Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Valla benim moralim daha iyi oldu.Tek fay teorisi çöp.Zemin etüdü iyi olan ve 0.3 g ye dayanıklı evdeyseniz sıkıntı yok.(Ki bölgenin %70i bunun altında -7.6 olsa bile)

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Yalova , K.Maraş , İzmir , Van , Bingöl , Afyon , Kütahya zor coğrafyalar


    İstanbul’u terketme şansım depremin olmama ihtimaline yakın bir ihtimal

    Onun İçin geciktiği kadar geciksin

    Ha daha hafif gelecekse (6/6.5) bir an önce gelsin de şu işkenceden kurtulalım


    İstanbulda doğup büyümüş biri için istanbul dışında yaşamak çok zor gibi geliyor. Kendi adıma ve çevremdeki arkadaşlarım adına en azından böyleydi. Ama şu deprem riskine rağmen arpa boyu yol alınmamış olmasını deneyimlemiş olmak 1 haftada fikrimi değiştirtti galiba benim. Hep bir umut vardı içimde sanki ben görmüyorum ama var iyi şeyler yapılıyor diye düşünüyordum ama... Bizim sokağımızın toplanma alanı yüksek binalarla çevrili bir ara yol. Değil yeşil alan kaldırım dahi yok yol kenarında.. ben depremde ölmekten değil sağ çıkmaktan korkuyorum galiba bu şehirde..

  • hocam bdnim ilk gorev yerim edremit..1 kere tayin aldim zaten..oyle bir sans tanimiyor meb maalesef. Bulundugum bolge goreceli saglam bir zemin.mesela 17 agustosta hic bir yikum olmadi.yalovada 2 dere arasindaki yerler balcik gibi ve 99 da neredeyse tum binalar yikildi.bir de ciftlikkoy siteler bilgesi yok oldu resmen benim en buyuk korkum gorev aldigim okulda yakalanmak .allaha emanet bir bina..

  • Valla benim moralim daha iyi oldu.Tek fay teorisi çöp.Zemin etüdü iyi olan ve 0.3 g ye dayanıklı evdeyseniz sıkıntı yok.(Ki bölgenin %70i bunun altında -7.6 olsa bile)

    Bence şekilsel olarak iyi bile görünseniz de, içiniz de şüphe hep olsun.


    Tek fay teorisini çökmesi her zaman iyi olmayabilir. Birbirini tetikleyebilen

    çoklu fay segmentleri, tek faydan daha ürkütücü olabiliyorlar.


    Ben hala 1509 depremlerindeyim. Şu andaki mevcut teoriler ( Yaltırak Hocanın ki biraz daha açıklaycı olabilir) bence

    1509'u açıklayamıyor.


    Onun için çok da moraliniz düzelmesin Sn.Hocam.

  • hocam bdnim ilk gorev yerim edremit..1 kere tayin aldim zaten..oyle bir sans tanimiyor meb maalesef. Bulundugum bolge goreceli saglam bir zemin.mesela 17 agustosta hic bir yikum olmadi.yalovada 2 dere arasindaki yerler balcik gibi ve 99 da neredeyse tum binalar yikildi.bir de ciftlikkoy siteler bilgesi yok oldu resmen benim en buyuk korkum gorev aldigim okulda yakalanmak .allaha emanet bir bina..

    Hocam benim satış bölgemdi 99 da yalova.Ertesi gün Çınarcıktan Gölcüğe uzanan bir yardım götürme maceram olmuştu.Daha önce anlatmıştım.Depremi asıl gölcüğe geldiğimde anladım.Bu sefer mesafe kısa hocam hele haritada oluşan kümüleşme doğu sırtını öne çıkarıyor.Allah yardımcınız olsun demekten başkası gelmiyor...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • amin.allah cümlemizi korusun..beni her zaman korkutan fay gemlik fayı olmustur..nedenını bende bilmiyorum..99 depremınden sonra hep gemlikten ürkmüşümdür..saçma gelebilir belki ama öyle.gemlik depremide yalovayı cok etkıler biliyorsunuz..aman ne bileyim.nerede olursa olsun,bulundugum bolge cok etkılenecektır..allahtan tek dileğim.6.5 cıvarlarında bır kac deprem olupta,enerjının bosalabilmesı tüm marmarada.ihtimal düşük ama neden olmasın..umut fakirin ekmeği diyelim..alllah korusun ya.herkesı,tüm insanlığı.

  • devasal bır rakam 7,6..


    Onun için çok da moraliniz düzelmesin Sn.Hocam.

    Artık büyüklükten ziyade ivme ön plana çıkıyor.Amerikada 7.1lik deprem sonrası 1000 den fazla ivme ölçerle bilgilenmişler divane

    Haklı olabilirsiniz hocam zaten benimki "nispeten" bir iyi olma hali. Ilker Gunebakan

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • tabıkı haklısınız..karılmamak elde degıl..ben deprem ve 7.6 yı yanyana getirdıgım zaman cok urkuyorum..7.4 u dıbıne kadar yasamıs bırı olarak,7.6 nın 7.4 den 2 katı kadar guclu oldugunu (aynı sure ve derınlık) bilmek ne yalan soylıyeyeım çok ürkütüyor..

