Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Tam olarak hatırlamamakla birlikte kimin söylediğini, duyduklarımı söylüyorum. Bilimsel bir açıklaması var mı yok mu bilmiyorum.


    Ana fay ve diğer fay hattında bu saatten sonra sessizlik çok ciddi tehlike oluşturabilir. Küçük küçük depremlerin devam etmesi bizim için çok iyi olabilir(3-5) arası.

  • Şimdi burda ki arkadaşlar daha önce hiç takip etmediği için anlık gelen minik depremcikleri , daha öncede oluyordu tek fark bizim son depremler sitesini açıp bakmamamız :) .

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • İzmir-karaburun depremini yaşamış biri olarak 6.3 luk ana sokun ardından 4 buyuklugunde iki deprem ardından 6 gün sonra 4.5 ve 5 büyüklüğündeki artçılar yaşanmıştı bu silivri depreminde ise en büyüğü bir tane 3.9 luk artçı var tabi fayin yapısından da olabilir bilemiyoruz bana biraz garip geldi.4-4.5 araliginda bir deprem yaşansa daha mı rahat ederiz acaba diyorum tabii nacizane fikrim hocalarim daha iyi bilir?:/edit.Bir iki gün içerisinde 4 buyuklugunde bir deprem bekliyorum fayda!

    Einmal editiert, zuletzt von Mert_35 ()

  • Gerekli cevapları ramazan hocadan aldım;

    26 Eylül 2019 Silivri açıkları #depreminin (Mw 5.8) fay düzlemi çözümü sağ yanal doğrultu atım bileşenli TERS FAYlanma mekanizması vermiştir. Anaşok ve artçı-deprem dağılımı ile mekanizma çözümü, bu depremlerin ana fay üzerinde değil, fay zonu içinde, hemen kuzeyinde uzanan yaklaşık 10-15 km uzunlukta DKD-BGB gidişli bir ters fay üzerinde geliştiğine işaret etmektedir.



    Depremin KAF'ın ana fay izinde değil, sağ-yanal makaslama zonu içinde yer alan sağ yanal bileşenli ters faylanma üzerinde olduğu görülmektedir.Yani bu veriler M 5.8'lik depremin 1766a, 1766b ve 1509 depremlerine neden olan ana fay segmentleri üzerinde olmadığına işaret etmektedir.


    Yani basit kesme mekanizması düşünüldüğünde ana fay üzerinde değil, ikincil kırık üzerinde gelişmiş olduğu görülmektedir.


    M 5.8 anaşok doğrultusu DKD-BGB; artçı depremler zon içindeki her tür ikincil kırık içinde oluşabiliyor. Artçı deprem dağılımı yanıltıcı olabilir. Yukarıda deformasyon elipsi verdim. Artçı deprem ve bağımsız olarak oluşan küçük depremler var. Bu depremleri çözdüğünüzde sağ yanal çözümler de bulabilirsiniz.


    basit kesme mekanizmasını düşünürseniz, M 5.8 lik deprem zon içinde ters faylanma da oldu.. Fakat depremi izleyen her depremi artçı ya da aynı kırık üzerinde olduğunu düşünmeyin, bu zon içindeki ikincil kırıklar ve hatta bağımsız olarak ana hat üzerinde küçük depremler olabilmektedir. Sırf 5.8'i izleyen depremlerin dağılımına bakarak faylanma gidişini söylemek yanıltıcı olabilir. Özellikle M 4.0 ve daha büyük depremlerin odak çözümleri çok önemlidir. M 4.0 dan küçük depremler yanıltıcı bilgiler verebilir.


    Sonuç; bölge tek bir faydan değil fay zonun’dan oluşuyor. Akşam düşündüğüm gibi birden fazla küçük fay mevcut bu durum başka +4lük depremleri beraberinde getirebilir.

  • Her olan depremi yazıyorsunuz bir durun artık ya kaç günüdür .5,8 lik büyüklüğünde deprem olmadan öncede oluyordu bu hareketlilik şimdide olacak bundan 300 yıl sonrada olacak 1000 yıl sonrada bu depremler olacak ,artık yeter meşgul ediyorsunuz konuyu zaten önemli hareketliliklerde bilgiye sahip insanlar açıklıyor burada .

  • Pazartesi günü deprem ile ilgili kamu kurumlarını arayıp oturduğum bina için inceleme talep edeceğim,99 depremini yaşamış ve 28 yaşında bina,ordan mutlaka bir rapor çıkacaktır ,bence artık somut adımların atılması gerekiyor çünkü tüm bilim insanları olası büyük depremde eski yapıların ayakta kalması güç yorumlarını yapıyorlar

  • Deprem açısından bir binaya yeni demek için o bina kaç yıllık olmalı ? Bizim binamız 13 yıllık ve ilk depremini 5.8 ile yaşadı .

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • Ramazan demirtaş;

    Bu konular hakkında görüş sunabilmek için, elinizde çok ayrıntılı bilgi-belge-gözlem sonuçlarının olması gerekir. Mevcut bilgilerden bir sonuç çıkarmak iddia anlamına gelir ki, ispat gerektirir. Ancak dünya ve ülkemizde olan depremlerle ilgili edindiğimiz bilgilere göre, esas kırılması beklenen segment uzun süre suskun kalırken, olası gelecek depremin anaşok yerinden çok uzakta komşu segmentler ve bölgelerde önemli hareketlenmeler olabilir. Yani demek istediğim deprem etkinliğinin olduğu yerde değil hiç aktivetin olmadığı bir yerde deprem gelişebilir. Tıpkı 2019 Ridgecrest (Kaliforniya) depreminde olduğu gibi.. M 6.4 lük depreminden farklı bir hatta 7.2 büyüklüğünde deprem olmuştur. Doğrultu atımlı fayların davranışları çok farklı olabilmektedir.

  • Ayvacık, behramkale açıkları fln tehlikeli 5 ile 6 arasında deprem üretebilir.

    Behramkale fayi 7.0 7.2 yapabilir 1000 yildir kırılmamış .Geçmişten geleceğe marmara depremleri facebook grubuna uye olmanızı tavsiye ederim cenk yaltirak hocanin kurduğu bir grup fazla sayida fay haritaları mevcut

    Einmal editiert, zuletzt von Oymyakon ()

  • ramazan hocada ayri bir faydan soz etmis. Kim bilir belkide hic bilmedigimiz daha 5.8 e gore daha yuksek bir depreme neden olabilecek bir fay vardir. Gerci yuzeye yakin oldugu icin kesfedilirdi o fay diyede dusunuyorum. Dun oguz gundogduda marmrara denizini cozduk bilinmeyen birsey yok demisti. Ne kadar gercekci bilmek zor.

  • balikciliga ilgim var. Balik tutma ile ilgili facede grup var. Birkacina uyeyim. Birisi bi balik yakalamis normalde dipte olan balik ama su yuzeyinde yakalanmis. Yakalayanda deprem olucak heralde ki balik yuzeye geldi dedi. Hakikatende deprem oldu. Tesaduftur belkide bilemem.

  • balikciliga ilgim var. Balik tutma ile ilgili facede grup var. Birkacina uyeyim. Birisi bi balik yakalamis normalde dipte olan balik ama su yuzeyinde yakalanmis. Yakalayanda deprem olucak heralde ki balik yuzeye geldi dedi. Hakikatende deprem oldu. Tesaduftur belkide bilemem.


    Hocam ilginç araştırmak lazım , peki yakalayan balığı nerede yakalamış, Silivri açıklarımı ? işte o zaman insanı düşündürür.:/

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

    Einmal editiert, zuletzt von Berkay34 ()