Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Snow Day


    Başlığın ağırlığını o modeller oluşturur. Ecmwf gibi olsunlar o zaman başka türlü ancak lafta kalır.


    @Merteoloji57


    Hala aynı şeyleri yazıyorsun. Kaç defa yazdım geçende aynısını yazdın sert yaptın sonra özelden başka şeyler yazdın seni anlamıyorum sürekli farklı şeyler yazıyorsun.


    En başarılı model Ecmwf dir. Sonra sisteme göre Gfs veya Ukmo arasında değişir. Uganda birliği diye bir şey ile forumun başlığı saçma sapan hale gelmesin yeter.

  • Katılıyorum 1 numara ecmwfdir. ben ugandanın hiçbirine kapışır demiyorum zaten. ama onları bir bütün olarak değerlendirirsek başarı istatistikleri ortada. ukmo da uganda birliğinde ayrıca. forumun başlığı saçma sapan hale geldi görüşüne katılmıyorum nedeni de şu; konu canlandı oraya artık herkes veri atıyor (ugandağğğğ diye bağıranları sayma onlardan sorumluluk kabul etmiyorum.) Son kez yönetime soruyorum. uganda yasaklanmalı mı yoksa devam edelimmi suyunu çıkarmadan?

  • Bu sistemin bu hali ile gelmesi hayal ürünü beyler ben realist düşünüyorum bozulmalar olacak.Efsane demeden temkinli yaklaşalım ama bir kar yağışı alacağımızı düşünüyorum.

  • @Merteoloji57 kardeşim bence Uganda birliği için yeni bir konu açılsın.Hem mizahi hem bilimsel paylaşımlar olsun.Bir Çaycının Hava Defteri konusu gibi.

    Dediler ki “Gözden ırak olan gönülden de ırak olur”
    Dedim ki “Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.”

    MEVLANA

  • Uganda'nın bir şeyden haberi yok biz burda Uganda için kapışıyoruz. Yarın manşet olmayalım Uganda basınına :D

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Tartışmaya gerek yok bu konu için yeni bir konu açılsın.Mert'te onay verdi buna.Böylece o başlık da ciddi kalmış olur,Yeni konuda da bolca mizahi paylaşım yapılabilir. :thumbup:

    Dediler ki “Gözden ırak olan gönülden de ırak olur”
    Dedim ki “Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.”

    MEVLANA

  • Bu mesajımı yönetime atıyorum.
    Merhabalar, @Snow Day ve ben biliyorsunuz ki bu uganda akımını başlattık. Sinerji olsun diye ve gerçekten çok iyi iş çıkaran modeller bunlar. Ve ben şöyle bir şey düşünüyorum Diğer Modeller ( GEM, UKMO, CFS, NASA vs ) bu linkini atmış olduğum diğer modeller sayfası bomboş neredeysE ben ve snow day dışında kimse bir şey atmıyor. O konunun sorumlusu olmak istiyorum Snow Day ile birlikte. uygun olduğumuzda oraya diyagramlar ve o modellerin diğer ürünlerini atarız o modellerin detaylı analizlerini yaparız. Bir düşünün derim. Aklımda güzel fikirler var çünkü.
    @Samet_113 @Aytac @UmuTCaN @Okluzyon @Tekirdag

    Sorumluluk istenmez verilir. Bu her yerde böyledir. Yönetim uygun gördüğü kişilere zaten gerekli sorumluluklar verilir. Yok şu akım, yok bu akımla bu işler olmaz. Siz forum için elinizden geleni yapın. Yaptıklarınız elbet görülür ve gereken karşılığı verilir.

  • @Samet_113 uganda muhabbetini duymuşsunuzdur. Onunla ilgili konu açmak istiyorum hem başkaları rahatsız olmaz. Onay veriyormusunuz?

    Bencede en mantıklısı bu.Konu Dışı ya da Üyelerin Şahsi Tahminleri konuları çerçevesinde böyle birşey açılabilir diye düşünüyorum.

    Dediler ki “Gözden ırak olan gönülden de ırak olur”
    Dedim ki “Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.”

    MEVLANA

  • Bencede en mantıklısı bu.Konu Dışı ya da Üyelerin Şahsi Tahminleri konuları çerçevesinde böyle birşey açılabilir diye düşünüyorum.

    Uganda muhabbetini başlatan benim. Onay verilse de şuan açılmayacak. Verileceğini de düşünmüyorum.

  • @Root işinize karışmak istemem ama Konu Dışı'nda böyle bir konu açılsa ve oradan hem mizahi hem meteorolojik paylaşımlar yapılsa bunun kime ne zararı olur? Bu kadar ufak bir şey için de "muhabbeti başlatma" ve liderlik kavgası yapmak saçma. Hepiniz o konuda yazarsınız, tahminlerinizi yaparsınız, yeri gelir Uganda muhabbeti çevirirsiniz; aynı zamanda da gülersiniz, güldürürsünüz.

  • abi konu bedavadan uzadı bence. Gerek yok bu kadar uzatmaya sakin olun ya.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.