Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Suskun geçen bir dönemden sonra, Ay’ın bir haftaya ay takvimine göre ,tam dolunay olacağı günlerde, dünya genelinde meydana gelen deprem sayısında gözle görülür bi artış var. Ülkemizde ise en dikkat çekeni şu ana kadar 4.1m Ayvacık depremi oldu.


    Edit: dolunay dün gerçekleşmiş.


    2 gün önce 7.3m karmedec islands/yeni zelanda Merkezli açıkta bir deprem Meydana geldi .

    Aynı şekilde 2 gün önce mayotte ve pakistan 4.6/4.9m depremleri gerçekleşti

    Dün ise japonya doğusunda kara üzerinde 5.0m ,ülkemizde misvak/ayvacık 4.1m ,farklı lokasyonlarda olmak üzere 5.5/5.1m endonezya depremleri gerçekleşti.

    Son 24 saatte ise 6.0m sichuan/çin (12 ölü,100 yaralı açıklanan sayı)

    Ve 1 saat önce gerçekleşen japonyanın batısında hafif açıkta meydana gelen 6.5m’lik deprem.

    Akıllara hemen dolunay depremleri tetikleyebilirmi sorusunu getiriyor?


    Bazı bilim adamlarına göre evet;


    Japon bilim insanları son 20 yılın büyük depremlerinin, denizdeki gelgitler zamanında yani dolunayda yaşandığını belirledi

    Japonyada’ki Tokyo Üniversitesi'nden bilim insanları, dolunayın ya da yeni ayın güçlü deprem üzerinde etkili olabileceğini ileri sürdü. Japon araştırmacılar Ay ve Güneş'in yeryüzündeki gelgit etkisinin görmezden gelinmeyecek kadar önemli olduğunu söylüyor. Dünya, Ay ve Güneş aynı hizaya geldiğinde, Ay'ın ve Güneş'in çekim güçlerinin çok arttığı ve bu durumun dolunay ve yeni ay hâlinde de gözlemlendiği belirtiliyor. Söz konusu çekim güçleri denizdeki gelgite neden oluyor ve çekim gücünün şiddeti artınca gelgitin daha büyük olmasını sağlıyor. Bu bilimsel verilerden yola çıkarak araştırmada Dünya genelindeki depremler ile gelgitlerin büyüklükleri kıyaslandı. İncelemenin sonucunda son 20 yılın en büyük depremlerinin en büyük gelgitlerin yaşandığı dönemde, yani Ay'ın dolunay ve yeni ay evresinde olduğu zamanlarda meydana geldiği belirlendi.

    ENDONEZYA, ŞİLİ, JAPONYA...

    Endonezya'da 220 bin kişinin öldüğü 2004 tarihli sarsıntı, Şili'de 553 kişinin hayatına mal olan 2010'daki 8.8'lik deprem ve Japonya'da 19 bin kişinin öldüğü 2011 depreminde benzer bir etkinin var olabileceği düşünülüyor.


    Ülkemizde ise acıpayam ve yakın çevresinde bir hareketlilik başladığı görülüyor. 5.7m’nin artçısı sayılabilecek +4m’lik bi hareket acıpayam bölgesi ve yakın civarından gelebilir. Aynı şekilde 2011 van depreminin meydana geldiği bölgedede sismik artış mevcut .bölgede kayma açıklarının olduğu yerlerde yine 2011 depreminin artçısı sayılabilecek +4m’lik depremler meydana gelebilir.

    Soma ve civarındaki sismik hareketlilik zaman zaman kendini hatırlatmaya devam ediyor.

    9 haziranda meydana gelen suhut/afyonkarahisar etkinliğinin devamı gelmesede bölgenin komşu faylarında farklı uzantılarda olmak üzere 1.6m sandıklı ve 2.1/2.4m olmak üzere dinar depremleri gerçekleşti.

    Ayvacık bölgesindede 2 farklı sismik hareketlilik mevcut babakale/gülpınar açıklarında meydana gelen depremler ve ayvacık merkezli karada meydana gelen depremler. Edremit körfezide dahil bölgede hareketlilik devam edicekmiş havası var olası +5m civarı bir depreme hazırlıklı olmakta fayda var. Sistem hep aynı çalışıyor açıkta başlayan depremler karaya doğru yönelip,karada hissedilir deprem meydana getiriyor ..

    Sichuan/çin’den bir görsel ;

    007E1B.png

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • PergamoN bir düzeltme yapmak isterim, 25 Haziran tarihi yanlış, dolunay dün gerçekleşti. bir sonraki dolunay da 17 Temmuz tarihinde olacaktır.

    İnternetteki ay takvimine göre 25 haziran gözüküyor, bir sonraki ise 16 temmuz, ay tutulmasıyla beraber gerçekleşecek sanırım

    Edit: bir başka site dediğin gibi dünü gösteriyor.

    Çok bilgim yok bu konuda hangisi doğru bilmiyorum.

    Edit2: ben yanlış görmüşüm dediğin gibi dün gerçekleşmiş zaten

    2 Mal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • PergamoN


    Tabi kendi fikrim olmak kaydıyla;


    Dünyanın mevcut "kütle çekim kuvvetinin", Ay'ın Dünya üzerinde oluşturduğu "kütle çekim kuvvetini" etkisiz hale getirebileceğini düşünüyorum

    Buna karşılık, Dünya yüzeyini kaplayan "suların" bu çekim kuvvetinin göreceli olarak artıp-azalmasından oluşan kütlesel hareketinin yer kabuğu üzerinde yer alan kabuğun, ince bölgelerinde kırılmalar oluşturabileceğini düşünüyoum:)


    laf kalabalığını kenara koyarsam, Ay direk çekim etkisi ile değil, yerküre üzerinde suları hareket ettirerek bu etkiyi sağlayabilir.

