Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Deprem kahincisi Frank, Ülkemizi hafta sonu için büyük deprem uyarısında bulundu, 6 7 büyüklüğünde deprem olabilirmiş, okudunuz mu?

    Ben o adamın dediklerine inanmıyorum. Bir de bu haber medya çarpıtması olabilir. Adam belki de öyle bir şey demedi ama bizim medya tık, reyting uğruna insanları korkutup paniğe sürüklemekte bir beis görmüyor. Geçenki İzmir ve Denizli depremlerinde de bu adamı kullanıp aynı haberleri yazdılar.

  • Bir de şu Twitter'da ege bölgesi ve ege denizini alan içine alıp her an burada 3.5 üstü 4 üstü 5 üstü deprem olabilir diyenler var. En çok onlar sinirimi bozuyor, zaten o alan sismik olarak en aktif bölge her an bu büyüklüklerde deprem olabiliyor sen bu alanı 15 günde 1 daire içine alıp tahmin yaparsan bunun adı tahmin olmaz. Bir de insanlar yorum yazıp aa doğru söylemişsiniz şurada 4.5 oldu şurada 3.7 oldu yazıp övmeye çalışıyorlar.

  • Marmaranın bu kadar, sessiz olması normal mi ki🙄🙄🙄🤔🤔🤔🤔. Kıyı egede deprem oluyor, Marmarada tık yok henüz hadi onu geçtim en son ne zaman hissedilir bir deprem oldu onuda hatırlamıyorum, bir tek geçen ay Çanakkale Yenice 4.0 oda çok hafifti.

  • Ege Bölgesi'ndeki fayların araştırılması gerekiyordu ve bu konuda en önemli adımları Hasan Sözbilir hoca attı. Umarım en kısa süre içerisinde bölgedeki diğer fayların da deprem üretme potansiyelleri ve periyodları hesaplanır. Hatta haberde de bahsedilmiş deprem tahmini projesi de var inşallah o da başarılı olur.


    Çoğu kişi Ege'deki fayların kısalığından dolayı yıkıcı deprem olamayacağını iddia ediyor ama Ege Bölgesi kesinlikle Marmara ve Doğuyla birlikte en tehlikeli bölgelerden biri. Deprem tehlike haritasında da kıpkırmızıyız. Bunun sebebi bölgenin en büyük yerleşimi İzmir merkez de dahil olmak üzere Ege'deki çoğu yerleşimin altından diri fay geçiyor ve bu fayların çoğunun 6.2-7 arası deprem üretme potansiyeli bulunuyor. Tabi bir KAF kadar olamaz bu faylar ama hocamızın da dediği gibi ülkemizde 6 büyüklüğünü geçen bir deprem yıkıcı olabildiği için Allah korusun bu bölgede karasalda olabilecek 6.5 ve üzeri bir deprem can ve mal kaybına neden olabilir /:.

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Arkadaslar İzmir körfezi bir hayli hareketli ben bugün hafif de olsa iki deprem hissettim koltuğunda yatarken bu hareketlilik hayra alamet mi?<X

  • Arkadaslar İzmir körfezi bir hayli hareketli ben bugün hafif de olsa iki deprem hissettim koltuğunda yatarken bu hareketlilik hayra alamet mi?<X

    Dostum yanlış anlama korkutmak istemem ama daha önce de yazdıklarına bakılırsa bence ya sizin binada bir sıkıntı var ya da zeminin çok sıkıntılı. 50 km mesafede olan 3'lük depremleri hissetmek, 20 km mesafede olan 3.1'lik depremde duvar çatlaması duymak, 4 şiddetinde hissedilen bir depremde tabak çanak kırılması pek hayra alamet değil. O binadan çıkın bir şekilde derim ben :/.

  • Bina çok sıkıntılı bir bina değil merkezde ev sahipleri de öyle diyor ama çok sallanan bir bina deprem testinden geçmiş bu arada!