Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kırsaldaki yapılar -özellikle ahır ve ağıllar- yığma taş. Bu şiddette depremle yıkılan, hasar gören çok sayıda bu tür yapı olması muhtemel.

  • Arkadaşlar bilim adamı değil o adam medyum tahminini 3 gezegen aynı hizaya gelecek diye dünyada bir yerde 8 büyüklüğünde deprem olacak diye sallamış. Bu kadar korkuyorsak hep birlikte daha çok sesimizi duyuralım önlemimizi alalım. Bu ülke hep deprem kuşağındaydı olmayada devam edecek. Depremden kaçış yok hayatın gerçeği. Korkunun da ecele faydası yok. Önlemlerimizi ülkece almalıyız.Ev temelleri ve yapı malzemeleri çok çok kötü...

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Yarın felaket bir deprem olacağı söylentisi var tabi bu daha önceden belirlemek büyük bir cesaret ama deprem ne zaman olacağı belli olmaz deprem konusunda emin konuşmak bence doğru değil yarın endişe duyabilirsiniz ama şiddetli bir deprem olmayacak benim tahminim ama gene 5 5.5 lerde deprem olabilir bu deprem zeminin az altındaysa Marmara geneli hisseder

    ALLAH'A EMANET OLUN

    ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN

    KENDİNİZE DİKKAT EDİN

  • Yanlışım varsa düzeltiniz: Benim de bilebildiğim kadarıyla, depremin önceden şu anki teknolojik gelişim düzeyi ile bilinebilmesi mümkün olmuyor. Ancak; bilinebilecek olan sadece "risk düzeyi"dir. Örneğin eğer ben kolumu otuz saniye yana doğru havada asılı tutar ve sonrasında bırakırsam az bir rahatlama hissederim; dolayısıyla o kadarlık bir enerji açığa çıkar. Eğer kolumu bu şekilde iki dakika tutar ve bırakırsam bir rahatlama hissederim ve açığa çıkan enerji de ona göre artar. Eğer ki bu süre dört-beş dakika sürerse, "ohhhhh" derim kurtulurum ama açığa çıkan enerji de (yani depremin büyüklüğü) o kadar fazla olur. Bu büyüklüğün etkisi dizimde az, başım da daha fazla ise dizimdeki şiddet, başımdan biraz daha az olur demek oluyor.

    Bu alegoride, kolum, deprem; kolumun ne kadar asılı kalması kayalar üzerindeki stresin ne kadar olduğudur (yani o bölgede ne kadar süredir deprem olmadığıdır) Dizim ve başım ise o depremin etkisinin yıkım ve etki derecesinin etkin olduğu alanların farklılığı. Örneğin Marmara Depremi'nin büyüklüğü 7,4 ise bu, varsayıyorum, Adapazarı'nda 10, Avcılar'da 7 Anadolu Hisarı'nda 6,4 şiddette gerçekleştiği gibi..

  • Kesinlikle katiliyorum.Deprem toplanma alanlarina bile ev yapildi.Daha gecen gun yikilan bina bile koca mahalleyi karistirdi,ekipler uzun ugraslar sonucu karisikligi giderdi.Istanbul buyuk bir depremde nasi olur neler yasanir tahmin etmek bile istemiyorum.Cok bilincsiziz ve gereken onlemler asla alinmiyor

  • Bi yorumda ben bulanayım deprem tahmini gayet mümkün mümkün olmayan şey tam kırılacağı zaman ve (tahmin edilemeyen ani gelişen deprem) bi kişi çıkıp yarın şu saatte şu büyüklükde deprem olacak derse sallamasyon olan budur :) ama bazı depremler göstere göstere gelir..

    Deprem tahmini nedir ve nasıl yapılır peki?

