Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Büyük deprem çok yakın. Adalardaki kısmı çok yakın bir zamanda kırılacak. Allah günahlarımızı affetsin çok büyük bir felaket yaklaşıyor.

    önümüzdeki 10 yıl içinde olacak artık bu kesin. zamanı geldi

  • Vintersaga


    Aslında en büyük sorunumuz bu. Evet dün akşam ki deprem Çanakkale'de oldu. Evet, sığ sayılabilecek bir derinlikte oldu.

    Ama İstanbul da çok az hissedilen yerler olduğu gibi, kuvvetli hissedilen ve hatta bazı evlerde çatlaklar bile oluşmasına sebep olan yerler de oldu.


    Teoride, il genelinde çok az hissedilmesini ya da hiç duyulmamasını beklemek gerekirdi.

    Bunun bir kaç tane sebebi var.


    - Dolgu yapılarak oluşturulan konut alanları

    - Heyelan bölgelerinde yer alan konut alanları

    - Malzeme sorunu olan konutlar

    - Mühendislik hesap ve uygulamalarına uyulmadan yapılan konutlar.


    Daha da kötüsü, tüm şartların aynı konut ve konut alanlarında toplanması.


    Ben şahsıma, deprem konusunda hep aynı şeyleri yazıyorum be yazmaya da devam edeceğim.

    Vakit artık çok geç olmadan harekete geçmek gerekiyor. Hemen şimdi harekete geçmek gerekiyor.

    Yarın sabah bile çok geç olabilir.

  • Ekvatorda 7.7 büyüklüğünde deprem :(


    Dünyada bir yerde deprem olacağını söyleyen Frank Hoogerbeets sanırım doğru tahmin etti 21 şubat demişti 22 şubatta oldu, Allah sonumuzu hayır etsin.

    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.

    Einmal editiert, zuletzt von Capt. Sezer ()

  • Frank Hoogerbeets diye bir adam demişti 7-8 büyüklüğünde deprem olacak diye. Ekvador'da 7.7 olmuş. Adama o kadar deli dedim Allah affetsin.

    Snow Depht / Beylidüzü

    Kara Aşık Olmak Delilik Değil bir Sevdadır...

    hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333

  • Bizim Şu an Devlet olarak Deprem hazırlığımız çok vasat derecede şu an kırılması beklenen en büyük iki yer (Marmara ve Amanoslardaki fay hattı)Aynı zamanda türkiyede yerleşimin en yoğun olduğu yerlerden.Asıl yapılan büyük hata kurtarma faaliyetlerine en rahat katıalbilecek olanların (Askerlerin) şehir merkezlerinden uzaklaştırılması olduğunu düşünüyorum. Sonuçta AFAD olsun İtfaiye olsun çoğunluğu o bölgelerde yaşayan ve ailesi de orada olan insanlardan oluşuyor ve bu insanların çoğu öncelikli oalrak kendi ailelerini düşünecektir ve bu o durumda bir performans düşüklüğüne sebep olacaktır(insan doğası gereği) .Aynı zamanda bütün ülkeler Ekonominin bir şehire sıkışmasını engellemeye çalışıp ekenomik üretimi farklı coğrafyalarına dağıtmaya çalışırken bizde tam tersi oluyor ve bütün Ekonomi İstanbul'da toplanıyor. İstanbulda oalcak bir deprem sadece istanbulu değil bütün bu coğrafyayı etkileecektir.Umarım bu tür oluşabilecek bir durumu en az kayıpla atlatırız.

  • Eski başbakanımız Binali Yıldırım, geçen gün İstanbul da en az 30000 konutun risk altında oldugunu söyledi. Adama sorarlar depremin 20.senesi o kadar inşaat yapıldı o kadar zaman geçti hala nasıl o kadar konut risk altında.

  • Tamamen sans ve raslanti..

    Adam sonuçta tahminini söyledi 1 gün gecikmeli de olsa tahmini tuttu.

    Şans ve rastlantı demek açısından bir diğer tahminini beklemek lazım bence.

    Belki de adam gerçekten bunu bulmuş ve bilmiştir.

    Bence hemen atmış tutmuş rastlantı şans demek yanlış diye düşünüyorum...

  • Olası bir İstanbul merkezli depremde en başta felaket bölgesi olacak yerler güney kiyilar. Özellikle yeni yapıların neredeyse büyük kısmı depreme dayanikli değil. Allah korusun 6 veya ustu bir İstanbul merkezli depremde 99 depremini sollar geçer. Üzülerek söylüyorum olası bir büyük depremde İstanbul diye bir oluşum kalmaz.

  • Adam sonuçta tahminini söyledi 1 gün gecikmeli de olsa tahmini tuttu.

    Şans ve rastlantı demek açısından bir diğer tahminini beklemek lazım bence.

    Belki de adam gerçekten bunu bulmuş ve bilmiştir.

    Bence hemen atmış tutmuş rastlantı şans demek yanlış diye düşünüyorum...

