Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Deprem için öncelikle depreme dayanalıklı binalar yapılacağına. Jeolojik ve joemorfolojik yapılar dikkate alınmalı. Türkiyede fay üzerine kurulu çok merkez var. Aksihar mesela.

  • Yeni Zelanda'da 7.4 büyüklüğünde deprem



    Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinin kuzeyinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


    ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nin verilerine göre Yeni Zelanda'daki deprem Christchurch'un 91 km kuzeydoğusunda gece yarısından sonra oldu.
    Deprem sonrası can kaybı ya da yaralı olup olmadığına dair bir açıklama gelmedi.


    7.4 diyen de var 7.8 diyende 8 diyende




  • Arjantin'de 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

    Arjantin'in kuzeybatısındaki La Rioja bölgesindeki Chilecito kentinin 26 kilometre kuzeyinde kaydedilen 6,2 büyüklüğündeki depremin yerin yaklaşık 100 kilometre altında meydana geldiği belirtildi.
    Depremin can ya da mal kaybına yol açıp açmadığı henüz bilinmiyor.

  • Bolu'da 12 Dakika Arayla İki Deprem Yaşandı



    Bolu'da akşam saatlerinde 12 dakika arayla meydana gelen 3.4 ve 2.8 büyüklüğünde iki depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 20.48'de merkez üssü Kürkçüler olan Richter ölçeğine göre 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremden 12 dakika sonra da bu kez merkez üssü Kızılağıl köyü mevki olan 2.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremler, kentte hafif şekilde hissedilirken can ve may kaybına yol açmadı.

    kaynak : sondakika.com

  • Bolulu arkadaşlarımıza geçmiş olsun

  • Her yerde deprem oluyor ya Allaha emanet yaşıyoruz vallahi. Beklenen büyük İstanbul depremi inşaallah olmaz. Allah korusun facia olur.

  • KAF canlı bir fay olduğunu her daim hissettiriyor

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • batı karadeniz ve marmara bölgesini etkileyecek bi deprem bekleniyor her geçen gün yeni bi demeçle bu ifade ediiyor ancak biz nekadar hazırız bu depreme bu benim kafamda büyük soru işareti . . . 99 depreminden ders çıkardığımızı düşünmüyorum . . .
    Allah ülkemizi milletimizi memleketimizi böyle felaketlerden korusun . . .

  • Allah korusun tabiki de ama hepimiz biliyoruz ki bu fay üzerinde depremler oluyor ve olmaya devam edecek, ben 99 depreminden ders çıkarmadığımız konusuna birkaç şey dışında katılırım. Bizim için en tehlikeli şey o depremi ve yaşadıklarımızı unutmamızdır

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Her ay biryerde kuvvetli depremler oluyor neredeyse, Bunların birinin istanbulda olucak olması beni ürpertiyor.....

    Depremin nerede olacağı kesin değil. 17 ağustostan sonra herkes depremi Marmara'da bekledi. Ancak deprem Marmara'nın doğusunda yani Düzce'de oldu. Yani biriken enerji batıya değil doğuya kaymıştı. Kaf herkesi ters köşe yapabilir. Celal Şengör hoca da derste bize böyle dedi. Bunun yanı sıra kentsel dönüşüm sadece İstanbul'da değil bütün Türkiye'de yapılmalı. Çünkü direk fay hattı üzerine kurulu bir çok il var.

  • japonya 7.3 şiddetinde deprem oldu. tsunami uyarısı yapılmış allah yardımcıları olsun. not veysi deprem kurt yine doğru tahmin kimse destek vermiyor projesine bu da ilginç.

  • bu hocamız kim cahiliğime verin bilmiyorumda . . .

    Depremi saatler öncesinden tahmin eden biri. Bir cihazı var depremde ortaya çıkan p v s dalgalarını önceden algılayabilen bir alet. Facebook'da Veysi Kurt diye bakabilirsin. Sitesinde de bildirim yapıyor. İlk başta kuşkuyla yaklaşıyordum ancak bildirimlerdeki dediği yerlerde deprem olunca bende takip etmeye başladım.Ama bazen zor anlaşılıyor tahminleri.