    Maden tettik ve arama genel müdürlüğünün araştırıp bulduğu bütün fay hatları yapısı türü uzunluğu, yönü vb. Bi kaç yılda bir güncellemek suretiyle bu verileri halka açık paylaşır hatta bi ara uygulaması dahi vardı evinizin altından fay hattı geçiyormu bakıyordunuz meşhurdu hala varmı bilmiyorum .bu işe düşkün kişiler deprem tahmini yapanlar ilgilenenler vb. Özellikle kandilli olsun afad olsun uzun süreli geçmişteki ve son 1 ayda 2 haftadaki olan depremlern kırıldığı noktalar( faal aktif bölgeler) ilerleyiş yönüne bakarak mevcut bölgedeki fay hatlarını inceleyerek olası kırılmaları değer vererek söyleyebilir ama bu deprem 1 ay içinde olur 2 hafta sonra olur 1 yıl sonra olur bunu kimse bilemez ben dahil bana bir sonraki deprem nerde olacak diye sorsanız 10 yer söylerim 7 sinde deprem olur (1 yıl içinde misal ) çoğunda büyüklüğü dahi bilirim ama dile getirmediğim başka yerde çok daha büyük bir deprem olabilir bunu bilemiyoruz işte bölgede çok sayıda bu büyükle kırılabilecek fay mevcut ve gene bu değere yakın 4,5-5,0 civarınlarda 1-2 deprem daha olursa süpriz olmaz (gerginliği atana kadar )hasar gören binalar varsa hazırlıklı olunmalı.. Manisa/Kırkağaç,akhisar,gölmarmara bir sonraki durak olabilir gene bu değerlerde 4,5-5,5 arası ne zaman olur derseniz orasını allah biliyor işte :)


  • En büyük artçı bu şuana kadar.



    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

    Einmal editiert, zuletzt von berkay_tuku ()

  • Umarim hollandalı profesörün bahsettiği büyüklükte deprem olmaz allah korusun olursa ülke bunu kaldıramaz istanbulun turkiyenin ekonomik alandaki oranı çok yüksek çünkü

  • sadece ekonomiyi etkilemez ki daha önemli şeyleri de etkiler

    Fırtına ve Kar Avcısı

    #ThunderStorm hava-yagmusrs323hava-simsek3232

    #ThunderSnow hava-kars323hava-simsek3232

    #Snow uzays3271653126hava-kars323


  • Umarim hollandalı profesörün bahsettiği büyüklükte deprem olmaz allah korusun olursa ülke bunu kaldıramaz istanbulun turkiyenin ekonomik alandaki oranı çok yüksek çünkü

    Max 7.8 olacağını söylüyor çoğu deprembilimci. Hatta Celal Şengör 7.6 diyordu. 8 çok uç. Ayrıca o elemanın tahmininin gezegenlere bakarak burç yorumlamaktan farkı yok.

  • Keşan'da da hissettik sallantıyı. Dün akşam fayın bir ucu olan Biga bu akşam diğer ucu Ayvacık. İki nokta arasında 200 yıldır kırılmadığı düşünülen,riskli bir fay var. Bunun dışında da pek çok aktif fay mevcut gerçi. Allah korusun.

    Geçmiş olsun adeta iki tehlikenin ortasında bir yer Keşan, yazın orada kalırız konum olarak diğer ilçelere göre çok farklı her açıdan.

  • Twitterda deprem tahmini yapan bir hesap var. Batıda 5 yerde hissedilir deprem olacak dediği yerlerin 3ü sallandı şimdiden. Mart-Ağustos arası Marmara Denizindeki segmentlerin kırılacağını söylüyordu inşallah yanılır :(

    Söylediği gibi son 2 senedir Dünya genelinde hem büyük depremlerde hem de yanardağlarda derin bir sessizlik var doğru. Ancak tahminini sadece 6 büyüklüğü altı deprem sayısının azaldığı yıldan en geç 2 sene sonra deprem sayısı artışı ve mega deprem gerçekleşmesi istatistiğine dayandırmış.