Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Orta marmara çukurunda mikro depremler yaşanıyor ama deprem orta marmara çukurunda olacak demek değil bu,Hersek deltası batısından adalar güneyine ve orta marmara çukuruna kadar olan kısımda da deprem bekleniyor çünkü 99 depremi hersek deltasının batısına kadar kırıldı

  • PergamoN 1766-1 ve 1766-2 segmentleri üzerindeki stresin arttığının kanıtları bunlar. Zaten Cenk hocanın dediği gibi olacaksa ana deprem öncesinden bölge halkını tedirgin edecek depremler olacak, bence bu depremlerden 2.si yolda, oluşan mikrodepremlerin doğudan batıya hareketide bunu tasdik eder nitelikte. Tali faylardan birinde 6 yı geçmeyecek ama büyüklük olarak yaklaşacak bir deprem olursa Cenk hocanın haritaları gündeme alınmalı ve İsanbul acil bir şekilde bu haritalara göre hareket etmeli koordinasyon açısından.. Zaman Marmara için her geçen gün daralıyor ve her geçen gün 7 ve üzerinden bir depremin olma olasılığı artıyor..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bağımsız küçük depremlermi yoksa öncü gibi mi düşünülebilir ya da bölgedeki gerilimin işaretleri gibi

    Öncü olarak nitelendirmemek lazım, Marmara denizinden 4 tane büyük segment var ve neredeyse her biri büyük deprem oluşturma periyodunu tamamlamak üzere yada tamamladı, dolayısıyla şuanda gerginlik ve stres had safhada, o yüzden mikro depremler burada bir fayın olduğunu bu fayın stresinin artık fayı kırmaya yakın olduğunu gösteriyor.


    Bir depreme öncü demek için, ana şoku yaşamak gerekli, o yüzden yukarıda bahsettiğim gibi olaya yaklaşırsak daha doğru olur..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bağımsız küçük depremlermi yoksa öncü gibi mi düşünülebilir ya da bölgedeki gerilimin işaretleri gibi

    Marmaraereğlisi açıkları (batı segment) ve orta çukurluk 99 depreminden beri en aktif bölge zaten bu depremlerden net bir sonuca gitmek çok zor.Batıda dağılmaya başlayan depremciklerin büyüklük/zaman grafiği çıkarılıp hissedilir bir hareketin belirtisimi takip edilmeli, en önemlisi devamı gelicekmi? yoksa sönümlenecekmi gibi belirsizlikler içeriyor.Bu tür depremler her zaman oluyordu ben bilgi olsun diye paylaştım artçımı/bağımsızmı tartışması dönüyor hep :) Panik yapıcak veya korkulacak anormal bir durum yok.

  • PergamoN depremlerin yuzde 90 i sanirim fay uzerinde olmamis. Haritada olmayan bir tali fay var orda dogrumu ?

    Evet birçok haritada bu faylar haritalanmamış.Cenk yaltırağın ve arkadaşlarının yaptığı haritada mevcut ama kırmızıyla ben göstereyim fayı KB/GD uzanımlı 10-15km arasında bir fay,siyah daire içindekiler bağımsız artçı olmayan depremler,2020 ocak ay’ıyla meydana gelmeye başlıyor.

    33dcc83404cf8a01141.jpg

    2 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Herkes orta marmara çukuruna odaklanmış vaziyette ama asıl tehlike doğu marmara bunu cenk hoca ifade ediyor , doğu marmara kırılacak ve o kırılma İstanbulu etkileyecek ,Depremin adı aslında marmara depremi , Yalova bursa Kocaeli İsanbul anadolu yakası etkilenecek olası hersek deltası batısından başlayıp adalar güneyi ve orta marmara çukuruna kadar olan fayın kırılması durumunda .. Ama bahsedilen yerden değilde orta marmara kırarsa o zaman İstanbul depremi tabiri daha uygun,zaten şuan basında konuşulan konu bu ,hangi fay önce kırılacak ...Risk analizlerini bu senaryolara göre yapıyorlar ..

  • Gecmişe bakarsak zaten doğudan-batıya doğru kırılmalar gerçekleşmiş. Doğu kolunun kırılması daha olası ama kesinliği de yok. Yaşayıp,göreceğiz. Tabi hayatta kalırsak...

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Şener Üşümezsoy Hoca Şu programın son 20 dakikasında özellikle İstanbul için ısrarla , Kumburgaz çukuru diyor, İmralı'nın Güneyi diyor, Adalar'da bulunan fay aktif değil diyor, 6,5 üstünde büyüklük çok zor diyor. Türkiye genelinde de son depremlere baktığımız zaman da işaret ettiği bölgelerde depremler yaşanmış. Ne kadar bilimden uzak olduğu iddia edilse de işaret ettiği bölgeler hep aynı.


    Bu arada konuşmasının sadece anladığım bölümleri hakkında yorum yapabiliyorum. keza dediklerinin çoğu anlaşılmıyor.

  • Ben şener hocanın görüşlerine saygı duymuyorum. Tahmini konuşuyor. Elinde hiçbir bilimsel kanıt yok. Fayların uzunlukları,kayma hızları ve geçmiş dönemde gerçekleşen,yinelenme tekrarlıkları biliniyor. Bilimsel olarak +7 büyüklüğünde deprem üretecek 3 fay var. Minimum 7 diyoruz. Neye göre 6.4'den büyük deprem olmaz diyebiliyor anlamıyorum. Birde hep İstanbul'da 2040'dan önce deprem olmaz diyip, duruyordu.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