Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Son 1 yıldır özellikle ege bölgesi başta olmak üzere depremler çoğaldı fay hatları çok gergin umarım ufak tefek deprem olurda biriken enerjiyi atar.Ancak marmara bölgesinde ki faylar sabit oynama yok.Asıl tehlike marmarada sürekli enerji birikiyor. Büyük deprem yaratmadan enerji atılması gerek.Allah yardımcımız olsun..

    • selamun aleykum herkese. Televizyonda izlediklerime göre enerji birikip sarsıntı oluşuyor @QEQ Swow güzel söylemişsiniz depremlerin sık olması daha iyi galiba. Seyrek olursa yıkıcı oluyormuş. Marmarada yıl içinde Yalova civarlarında olmuştu yanlış hatırlamıyorsam 4 civarında. Başka bir tane yok seyrek sayılır bu da enerjinin arttığını gösteriyor.
  • ara ara soyluyorum yine hatirlatayim kucuk depremler buyuk depremlerin gucunu azaltmaz

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • ara ara soyluyorum yine hatirlatayim kucuk depremler buyuk depremlerin gucunu azaltmaz

    Şahsen ben katılmıyorum örneğin ege bölgesin de çok buyuk depremler eski tarihte fazla olmamış.Nedeni ise fayların aktif olup enerji birikimini atması.Ancak konu iç anadolu marmara doğu anadoluyu ege bölgesine kıyaslarsak daha büyük ve yıkıcı depremler geçmiş zamanda da olmuş nedeni ise biriken enerji. Şahsen şuan en tehlikeli bölge istanbul çevresi ve uzun zamandır hissedilir deprem olmadi dikkatli olunmalı.

  • @QEQ Swow


    tr.wikipedia.org/wiki/Richter_%C3%B6l%C3%A7e%C4%9Fi


    bu linkte depremlerin enerjileriyle ilgili tablo var, tabloya baktığımızda 5-5.9 şiddetinde bir depremin enerjisi 10 üzeri 15 değerinde, yıkıcı deprem dediğimiz 7-7.9 ise 10 üzeri 18 değerinde. yani aralarında 1000 kat var,buda şu demek 1000 tane 5.9 olursa ancak bir 7.0 lık depremi karşılar. Üstelik bide 5-5.9 şiddetindeki depremi seçtim ki olasılığı çok yüksek olmayan depremler en azından küçük deprem diyemeyiz 3-4.9 şiddetinde depremin enerjisi ise 10 üzeri 12 yani 7.0 lık bir depremle arasından 1 milyon kat fark var buda 1 milyon tane ufak deprem olacak ki 7.0 lık bir depremin üreteceği enerjiye karşılık gelsin. Velhasıl küçük depremler sadece fayın aktif olduğunu gösterir büyük depremlerin şiddetini ve büyüklüğünü azaltmaz


    Buarada en tehlikeli yer istanbul değil bence, Türkiye üzerinde daha tehlikeli yerler var

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Manisa da faylar gerçekten çok ilginç dünkü 5.1 depremin ardından 5-8adet 4ve üzeri deprem Olmuş. Dünkü büyük deprem gücüne yakın artçılar oluyor. Umarım daha büyük deprem yaratmaz ve diğer fayları harekete geçirmez. Manisa ve çevre illere geçmiş olsun sağlıcakla kalın.

  • Gebzede iyi salladı, Rabbim beterinden korusun çok uzun zamandır sallanmamıştık

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN