Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Twitterda deprem tahmini yapan bir hesap var. Batıda 5 yerde hissedilir deprem olacak dediği yerlerin 3ü sallandı şimdiden. Mart-Ağustos arası Marmara Denizindeki segmentlerin kırılacağını söylüyordu inşallah yanılır :(

  • Allah korusun 7.4 bire bir yaşayan biri olarak ne demek olduğunu iyi bilirim

    İnşallah can ve mal kaybı yoktur

    Ne zaman yakın biyerlerde deprem olsa ve hissetsem 17 Ağustosda yaşadıklarım gözümün önüne geliyor. Allah korusun bir daha yaşatmasın o günleri.

  • eksi sozluk=cop bana gore neyse demek istedigim bolge halkina ve hisseden herkese gecmis olsun. Bu tur ve daha kuvvetlilerinin olabilecegi bir cografyadayiz, her an teyakkuzda olmaliyiz. Rabbim beterlerinden korusun ancak bu cografyada depremler olacak olmaya devam edecek

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Arkadaşlar, belki onuncu kez tekrar olacak ama;


    - Haarp teknolojisi meterolojik olayları etkileme ya da deprem yaratabilme özelliklerine sahip değil. Ya da en basitinden şu anki mevcut teknolojiye göre sahip değil.

    - Gezegenlerin bir sırada dizilmiş olmaları depremleri tetiklemez

    - Güneş veya AY'ın çekim kuvvetleri depremleri tetiklemez.


    Yerkabuğu, magma tabakası üzerinde hareket eden bir yapı olduğu için, depremler ya bu hareket eden katmanların oluşturuğu kırıklar üzerinde olur ya da volkanik hareketler sonucu oluşur.


    Haarp, gezegenler, dolunay, güneş tutuldu filan diyerek moralinizi bozmayın.


    Geçmiş olsun tekrar

  • Çanakkale Biga'da da gün içinde yaklaşık 20-25 tane deprem olmuş. Gece ise neredeyse 5 dakikada bir sallanmış. Fakat şiddetli depremler değilmiş. Daha çok 1 ila 3 şiddetleri arasında gerçekleşmiş. 3.5+ şiddette olsa oldukça korkutucu bir durum olurdu. İnsanlar her dakika sallanmaktan ne yapacağını bilemezdi.

  • Uzun da sürdü baya...


    Şöyle bir haber vardı sosyal medyada sabahtan bu yana;

    Deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets, gezegen hizalanması nedeniyle 21 Şubat Perşembe günü 7, 8 veya daha büyük bir deprem olacağını iddia etti.


    Tam da yarın acaba dünyanın herhangi bir yerinde büyük bir deprem olur mu diye düşünürken, depremi bu kadar şiddetli hissetmek, "acaba mı?" diye düşündürüyor insana ister istemez..

  • Vintersaga


    Sevgili Hocam,

    Deprem tahmini mümkün değildir. Ya da şu an mevcut teknoloji ile mümkn değildir.

    Olası kırılma riski olan faylar üzerine yerleştirilen sensörler ile tahmin edilebiliyor ama en iyimser tahmin esas sarsıntıdan max. 5-10 sn.öncedir. O da doğalgaz ve elektriği kesip, can kayıplarını azaltma amaçlı.


    Gerisi "geyikdir"

  • Fay hatlarında gerilime bakılarak tahmin mümkün ama ne kadar önceden tahmin edilir orası muallakta. Ben itü deprem tahmin fay gerilimlerini takip ediyordum o arada bursa Mudanya da baya sallayan bir deprem olmuştu.Bulutlara bakarak da tahmin yapanlar var ama sallamasyon bilmiyorum :)

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Bu arada medyuma inanmayın sallamış ortaya bir şey gezegenlere göre tahmin mi yapılır? Kaldı ki adam 7-8 büyüklüğünde deprem bekliyorum demiş ve Türkiye de dememiş dünya da demiş. Algıda ülkemiz bir numara gereksiz korkutuluyor halk. Korkuyorsak madem bu kadar depremden niye önlem almıyoruz ülkemizin deprem halkasında olduğunu çok iyi biliyoruz demi?

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