Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İzmir merkezli olması iyi olmamış. Benim ikincil olarak aklıma takılan Bolu'da ki depremler Düzce'yi yeniden aktif edebilme özelliği taşıyıp taşımadığı...

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • PergamoN gecen gun cok yogundum yazamadim eline emegine saglik ya,zamanim oldugunda bakacagim, guzel veriler bunlar aslinda..


    berkay_tuku 7 uzeri bir deprem o bolgede zor gerek 1999 duzce gerekse 1960 lar civarinda dokurcun fayi kirildi. Ama burasi kaf 4-5 buyuklugunde deprem diyorsan o butun kaf ve daf boyunca olasilik dahilinde zaten..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İzmir'de ki depremi Kuşadası'ndan hissettik,yaklaşık 5 saniye ufaktan kanepeyi salladı.İşin ilginç yanı dün rüyamda istanbul depremini görmüştüm,bugün de başka bir depremi gerçekten yaşadım,hayırlara vesile olsun diyelim.4.2 bu kadarsa 7-8 ne olur aklım almıyor,düşünmek istemiyorum.

  • Urla sürekli aktif bir bölge ,sadece bugün değil geçmiş hafta/aylarda da bazı kümelenmeler oluyordu.Bölgede Gülbahçe fay zonu,Gediz grabeninin transfer fayı olan seferihisar fayı,Tuzla fayı gibi doğrultu atımlı 6.5M ve civarı deprem üretebilecek faylar mevcut.Bunun yanı sıra haritalanmayan çok fazla sayıda yerel faylanmada var,MTA’da haritalanan her diri/olası diri fay +5.5M deprem üretebiliyor bunların sayısı 387 diri fay 133 olası diri fay olmak üzere toplam 500 küsur,daha küçük deprem üreten faylar, ölçeklendirme yeterli olmadığı için haritalanamadığı gibi gömülü fay dediğimiz yüzeyde iz taşımayan faylarda mevcut.

    Ege açılma sistemi karasal bölgeler dahil dünyada sismik aktivetinin en fazla olduğu bölgelerden biridir.

    Her 3-4 adet kümelenme olan veya sismik artış meydana gelen bölgede özellikle +4/+5 olmak üzere deprem bekliyorum derseniz,depremleri bildiğinizi sanan 10 binlerce takipçiniz olabilir :).

    Türkiye aletsel dönem depremleri baz alındığında (1900 sonrası) dünyada en fazla yıkıcı deprem yaşayan 4.ülke konumunda.


    2005 Sığacık körfezi ve urla depremleri gülbahçe fay zonunun güneyinde deniz içinde kalan kısmı ve karadaki çok ufak bir kısmı kırmıştır.

    Depremlerin büyüklükleri; 5.9Mw/5.9Mw/5.6Mw/5.8Mw başta olmak üzere +8500 artçı deprem barındırıyor.

  • Bir depremin büyüklüğünü ve lokasyonunu doğru bulabilmek için deprem’in meydana geldiği bölgede ,fazla sayıda istasyonun var olması gerekli.Afad’ın toplam 1100 tane istasyonu varken kandilli’nin istasyon sayısı 450 civarında ,Anadolu’da meydana gelen depremler için Afad’ı Marmara denizi ve çevresinde meydana gelen depremler için kandilliyi baz alın, Marmara denizi ve çevresinde kandilli’nin istasyon sayısı daha yoğun ve bölgeyi çalıştıkları için özel sismograflar mevcut.

    Afad’da dahil ilk çözümler her zaman otomatik düşer ( kalite kontrolünden geçmez) daha sonradan verilerin revize edilebileceğini unutmayın.

  • Küçük, tekrarlanan depremler, Mauna Kea zirvesinin hemen altında, her 7-12 dakikada bir, şaşırtıcı bir düzenlilikle, yaklaşık 20-25 km derinlikte meydana geliyor. Sonuçlar, olayların sıvıların derin magma odasının üzerindeki hareketinden kaynaklandığını göstermektedir.

    98168d7ace2e0a6.jpg


    https://volcanoes.usgs.gov/obs…campaign=usgs%20volcanoes




    Mauna Kea, Hawaiʻi adasında hareketsiz bir yanardağdır. Zirvesi deniz seviyesinden 4.207.3 m yüksekte olup Hawaiʻi eyaletinin en yüksek noktasıdır. Volkanın çoğu su altındadır ve su altı üssünden ölçüldüğünde, Mauna Kea, 10.200 m yüksekliğindeki dünyanın en yüksek dağıdır.

    2 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Fay zonu çıkışı, Batı Makedonya ,Yunanistan'ın son Miyosen-Pliyosen Ptolemais Havzasında bir açık saha linyit madeninde bulunmaktadır.

    Fotoğraf Telif Hakkı © John Walsh. Fay Analiz Grubu, Dublin Üniversitesi Koleji.

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • İzmir/urla 4.1Mw deprem’inin moment tensör çözümü, sol yanal doğrultu atım bileşenine sahip baskın normal faylanmayı gösteriyor.

    Bu deprem Gülbahçe fay zonunun antitetiği olduğu düşünülen fayda meydana gelmiş gibi duruyor. (Recai Feyiz Kartal/Jeofizik yüksek mühendisi,AFAD)


    Antitetik fay nedir?

    Bir fayın tavan veya taban bloğunda yeralan, ana faya paralel doğrultulu ancak zıt yöne eğimli daha küçük ölçekli fay.

    efec0b62298c08b4.png

    2 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()