    Yine kehanet gibi olmasın ama :) Dolunay etkisi ve gel-git'lerin kuvvetli olduğu dönemlerde beklenen deprem etkisi, Pasifik ve Hint okyanusu ve etki coğrafyalarında gerçekleşecektir. :)

  • Ben pek fazla ilinti bulmuyorum elbette bulup kanıtlarlar ise bence son yılların en önemli tezlerinden biri olur, gel-gitlerin ya da ay çekim gücünün depremsellik üzerine etkisi kanıtlanmış olur, ay biraz yakın olsaydı amenna ama şuanki gücünü küçümsememekle beraber dünyanın kendi yer çekim gücü bunu alt eder fikrindeyim..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil


    Hocam mesajmı okuduysanız, bende hemen hemen aynı fikirdeyim.

    Bu olay, hani bir muhabbet döner arada ya, " güneş, mars, jupiter, kıl, tüy, yün aynı hizaya geliyor, büyük depremler olacak"

    hemen hemen aynı olay.


    Aslında Ay gök cisminin böyle depremler yaratabilecek bir kütle çekim gücü olsa, en basitinden atmosferimiz ya yok olur, ya da dramatik değişimler gözlemlerdik.


    Ama şu da var tabi, gel-git olayı Ay cismi kaynaklı :)

    Tabi sebebi, dünya üzerindeki suların çok büyük bir alanı kapsaması ve çekim kuvvetinden etkilenmesi.

    Ama bu hareket aslında suları metrelerce indirip kaldırmıyor.Araştırmak gerekli ama, tüm su düzeyini belki santimetrenin 1/100 düzeyinde etkiliyordur.

    Ama gördüğümüz büyük gel-git'ler, coğrafi yapı, özel kıyı şekilleri, havaların soğuk veya sıcak olması durumu gibi faktörlere bağlı.


    Ben Ay, güneş, mars, venüs, jupiter hizalamasına filan ( astraloglar kızacak ama ^^) çok fazla inanmıyorum.



    Selamlarımla

  • Ilker Gunebakan yazdıktan sonra okudum hocam yazınızı aslında benden önce zaten vurgu yapmışsınız ama bende yazmış bulundum:) Hocam Ay bizim için önemli ancak bu depremselliğe etkileri deyince ben bir duruyorum, ay ilk oluştuğu zaman ki gibi dibimizde olsaydı o zaman bunları konuşur olurduk ancak şuan ki etkisi ciddi manada araştırılıp kanıtlanarak ortaya konulursa inanırım ki ben yinede bu konuda fazla bağlantı olmadığını düşünüyorum. Gezegenlerin aynı sıraya gelmesi vs bunlar falcıların reklamlarından öte birşey değil bence hele bunu olağan üstü olaylara bağlamak sallamaktan öteye geçmiyor maalesef..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • unJnXn.png

    SONUÇ;

    Son 3 aylık dönemde normalden fazla frekanslı helen yayı ve KAF uzantısındaki Erzincan ,tokat arasındaki sismik hareketsizlik Nisan ayı içerisinde

    Tokat/Erba,niksar Erzincan/Kemah,İLİÇ,Refahiye ve sivasın kuzeyinden Sivas/suşehri,koyulhisar civarından +4.5m civarı bi depremi beraberinde getirebilir nisan ve sonraki aylarıda pas geçerse muhtemel depremin büyüklüğü muhtemelen +5m civarı olucaktır temennim büyük (hissedilir ve eski yapılarda yıkıcı) birşey olmadan hareketliliğin başlaması . Not; Yazdıklarım ve beklentim (tahminim) kişisel görüşüm olup kesinliği yoktur.

    Code
    2019.06.19 03:45:30  39.5808   38.5953        5.0      -.- 
     4.3    SULARBASI-ILIC(ERZİNCAN)

    26 mart’ta paylaştığım analizin sonucu gece saatlerinde gelmiş kitlenen bölge bi nebze rahatlamış oldu.

  • Tam beklediğim lokasyonda gerçekleşmemiş aslında ,yeni inceleme fırsatım oldu. İliç ve kemah ilçelerinin kuzeyinde bekliyordum şahsen ama daha güneyde çankırı/orta/derebayındır (4.8m) gibi kaf’ın güneyindeki kırık parçalarında meydana gelen bi deprem gibi görünüyor. Aynı lokasyonun hafif kuzeyinde 22 mayısda 3.9m kemah depremide olmuş.

    Analizdeki yazılara,derlediğim bilgilere göre uyuşan bi deprem olsada tam kaf hattında gerçekleşmemiş bir deprem,aylardır sessiz olan (asismik)olan bi kesim daha var.Saydığım diğer bölgeler olan sivasın kuzeyi suşehri,koyulhisar civarı asıl hareket o kesimden gelebilir :/ makalelerdeki derlediğim bilgilere göre..

    Malatya depremleride bitti gibi görünsede afad’ın verilerine göre hergün hekimhan,arguvan,yazıhan civarında 2-3adet microdeprem oluyor (1-1.9m) ama kandillide göremiyoruz bu depremeleri nedense.Bölge sönümlenmemiş durumda dediğiniz gibi her an hissedilir bir deprem daha üretip yine çok aktif hale gelebilir bir kaç adet +4m gibi değerler görebiliriz.

  • Ramazan demirtaş;

    ‘’ABD ,gizli ‘deprem’ silahı haarp’ı kullanıyormu?’’

    Savını ileri sürenlere!!

    San andreas fay zonu geçmişte 1857 ve 1906 gibi M 8.0 büyüklüğünde deprem ürettiği gibi zamanı gelincede büyük depremler üretecektir..


    8 saat 30 dakika önce kuzey kaliforniya M 5.6