Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Tam işe gitmek icin yataktan kalkmaya hazirlaniyordum ki bi an da yataktan firlamama sebep oldu. Gecmis olsun hepimize

  • Uzmanlarımızın dediğine göre fayda gerginlik boşalması varmış böyle depremcikler bir süre devam edecekmiş. Rabbim beterinden saklasın inşallah dünyanın gerçeğidir lakin gönül ister ki ufak tefek depremciklerle boşaltsın fay kendini..

  • Depremi yaşayan tüm dostlarımıza en içten bir şekilde geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.


    Arkadaşlar, hayat aslında bir tesadüfler zinciri. Burada konuşmamız hemen arkasından deprem olması insanın içini ürpertiyor haklısınız ama kesinlikle bir tesadüftür.

    İkincisi, sabah olan deprem (cik) kendi içinde devamlı olan bir harekettir.Şiddetli hissedilmesine sebep olan şey ise, depremin yüzeye yakın bir bölgede gerçekleşmesi olmuştur ( yaklaşık 6,5 km)

    Bölgenin yarattığı bir depremdir. Evet tedbiri elden bırakmayın ama çok da önem verip, psikolojik olarak rahatsız etmeyin kendinizi.


    Bu sebeple, depremi yaşayanlara tekrar geçmiş olsun diyorum. Allahım daha büyük felaketler ve korkular yaşatmasın inşallah.

  • Çınarcık fayının üst diliminin İstanbul’a doğru kaydığını, tek parçalı bir kırılma olduğunda da gerilim birikme ve boşalma hızlarına bağlı olarak önemli bir deprem olacağını biliyoruz. 30 km uzunluğundaki Çınarcık fayının hareketlerinin vertikal olması, üst dilimindeki kırılma durumunda dev bir tsunami yaratacağını gösteriyor. Bu sadece İstanbul değil, tüm Marmara sahilleri için felaket olur. İstanbul’un geçmişinde tsunami olduğuna dair çok sayıda veri var.

  • Chronic53

    Hocam, devamlı konuşuyoruz. Marmara Denizi önemli bir risk taşıyor. Bana göre Ganos fayı dahil, kısa bir zaman dilimi içinde bütün sistem kırılacak. Ganos soru işareti olmak üzere, tüm kırıklar tarihi döngülerini doldurdu.

    Bu kırılma esnasında dediğiniz gibi Tsunami de oluşacak, bina stoğumuzun kalite sorunları, altyapıve üstyapı sorunlarımız yüzünden ciddi yıkımlar da gözleyeceğizç


    Hemen, bugün, şu anda tedbir almaya başlamamız gerekiyor. Her kim olursa olsun, hangi siyasi düşünceyi paylaşıyor olursa olsun, tedbir almayan, alınan önlemlere engel teşkil edenler, bu ülkenin geleceğine, çocuklarımıza ihanet edenler olarak tarihe gececeklerdir.


    Allah cümlemizi felaketlerden ırak tutsun inşallah.

  • Amin Rabbim hepimizi korusun..


    Tek korkum tam kırılma seklinde tamaminin kırılması. Momentum tetikleme yani. Parca parca olma sansi seninde dedigin gibi coktan miadini doldurdu

  • Saat 05.15 civarı coğrafya dersini çalışıyordum. Sıkıntıdan depremler ile alakalı videolara bakıyordum. 15-17 dakika sonra deprem olması çok tuhaf oldu benim için :(

    Allah yardımcımız olsun. Herkese geçmiş olsun.

    oXYqEX.png