  • Rahatlamanin aksine beni dahada buyuk bir gerginlik aldi, 4 tane ana segment var, bu segmentler 1766-1 1766-2, 1754 ve 1509 depremlerini olusturan faylar.Ve tarihsel olarak 1766-1 280,1766-2 240, 1754 250 ve 1509 500 yilda tekrar eden buyuk depremler, kabaca hesap ettigimizde suanda bu faylarin arka arkaya kisa bir zaman diliminse kirilabilecegini gormek korkutucu.


    Beyin jimnastigi yapalim, once 1509 da kirilan fay kirildi bu fay 7.6-7.7 buyuklugunde bir deprem uretecek, yalova,gebze,tuzla anadolu yakasi bogaz hattinin guneyi ve kisaca istanbul guney sahili, bursa vs yikim.gorecek, aradan fazla gecmeden diger faylarinda kirilacagini ki bunlarda 7 ve uzeri depremler uretecek 7.4-7.0 araainda, zaten 7.6 gecirmissin birde ustune bunlar olacak...Ciddi sorun var ve ben dun aksamdan sonra ozellikle marmara deniz tabanindan aldiklari kesitlerle bu faylarin yerlerini ve uzunluklarini kanitladiklarini dusunuyorum Cenk hoca ve ekibinin.


    Ivme kismi isin tabikide onemli bir noktasi ancak 7.6 lik bir depremde sizin binalariniz ki bunlarin cogu eski 0

    3 ile 0.9 g arasinda bir ivmeye maruz kalacaklar,bu haliyle istanbulda cok sayida binanin zemin ve kotu yapi dolayisiyla yikilacagini soylemek zor degil.


    Deprem cok insanin hayatini kaybetmesine sebep olacak ama asil.sorun depremden sonra,istanbulda ara sokaklara girmeniz imkansiz 15 milyon nufuslu bir sehirden bahsediyorsunuz, gida ve temel ihtiyac konusunda problem olacak, gocuk altinda kalanlarin coguna ulasilamaz su haliyle, maalesef durum vahim. 17 agustos depremi istanbulun 10 da biri nufuslu bir sehirinde oldu ve insanlar zor sartlarda yasamaya calistilar. Depremin kisin olmasi daha buyuk problemleri beraberinde getirir buda baska bir durum..


    Biraz felaket senaryosu gibi yazdim ancak bunlari yasamayacagimizin garantisini kim verebilir? Dibimizde cok degil 40 km acigimizdan bir canavar geciyor ve biz bunu bile bile carpik yapilasmaya, rant ugruna zemini kotu yerlere binalar dikmeye devam ettik. Inanin depremden ailemle sag cikarsam istanbulu terk ederim cunku hayat cok ama cok daha zor olacak buyuk bir afetten sonra..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bilim insanlarını dinledikten sonra,Olası 7,4 lük marmara depremi tüm kıyı illeri etkiler,İstanbul depremi tabirini doğru bulmuyorum ,İzmit ,Yalova,Bursa çünkü çok büyük enerjiden bahsediyoruz ,elimizden gelen tek şey dua etmek ,varsa paran binanı güçlendirme yapmak ,karamsar olmak istemiyorum ama olası marmara depremi 99 dan çok daha yüksek yıkım yapacaktır ,hem ekonomik hem psikolojik

  • Bi haftadir adam akilli eve giremiyordum,simdi isten geldim tam eve girecekken bu mesaji okudum ve girmeye korkar oldum,bende aksamki yayinda bir kac senemiz daha var diye biraz rahatlamistim. Depremin zamani tahmin edilemez biliyorum ama bu kadarda yakinmiyiz buyuk depreme gercekten?


    Bu arada bu ay icerisinde evi tasimayi dusunuyorum(gungorende 30 yillik bir binadayim) ve mumkun oldugu kadar eve girmemeye calisiyorum.

  • Cenk Hocayı dinledikten sonra İşimizin zor olduğunu daha iyi anladım

    Deprem Bilimi ile istatistik sonuçlarını doğru mantıkla harmanlayıp , objektif yaklaşımıyla dinleyiciye bırakıyor kararı


    Cenk Hocayla , İsmi lazım değil Sürekli aynı şeyleri tekrar eden ve tek bir görüşü dayatan bazı hocaları kıyaslayınca Barselona / Hakkari İdman Yurdu maçı gibi bir klas farkı ortaya çıkıyor


    İşte en güncel bilimsel analizlerle , eskilerde kalmış ezbere dayalı tahmincilik arasındaki büyük fark bu.