    Benim düşüncem böyle, çok duyduk gördük, böyle büyük depremler için kolay, bende diyebilirmki her an pasifikte 6 üzeri deprem olabilir, zaten oluyordur da, isteyen istediğine inanabilir benim açımdan sorun yok, bana göre atmış ve tutmuş..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Benim düşüncem böyle, çok duyduk gördük, böyle büyük depremler için kolay, bende diyebilirmki her an pasifikte 6 üzeri deprem olabilir, zaten oluyordur da, isteyen istediğine inanabilir benim açımdan sorun yok, bana göre atmış ve tutmuş..

    Adam her an deprem olabilir dememiş belli bir tarih vermiş

    Neyse inanmak istediğine inan tabi

    Zaten ben adam kesin bildi demedim

    Attı tuttu demek için bence erken dedim

  • İlker hocam

    günün 💯 puanlık sonrası

    Deprem olmasından önce bazı işaretler görülebilir mi özellikle büyük depremlerde mesela 99 depreminden önce 97/98-98/99 yıllarında ülkemizde kış koşulları nasıldı neden sordum bir manyetik alan söz konusu mudur. Son iki yıldır uzun vade de Işıl Işıl parlayan sistemler vade yaklaştıkça ülkemiz konumunda eriyip tükenmekte bu bir işaret veya emare olabilirmi sizce:?:


    Cevabınız için şimdiden teşekkürler:)

  • Hep Istanbul depreminden bahsediyoruz ama Doğu Anadolu içinde büyük riskler var. Çok dikkat edilmeli.

    zaten güney doğu anadolu fayı ile KAF ın birleşim bölgesi her daim tehlike arz ediyor, ancak yaşayan insan sayısı ve ülkenin ekonomik durumuna etkisi açısından olabilecek Marmara Depremi (İstanbul depremi demek bence yanlış) tabiki de diğerlerinden daha önemli ve daha çok bahsediliyor

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • zaten güney doğu anadolu fayı ile KAF ın birleşim bölgesi her daim tehlike arz ediyor, ancak yaşayan insan sayısı ve ülkenin ekonomik durumuna etkisi açısından olabilecek Marmara Depremi (İstanbul depremi demek bence yanlış) tabiki de diğerlerinden daha önemli ve daha çok bahsediliyor

    Haklısın abi, olası Marmara depreminde yıkım tüm Marmara'da etkili olur.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Depremin tahmin edilebileceğine inanmıyorum . 7-8 tane bölge söyler zaten bunlar riskin olduğu yerlerdir bir şeyi 10 defa söylersen olur demişler işte o da bu hesap .

  • Ecmedical


    Merhaba;


    Elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım.

    "Depremlerin önceden tahmini" konusu, kendi içinde çok göreceli bir konu.

    Ne kadar önce? fay hatlarında 10 - 90 saniye aralığında önceden bilgi alınabiliyor.

    Nerede? Bu sorunun cevabı da geçmiş deprem bilgi ve istatistiklerinde var :)


    Hayvanların insan kulağının duyamadığı frekanstaki dalgaları duyabileceğine dair çalışmalar var, kayaç gerilim izleme teknikleri var ama henüz elle tutulur bir aşamada değil.


    Lafı aslında Haarp projesine getirmeye çalışmışsınız :) ama ben bu konuya oldukça mesafeliyim.

    Çok ama çok basitçe kendi düşüncemi anlatmaya çalışayım neden mesafeli olduğuma dair.


    Dünya'nın çağı 13.000 km otalama. üzerinde 20 km derinliğinde bir atmosfer var. Ve merkezinde 7000 - 8000 km.çağında bir magma tabakası var. Üstelik bu cisim jend etrafında 1700 km hızla dönüyor.

    Şunun için bu cümleyi kurdum. Bu büyüklükler abartılı br enerji oluşturuyor. Şimdi böyle bir abartılı enerji ile işleyen bir sisteme, çok küçük sayılabilecek enerjiler ile bir ŞEY yaptıramazsınız. Ne atmosfer hareketleri ne de deprem gibi hareketler, en basitinden şu andaki teknoloji ile mümkün değil.


    yine küçük bir örnek, 4 büyüklüğünde bir deprem yaratmak için aynı nokta ve aynı zamanda, Hiroşima kentine atılan kadar en az 20 tane atom bombası gerekli. mesafe uzadıkca kırılması istenen, bu miktar binlere bile çıkar.


    Hadi bu enerjiyi üretseniz bile, bunun bir noktadan bir noktaya transferi esnasında, ne radyo, ne telsiz, telefon ne de elektrik iletimi kalır ortada. tüm uçak, gemi ve uydu iletişimlerini bile çökertip atarsınız ki, ben bile evde özel aletlere gerek kalmadan farkedebilirim.


    Hava şartlarının öngörülemeyen şekilde değişimi konusunda haklısınız ama bununla ilgili, kresel ısınma, sanayi, plansız konuıt alanları, doğal dokunun tahribi ve kontrolsüz yerine konulması gibi çeşitli etmenler de mevcut :)


    bunları da bilahare konuşuruz.


    selamlarımla, iyi forumlar