Veri Paylaşım ve Değerlendirme Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • arkadaslar şunu bilmenizi isterim. Dünya varolduğundan beri kuresel isinma var. Diceksiniz ki eskiden nasil havalar cok soguk olurdu ozaman diye? Simdide küresel isinma var da ne oldu? Kutup oldugu gibi abdye akıyor.

    Yanlış bilgi dünya ilk olustuğu zaman 4.3 milyar yıl önce ateş topuydu ve zamanla soğudu aslında dünya sogumaya meyillidir ve milyonlarca yıl sonra var olursa şuankinden daha soguk olacaktır muhtemelen. biz yaşadıgımız şu küçucuk zaman diliminde bunu hissedebilmemiz mümkun degil 1800 lerden sonra dünya zaten ısınma trendindeydi ve insan etkisiyle daha da hissedilir hale geldi bu böyle devam etmeyecek ama biz kesinlikle bu dönemi göremeyeceğiz.

  • Yanlış bilgi dünya ilk olustuğu zaman 4.3 milyar yıl önce ateş topuydu ve zamanla soğudu aslında dünya sogumaya meyillidir ve milyonlarca yıl sonra var olursa şuankinden daha soguk olacaktır muhtemelen. biz yaşadıgımız şu küçucuk zaman diliminde bunu hissedebilmemiz mümkun degil 1800 lerden sonra dünya zaten ısınma trendindeydi ve insan etkisiyle daha da hissedilir hale geldi bu böyle devam etmeyecek ama biz kesinlikle bu dönemi göremeyeceğiz.

    Kuresel isinma tabirini yanlis anladin herhalde.

    Belli bir donemler soguma oldu tabi. Ama bu kuresel isinmaya engel olmadi. Insanoglu oldugundan beri var. Benim bildigim bu. Sen de kendi bildigin oyleyse bisey diyemem.

  • anlasilan uzun donem soguk tarafta kalacagiz. Abd nin soguk doneme girecegini ve bizim ise sicak tarafta kalmayacagimiz goruntuler var. Demekki herzaman sicak tarafta kalmiyoruz.


    Teoremi celiski yontemi ile ispatliyor bu goruntuler

  • Kuresel isinma tabirini yanlis anladin herhalde.

    Belli bir donemler soguma oldu tabi. Ama bu kuresel isinmaya engel olmadi. Insanoglu oldugundan beri var. Benim bildigim bu. Sen de kendi bildigin oyleyse bisey diyemem.

    Senin bildiğin benim bildiğim diye bir şey bilimde yoktur gerçek vardır ama sen sadece son 100.00 yılı baz alıyorsun ki bu astronomik zamanda göz açıp kapama süresidir doğrusu:dünya soğuyor arada ısınma dönemleri oldu aluyor ve olacak ve biz de böyle bir döneme denk geldik

  • Daha önceki yıllarda takip etmistim total de 100 kg yagis alınca %10 artış oluyor mesela hafta sonu beklenen yagislarda bi değişiklik olmazsa şuan %33 olan baraj ortalaması pazartesi %40-43 bandına gelmesi lazım

    Tteşekkür ederim bilgilendirmenize

  • Sizce iklim değişikliği ve küresel ısınmadan neden abd etkilenmiyor? Her kış kutuplar oraya akıyor resmen. Dünya ısınırken onlar soğuyor. Normalinde kar dahi olmayan eyaletlerde son yıllarda sıkça kar yağmaya başlamış orada oturan tanıdığım söyledi. Ve heriflerde su sıkıntısı olmuyormuş hiçbir zaman. Kuraklık da yaşamıyor adamlar (normalinde kuraklık olmayan eyaletler).

    .Abd zaten genel olarak yagisbalan bir ulke yillik yagisbortalamasi cogu eyalette oldukca yuksek (ic bolgeleri haric) Aslında ABD de etkileniyor ancak soğuklar dogu abd ye indigi icin sanki butun and sogukmus gibi goruyoruz .ancak kış aylarında kuresel ısınma rossby dalgalarının frekansını arttırıyor ve polar vortexi zayıflatıyor boylece sogukularin daha çok aşağı enlemlere inmesine sebep oluyor abd nin de konumu itibariyle kaçan soğukların rotası genellikle orası oluyor. Genel trend önemli dünyadaki saadece 1 yere bakarak bunu söylemek yanlış olur. Iklim degisikliginin etkileri ile ilgili Daha ayrıntılı bilgi için IPCC nin raporlarını okumanızı tavsiye ederim çok kapsamlı bir şekilde anlatıyor . Turkce kaynak bulmak ise oldukca zor ingilizceniz iyse google akademi den istediginiz bir seyi yazin oldukca guzel makaleler cikiyor ilginizi cekebilecek konular vardir. En kotu google translate duzgun bir sekilde atarsaniz genel olarak anlasilabilecek kadar cevirebiliyor

