Beiträge von Solomon

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Bu sistemin zaten geliş yönü güney ve batı marmaraya yaramıyordu bu soğuklar balkanlara inip ordan bize doğru gelseydi şubat 2004 gibi bir sistem alırdık ben giden dek'lere değil buna üzülüyorum.

    Hava Forum bu sene 10. Yılını kutluyor. Tahmincilerin 2 yıldır tahminlerinin tutmadığını söylüyorsunuz (ki böyle bir şey asla söz konusu değil çünkü Türkiye'ye kar yağması sadece İstanbul'a yağmasından ibaret değil) demek ki 8 yıldır tahminlerinin tuttuğunu kabul ediyorsunuz.

    Buradaki tahminciler sadece iyi bir veri ışığında değil "bir çok veriler ışığında" ve Eylül Ekim aylarından itibaren gözlemledikleri veriler ışığında kışın genel bir hattını çiziyorlar. Yani sizin 10 günde öğrenilir diye küçümsediğiniz tahmin için siz Eylül ayında 30 derecede terlerken buradaki hocalar verileri gözlemleyip 3 ay sonrasının ana hatlarını çiziyorlar.

    Ayrıca burada kızmanız gereken veriler ışığında tahmin yapan tahminciler değil 15 gün boyunca ışığı gösterip son gün yan çizen veri ve modellerdir. Eğer yeteri derecede İngilizce bilginiz varsa buyrun GFS ECMWF'ye bir mail atın ve nedir bu diyagramların dansöz gibi oynamasının sebebi deyiniz.

    Ayrıca kızmanız gereken bu verilerin dengesizliğine yol açan iklim değişikliğini yaratan insanoğludur.

    Hayırlı forumlar.

    Ben foruma son iki kıştır üyeyim daha öncesini bilmiyorum söylediklerim kimseyi kücümsemek amaçlı değildi demek istediğim madem veriler bu kadar oynak o zaman haftalar öncesinden tahmin yapıp da insanlar ümitlendirilmesin bu forumu binlerce kişi takip ediyor ama mesaj yazanlar hep aynı kisiler mesaj yazmayan ama tepkili olan birsürü insan var tepkilerini yazmadıkları icin farkında değilsiniz bence kendiniz çalıp oynuyorsunuz tahminciler biraz daha temkinli olursa forumun itibarı açısından daha iyi olacaktır.

    Her kış İzlanda üzerindeki parazit AB basınçlar gibi hortlayan bu trol arkadaşlar hakkında bir projem var: 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı haftasında nasıl yüksek makam sahipleri koltuklarını 1 günlüğüne çocuklara bırakıyorlarsa bu trol arkadaşları da 1 haftalığına "tahminci" yapalım. Ve eminim ki Nisan ayının havasını bile tahmin edemeyeceklerdir :rolleyes:

    Hahaha aynen kardeş sanırsın burdaki tüm tahminciler(istisnalar her zaman vardır) itü meterolojiyi bitirmiş Amerika'da doktora yapmış da Devlet meteroloji dairesinde müdür ya da global bir meteroloji şirketinde çalışıyo emin ol burdaki tahminleri çoğu genç 10 günde ögrenip bazı yazarlardan daha iyi yapar çunkü çok kompleks bir şey yok sürekli değişen verilere göre tahmin yapıyorsun veriler çok karmaşık degil ögrenince çok basit ve bu forumdaki yazarların son 2 yıldır tahmininin tuttuğunu görmedim zaten iyi gelen bir veri ısıgında hemen seviniliyorsa ve konu acılıyorsa bu insanların meterolojiden tahminden anlamadıgıni ya da reyting uğruna insanların duygularıyla oynandıgıni düşünürüm.İnsanları böyle aşagılamadan önce herkes bi kendine baksın acaba hatalı mıyım diye.

    keşke olmasa ama airbustaki sorun motor seçimine bağlı pegasusta hiç sorun olmadı galiba ama boeingteki aerodinamiksel sıkıntı var yazılımla olsaydı şu ana kadar uçaklar büyük ihtimalle uçmuştu ayrıca sorun yaşayan indigo geçen ay 300 a320neo siparişi verdi güvenmese kesinlikle böyle bir sey yapmazdı

    boeing çok fena patladı 737 max neredeyse 10 aydır yerde uçacagı belli değil havayolları sürekli tarihi erteliyor insanlar güvenmiyor 777x i de uçuramadılar sırf rekabet uğruna para için 350 insan öldü... Airbus bu aralar sürekli yeni sipariş alıyor ve yeni nesil uçakları kesinlikle çok verimli.

    ya bu radar saatlerdır aynı..yapıstı sankı aynı yere kutleler..yalova merkeze 20 km uzaklıktakı ilçesıne 8 saattır aralıksız yagmur yagıyorken,merkezde tık yok..cok ılgınc

    Evet dağlar yağışı çekiyor resmen samanlı dağları iyi yağış aldı

    Kuresel isinma tabirini yanlis anladin herhalde.

    Belli bir donemler soguma oldu tabi. Ama bu kuresel isinmaya engel olmadi. Insanoglu oldugundan beri var. Benim bildigim bu. Sen de kendi bildigin oyleyse bisey diyemem.

    Senin bildiğin benim bildiğim diye bir şey bilimde yoktur gerçek vardır ama sen sadece son 100.00 yılı baz alıyorsun ki bu astronomik zamanda göz açıp kapama süresidir doğrusu:dünya soğuyor arada ısınma dönemleri oldu aluyor ve olacak ve biz de böyle bir döneme denk geldik