Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hava_Forum hocam gelen artci olsun, suanda o bolgede bir stres var dolayisiyla faylarda biriken enerjinin ne kadar oldugunu bilmiyoruz, bu depremin oldugu fay ana fayla iliskili tali bir fay gibi gorunuyor dolayisiyla ana fayda enerji birikiminin artik catirdamalari bunlar.

    1766 dan bu yana enerji biriktiren 1509dan beri enerji biriktiren faylar var ve cok ciddi rakamlar. Artik son duzluk diyebiliriz..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Arkadaşlar deprem sırasında Üsküdar Burhan Felek Anadolu lisesindeydim, yani okulumdaydım ;


    Bu gün gerçekten deprem olmadan önce arkadaşlarla konuşurken bu gün içerisinde büyük bir deprem olacak dedim aslında tamamen içime doğmuştu, arkadaşlarım ilkten umursamadı beni ama saat 13:59 da 5.8 büyüklüğünde deprem olunca hem ben gerçekten çok şaşırdım, hemde arkadaşlar gerçekten şaşkına dönmüşlerdi deprem sırasında bildiğiniz sıralar gitti geldi daha çok sağ sol yerine, alttan vurdu. Deprem etkisi ile tüm okuldaki kapılar birbirine vurarak kapı örtme sesi yankılandı yaklaşık 7 sn sürdü herkesin yüreği ağzına gelmişti gerçekten şiddetliydi . Ve ardın yaklaşık 5 dk içerisinde okul tahliye edildi ve ardından okulu terk ettik. Demek ki Allah önceden bu şekilde olacak depremi bana hissettirmişti.


    Gerçekten benim açımdan aklımda kalacak bir anı oldu Allah inşallah daha bu şekilde bir şey göstermez.


    Hayırlısı diyelim,


    Sağlıcakla kalın dostlar.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • genelde 1 puan asagisinda artci olur en yuksek. 5 lik bir artci gormemiz surpriz olmaz. Cold.EFso nun dedigi gibi o artci gelmeden rahat edemeyecegiz.

    Semih hocam Cenk Yaltırak hoca dedi ki Tv'de ana fay kolunda olan bir deprem dedi çözümleme bizi şunu gösterdi dedi 4.7 olan deprem bunun öncüsü imiş dedi 12 km bi kol fayıymış ve tamamı kırılmış o kolun dedi yapılan çözümleme bize bunu gösterdi dedi

  • Yanlışım varsa düzeltin . İşaretlediğim kısım bugün 14:04 yani depremden 5 dakika sonraki hareket 3.1 şiddetinde artçı yani Ana faya en yakın kısım burası sanırım biraz daha güneyinden Ana fay geçiyor diye biliyorum .


    54f3a4945702ee50.png

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • deprem ana fayda olmamis.cnn de canli yayinda 1 profesor acikladi..cok sira disi degil degil dedi.ayrica olasi buyuk depremin etkisini azaltmasi icin en az 6 lik bir deprem olmasi lazim dedi..

  • Burada bana yine ilginç gelen bir durum söz konusu.

    Her ne kadar deprem konusu bilinmezliklerle dolu bir konu olsa da,

    Faylar, tarihsel döngü, fayların mekanikleri bilimsel anlamda bilinen gerçeklerdir.


    Fakat, konusunda uzman Hoca'ları dinleyince ben, Marmara denizindeki faylar, fay hareketleri,

    fayların karakteristikleri gibi konular için hala farklı düşünceler olduğunu gördüm.

    Bazı Hocaların elindeki fay haritaları bazılarının elinde yok bu da enteresan.


    Ben size şunu söylemek isterim ( korkarak) ;


    Marmara denizi altında ya hiç bilmediğimiz fay sistemleri harekete geçiyor ya da 1999 süreci yeni fay

    oluşumlarını meydana getiren bir süreci başlattı.

  • Artcılardan bikaçgün sonra buyük deprem oldunu bilen varmı ?

    Benim bildim 99 depreminden aylar önce öncü depremler olmuş ekim kasım gibi ama deprem ağustosta oluyor nerdeyse 6-7 ay sonra.Bence bugün olanlardan sonra büyük deprem olmaz burkac ay sonra olur.

  • burada bir bilgi kirliligi var profesor ve uzmanlar tarafindan aciklanan. Biri diyor 1 tane 6 lık deprem olasi buyuk depremin etkisini azaltir, digeri 6 lik en az 10 deprem gerekli. Kime inanacagimizi sasirdik

  • 1999 dan sonra hersey degisti bosuna demiyorum hocam:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • burada bir bilgi kirliligi var profesor ve uzmanlar tarafindan aciklanan. Biri diyor 1 tane 6 lık deprem olasi buyuk depremin etkisini azaltir, digeri 6 lik en az 10 deprem gerekli. Kime inanacagimizi sasirdik

    matematige ve bilime inan hocam 6.0 lik depremden 1000 tane filan olmasi lazimki 7.0 i karsilasin, buda teorik olarak mumkun ama gel gor ki dunyada ornegi yok.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN