Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Varlığını bilmemiz için her gün deprem olması gerekmiyor, artık bu forumda olup bu konuyu okuyanların deprem ne zaman olacak değilde, yaşanacak depremlere hazırlık yaptığını düşünüyorum en azından öyle olmalı.


    Neredeyse her yeri deprem üreten bu topraklarda, deprem bir yaşam biçimi olmalı her daim hazırlıklı olmalıyız, artık 3.8 oldu öncü mü olur yoksa arkası gelir mi gibi soruları görmemek yada az görmek dileğiyle..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Malatya/Pütürge'de 5,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş.Bölge halkına çok geçmiş olsun.

    Code
    5.1  5.0   KARSIYAKA-PUTURGE (MALATYA)
  • Geçmiş olsun Malatya. İnsanlar tam kendilerine gelip evlerine yeni yeni girmişken bir kez daha acı gerçekle yüzleşmek durumunda kaldı insanlar gece yarısı.


    Bu deprem Elazığ'dan bağımsız mı acaba?

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • PergamoN hocam Sivrice'de oldu. Pütürge'de oldu. Depremler aşağıya doğru kayıyor gibi. Gölbaşı sismik boşluğu bence büyük tehlike de. Sanki oraya doğru kayıyor. Zaten sismik boşluk mevcut. Dikkatli olunmalı gibi sen ne diyorsun?

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • sura16 Türkoğlu/Gölbaşı segmenti tehlike arz ediyor ama 6.8Mw’lik deprem sonrası göze batan bir sismik artış olmadı.Türkoğluna kadar inmeden bugün ki depremin 10-12km güneybatısında pütürge alt segmenti mevcut ve bu bölgede neredeyse atım olmamış (çok düşük) Bu bölge çok daha önem kazandı son depremle birlikte uzunluğu dikkate alındığında 6>M>6.8 yeni bir deprem üretebilir,Bu geceki depremin çözümü dafla uyuşmuyor bağımsız bir deprem.

    En yüksek atım miktarı modellemeye göre 54cm bu değerler Güneybatıya indikçe düşüyor güneybatıda ciddi bir atım olmamış.


    82e5812f5c308.jpg

    a647770d0ba813b2c1649a2.jpg


    @4 Şubat ısrarla Haberturk izledinizmi diye sorunca tekrarıda başlayınca izleyeyim dedim şuan devamda ediyor.Şener hocanın ilk defa somutsal verilerle çok doğru ve bilimsel noktalara değindiğini gördüm. Elazığ depremindeki modellemeleri sabah paylaşmıştım insar verileride bu verileri doğrular nitelikte. Segment’in kuzeydoğuda yaptığı atım ile güneybatıda yaptığı atımlar arasında ciddi fark var artçı depremlerde şu aşamaya kadar normal değil (büyüklük bakımından) bölge çok acil araştırılmalı.

    5bf0b35aab17c3ab697067a.jpg

    Bir çoğunluğu evine giren halk (hasarlı ev) olası bir ikinci kırılmada daha vahim sonuçlar doğurabilir.

  • Naci Hocanın açıklamaları :




    Scientia potentia est

  • Yorgun Demokrat İyi hoş hocada yıl 2020 Her depremin çözümü ve lokasyonları (az farkla) biliniyor.Bu depremin Daf hattıyla hiç bir alakası yok lokasyonu geçtim, çözümün en ufak bağlantısı yok sağ yanal doğrutlu atım bileşeni olan normal faylanma vermiş, Daf hattı sol yanal doğrultu atımlı bir fay.

    Naci hoca silivri depremindede aynısını yapmıştı lokasyonu göz kararı koydum vb. Gibisinden birşeyler söylemişti ,yani bilmediğini sanmıyorum ama ihtimaller üzerinden hit alıcı açıklamalar yapıyor hep.Maraş’da deprem olabilirmi? olabilir tabiki ama bu depremle bir bağlantı nasıl kurabiliyor anlamak çok güç, yakın zamanda olurda gerçekleşirse deprem tahmincileri gibi bu ona yazacaktır popületirisi artar.. Aynı açıklamaları Ramazan hocada yapabilirdi ama bilimden şaşmıyor her zaman ki gibi.


    Haritalanmayan faylar mevcut ve bunlar çok fazla sayıda, Mehmet köküm 2017 tez çalışmalarında bu fayları haritalamıştır.Daf hattını dik kesen bu faylar ,uydu görüntülerindede net olarak görülmekle birlikte çok kısa uzunlukta faylar.2000 Yıllarından itibaren görülen Elazığ/Sivrice merkezli depremlerin bir çoğu bu hatlar üzerinde meydana gelmiştir.

    Örnek deprem; 27 aralık 2019 Elazığ/Sivrice depremi DAF hattıyla depremin lokasyon’unun bir bağlantısı olmadığı gibi çözümünde dafla bir bağlantısı yok..

    a6d23ea583fb632ae9778.png


    Söz konusu faylar (Mehmet köküm tez çalışması 2017);

    0825244cbc5003c7737.jpg

    Bu faylarda meydana gelen depremler genelde 5.0M geçmez, 5.7’ye Varanlarıda olabiliyor. Elazığ/Kovancılar depremi (2010) 6.0Mw yine daf hattı üzerinde olan bir deprem değildir yerel faydan kaynaklanmıştır.Bu yüzden Palu kuzeyinde Gökdere yükseliminin olduğu bölgede birçok deprem bilimci daha büyük bir deprem bekliyordu ama 10 yıl geçti hala olmadı.


    Mevcut depremcikleri takip edenler Daf’a dik dizilen hatları çok belirgin olarak görücektir başka depremlerde meydana gelebilir (benzer) ama daf’la bir bağlantısı yok ,büyük bir deprem atlatan bölgelerde strese bağlı bu tür yerel kırıklar kırılabiliyor.

  • Isparta da 3 büyüklüğünde bir deprem olmus fakat herkes çok güçlü hissettmis ve sanki 2 deprem olmus gibi hissedenler var Enteresan açıklık kazanir sanırım yakında.

    hocam ben merkeze yakın olması ve derinliğinin az olması nedeniyle daha şiddetli hissedildiğini düşünüyorum

    Scientia potentia est