  • .Abd zaten genel olarak yagisbalan bir ulke yillik yagisbortalamasi cogu eyalette oldukca yuksek (ic bolgeleri haric) Aslında ABD de etkileniyor ancak soğuklar dogu abd ye indigi icin sanki butun and sogukmus gibi goruyoruz .ancak kış aylarında kuresel ısınma rossby dalgalarının frekansını arttırıyor ve polar vortexi zayıflatıyor boylece sogukularin daha çok aşağı enlemlere inmesine sebep oluyor abd nin de konumu itibariyle kaçan soğukların rotası genellikle orası oluyor. Genel trend önemli dünyadaki saadece 1 yere bakarak bunu söylemek yanlış olur. Iklim degisikliginin etkileri ile ilgili Daha ayrıntılı bilgi için IPCC nin raporlarını okumanızı tavsiye ederim çok kapsamlı bir şekilde anlatıyor . Turkce kaynak bulmak ise oldukca zor ingilizceniz iyse google akademi den istediginiz bir seyi yazin oldukca guzel makaleler cikiyor ilginizi cekebilecek konular vardir. En kotu google translate duzgun bir sekilde atarsaniz genel olarak anlasilabilecek kadar cevirebiliyor

    Teşekkürler bilgilendirme için . IPCC raporlarına da göz atacağım merak ettim açıkçası.

  • Su buharı +sera gazları sayesinde dunya 30 derece daha sicaktir bu dogru ancak üstteki yazımda da söylemiştim subuharının isi tutucu özelliği vardır ancak bulutlulugu arttirdigi icin albedoyu da arttırır bu yüzden tartışmalı bir konu. Ayrıca ben iklim değişikliği ile ilgili özel ders aldım geçmiş iklimler ve iklimi etkileyen bütün faktörleri ve memanizmasina hakimim ve IPCC nin hazırladığı iklim degisikliligi konulu raporlar ve özel yayınlarının hepsini okudum. Yazmış olduğum herşeyin bilimsel açıklaması ve kanıtı vardır. Bu konu ile ilgili 2 ayrı makale yazdım.

    Bir cok bilimsel veriler kim tarafından hazirlanıyor düşünmek lazım . Yukarda ki Araştırmaların cok güzel ama ; Kim kime hizmet ediyor onuda bilmek lazim bu Dünya'da : Bir Kız cocuğunu almışlar güzelce metin ezberletip biz Dünyayı seviyoruz ama; Lanet olsun Abd ,Cin ve Avrupa Atmosferi kirletmiyorlar sorun Gelişmekte olan ülkeler demesi ne kadar etiktir başta Türkiye olmak üzere şikayet ediyorlar . Kağıt üzerinde neler olduğu cok belli Değil mi Siyaset ve Tek Dünya düzeni Evangelist yaklaşım sergiliyor bu Küreselciler 😉 ...

    1960'larda ki 1950' lerde ki Soğuma 1980'lerde ki ısınıp Soğuma süreci devam ediyor. Doğru Küremiz ısınıyor ama ; Bunu 1800 yılların sonunda oluşan sanayi ile ortaya cıkan karbondeoksit demek yanlış olur başka etkenlerde söz konusudur muhakkak oysa iklim 500 bin yıl icinde bir soğuyup bir ısınmıs Okyanuslar ve Denizler ne kadar cok ısınırsa Kürede bir o kadar ısınmaya devam edicek zincirleme reaksiyon gibi .Düşünelim biraz 2025 itibari ile aniden Küresel sıcaklık 1.5 Derece düşse nediyecekler , biz hata yaptık oysa; Bu sürecin sebebi başka birşeymiş mi diyecekler ? ... 😅 Ipcc'ne dir onu Gecelim lütfen ... 🌬

  • Sizce iklim değişikliği ve küresel ısınmadan neden abd etkilenmiyor? Her kış kutuplar oraya akıyor resmen. Dünya ısınırken onlar soğuyor. Normalinde kar dahi olmayan eyaletlerde son yıllarda sıkça kar yağmaya başlamış orada oturan tanıdığım söyledi. Ve heriflerde su sıkıntısı olmuyormuş hiçbir zaman. Kuraklık da yaşamıyor adamlar (normalinde kuraklık olmayan eyaletler).