelenmeli hareketleneceğini belli etti. bu küçük değeleri afad daha iyi görüyor kandillinin sensörlerimi algılamıyor yoksa dikkatemi almıyorlar bilemiyorum depremleri afad’dan izleminizi tavsiye ederim

    V9WyrZ.jpg

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()