Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener'den çarpıcı açıklama... Özener, deprem hareketliliğini kaydetmek için Marmara Denizi'ne döşenen 70 kilometre uzunluğundaki fiber optik kabloların, trolle avlanan balıkçılar tarafından parçalandığını söyledi.


    Kaynak: https://www.google.com/amp/s/w…lari-kopardi-5489382/amp/

    Tek kelimeyle Rezillik :)

  • Çanakkale boğazında Avrupa yakasından, Anadolu yakasına eskiden bakır şimdi fiber kablolar geçer.

    Hem Gelibolu hem de Lapseki de kabloların karaya çıktığı ve girdiği yerlerde ışıklı büyük metal uyarı işaretleri vardır.

    O uyarı işaretleri düzenli olarak çalınırdı. Şimdi ki durumu bilmiyorum. Bu halkımızın kabahati.


    Diğer bir konu bu kabloları yerleri bellidir. Seyir, hidrografi ve oşinografi başkanlığı tarafından da ilan edilir.

    Bu kabloların nasıl koptuğu sorusunun cevabı, büyük olasılık balık sürüleri geçiş yollarıdır.



    Başka bir konu, trol zaten yasak olan bir avlanma şekli. Bazı dönemlerde serbest oluyor mu bilmiyorum ama su altının katilidir.



    Kablolarını koruyamayan devlet yapısı olamaz.

  • Umutsuzluk hakim olunca cantada pek umursanmiyor.


    Bingolde deprem olmus 3.1 nedense orada buyuk bir deprem olacak hissi var bende.

    O kadar karamsar olmayın. Umut etmek aslında insanı insan yapan bir düşünce.

    Refleksleri ile yaşayan canlılardan, bizi ayıran en önemli şeylerden.


    Bizim oralarda derler ki, " enseyi karartmayın"

    Moraller iyi olsun, gerisi çok da zor değil.



    Bingöl tarafına gelirsek, oralarda bir deprem çok da şaşırtıcı olmaz. Bölge hem KAF hem de DAF hatlarının

    kesişim yerlerinden biri diye biliyorum. tarih boyunca da yıkıcı depremler olmuş. Allah daha kötüsünden sakınsın demekten başka çare yok.


    Enseyi karartmayın.

  • bolu halkına geçmiş olsun 4 adet deprem olmuş gece 3.6 ve 3 büyüklüğünde olanlar hissedilmiş halk sokağa dökülmüş sığ bir deprem ondan sanırım çok hissedilmiş -5 derecemis dün gece allahım bu kış aylarında büyük deprem göstermesin.

  • arkadaşlar bu girit adasının derdi nedir acaba durmaksızın depremler oluyor beşik gibi mübarek, ada resmen yerimi beğenmiyorum kayacam buradan diyor.

    Ada kaymazda yeni adalar oluşuyor olabilir..

    Girit’in yaşadığı en büyük deprem (tarihsel kayıt)

    365 depremi olarak geçiyor lokasyonu ise haritalarda böyle geçiyor sanırım kaynak (ramazan hoca) 2 gündür devam eden ve git gide deprem zaman/oluş grafiği artan bir deprem aktivitesi mevcut 365 depreminin hemen sağ tarafında görünüyor lokasyonları tarihsel depremlerin tam lokasyonları aletsel ölçümler olmadığı için hiç bir zaman tam olarak bilinemeyecek 365’depremi belkide şuan ki aktivitenin olduğu kesimde meydana geldi..

    Derinlikler dikkat çekici ama büyük ihtimal volkanik bir aktivite mevcut daha önceki yıllardada benzer hareketler olup deprem fırtınasına dönüştüğü olmuştu belli bir süre sonra sönümleniyor.

    f244262bcc1ffae086038e1c.png


    240ff2ffa80c13a9.png

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Ramazan Demirtaş hocayı çok beğeniyorum. Bence adamın dibi :) Kazılardan fotoğraflar paylaşıyor.Eğitsel ve bilgisel paylaşımlar yapıyor. Çok aktif kullanıyor. Meraklılar için çok iyi kesinlikle takip edilmeli.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • PergamoN Şükrü hocayı tanımıyorum sanırsam kendisi Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ama twitter'da şöyle yazmış.


    Girit çevresi her zaman kaygı verici! Çünkü Girit -Rodos güneyinde Akdenizin en derin yeri olan 4000 metre derinliğindeki çukurda Afrika Ege Denizi altına doğru dalıyor. Bu bölge depremleri geçmişte tsunami ve volkanizma tetiklemiş ve önceki uygarlıkların çöküşüne neden olmuştur.Girit bölgesinde peşpeşe M4.0’den büyük depremler. Çok sık ve ard arda geliyor. Öncüler mi demeden kendimi alamıyorum.

    Prof Dr Şükrü Ersoy

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • 2016 aktivitesinden bir kesit o hareketlerde şuan meydana gelen lokasyanın hafif kuzeyinde karada gerçekleşmiş; 4-4.8 arasında değişen 8 adet deprem meydana gelmiş en büyükleri 4.8M depremlerin oluş süreleri çok çok düşük saniye farklarla 2-3 adet depremler meydana geldiği olmuş. Gelecek yıllar belkide önümüzdeki Gün-Hafta-Aylarda meydana gelicek daha büyük patlamaların/depremlerin habercileri olabilir bölge mesaj vermeye devam ediyor.

    bea10059c31f353db713ef.png


    ec423ce8671206c49a3395cf.png