Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kıyaslamada Bolu varsa her türlü Bolu.

    Bolu merkez iyi değil.Kütahya merkez daha iyi oradan.Bolu kuzeyden gelen yağışlardan etkileniyor ama fazla değil kuzeyinde Bolu dağı yağışını kesiyor.Akdeniz kökenli yağışlar Kütahya-Bolu'ya göre kat ve kat daha avantajlıdır.Ben Kütahya-Bolu kapışmasında Kütahya derdim.

  • @Hasan Can

    Nasılmış İç Anadolu havası :) ?

    Afyon Merkez yanıyor ilçelere oranla 8°C ile. 1 derece civarıyız şu an Afyon geneli olarak. Sivas Merkez'de isen 3°C şu an, Kangal İlçesi ise her zamanki gibi merkezden soğuk ve -1°C :) . Yağış olsa kar olarak düşer.

    AF-YOK

  • Simav deresi/çayı ölüyor...
    Balıkesir'in Kepsut ilçesinden geçen Simav Çayı'nda toplu balık ölümleri meydana geldi.
    Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Simav Çayı'nda çok sayıda balığın kıyıya vurduğunu gören vatandaşların durumu yetkililere bildirdiğini söyledi.
    Cankul, gördüğü manzaranın bir katliam olduğunu ifade ederek, gerekli araştırmaların yapılacağını ve suçluların cezalandırılacağını belirtti.

    Bazı fabrikaların hafta sonu kimyasalları Simav Çayı'na akıttığı yönünde iddialar bulunduğunu hatırlatan İsmail Cankul, şunları kaydetti:

    "Simav Çayımızda son aylarda sıkça meydana gelen balık ölümleri için İlgili makamlarla görüştüm. Gerek Balıkesir, gerekse Kepsut'dan gelen resmi kurumlar gerekli örnekleri aldılar. Simav Çayı'ndaki balık ölümleriyle ilgili bu vahim duruma ne tür bir kimyasalın sebep olduğu tahlil sonuçlarından sonra netleşecek. Şu aşamada net bir şey söylemek doğru olmaz. Bu tahliller sonucunda sorumluların en kısa sürede hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyorum."
    Doğa ile bir savaş içersindeyiz.Eğer ki kazanırsak kaybedecez.Bu sözü bir yerde okumuştum , bu tür konular için isabet bir laf.

  • @Hasan Can

    Nasılmış İç Anadolu havası :) ?

    Afyon Merkez yanıyor ilçelere oranla 8°C ile. 1 derece civarıyız şu an Afyon geneli olarak. Sivas Merkez'de isen 3°C şu an, Kangal İlçesi ise her zamanki gibi merkezden soğuk ve -1°C :) . Yağış olsa kar olarak düşer.

    Çok fark yoktu Çay ve Afyon arsında 2 derece en fazla fark oluşuyordu.Çay'da diğer ilçelere göre sıcaktı.

    Afyon merkez şu an 4.6 derece

    Çay:4.1 derece

    Afyon Kocatepe Üniversitesi -0.9 derece Benim bulunduğum yer oradanda soğuk. ^^ Akü rakımın düşük.Merkez ısı adası oluşturuyor sıcak kalıyor.Burada çatılar buz.Bizim buralara en az 2-2.5 derece daha soğuk oluyor.

  • yakın zamanda Samsun Mert Irmağı'nda da balık ölümleri olmuştu.

    Canik ve İlkadım ilçeleri arasındaki Mert Irmağı'nda balık ölümleri yaşandı.
    27 Ağustos 2016 Cumartesi 16:15

    Samsun'daki Mert Irmağı'nda balık ölümleri görüldü.
    İlkadım ve Canik ilçelerinin arasında bulunan ve Karadeniz'e dökülen Mert Irmağı'nda balık ölümleri yaşandı.
    Canik ilçesi Atatürk Mahallesi Muhtarı Lütfi Tercanli, gazetecilere yaptığı açıklamada, esrarengiz biçimde 4 yıldır aynı mevsimde balık ölümleri yaşandığı söyledi.
    Her yıl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne durumu bildirdiklerini anlatan Tercanli, suyu kirleten kaynağın bir türlü bulunamadığını belirtti.

    Tercanli, 4 yıldır balık ölümlerinin aynı tarihlerde yaşandığını belirterek, "Bazı vatandaşları uyarmamıza rağmen ırmaktan ölü balıkları yemek için topluyorlar. Balık ölümlerin artık son bulmasını istiyoruz. Ben ırmağın 20 ila 30 kilometre üstüne doğru inceleme yaptım. Üst kısımlarda hiçbir yerde balık ölümü yok. Özellikle Karadeniz'e yakın olan 10 kilometrelik bölümde ölümler var. Bu ölümler nedeniyle her yıl ırmakta balık oranı azalıyor." ifadelerini kullandı.
    İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nail Kırmacı ise Mert Irmağı'nda gerekli balık ve su numunelerini aldıklarını, durumu Samsun Valisi İbrahim Şahin'e bildirdiklerini kaydetti.
    Vali Şahin'in sorunun çözümü için talimat verdiğini bildiren Kırmacı, "Gereken neyse yapacağız. Kirliğinin neden kaynaklandığını araştırıyoruz." dedi.
    Öte yandan balık ölümlerinin görüldüğü bölgeye çok sayıda vatandaşın geldiği, bazılarının elleriyle ölmek üzere olan balıkları topladığı görüldü.

  • @HaKaN-EFE*SnowMan* ve aleykum selam hayırlı pazarlar kardeşim

    @BaFRaLı55 okula söylemene rağmen takmıyorsa polise bildireceksin, ama sizin gibi başkalarınında rahatsız olması lazım

    Çoklar diye korkmadık, azız diye çekinmedik, düşmanlarımız etrafımızda ocak gibiydi, biz de ateş idik!

  • @Baybars

    Aynen abi yanımızda ki apartmandan 3 kişi var rahatsız dilekçe yazdılar imzaladılar.Bununla pazartesi okula gideyim son kez yine çözüm olmaz ise polise gideriz gerçekten rahatsız edici hafta sonu uyutmuyor resmen hafta içi problem olmuyor zaten erken kalkıyoruz.

  • Çok fark yoktu Çay ve Afyon arsında 2 derece en fazla fark oluşuyordu.Çay'da diğer ilçelere göre sıcaktı.
    Afyon merkez şu an 4.6 derece

    Çay:4.1 derece

    Afyon Kocatepe Üniversitesi -0.9 derece Benim bulunduğum yer oradanda soğuk. ^^ Akü rakımın düşük.Merkez ısı adası oluşturuyor sıcak kalıyor.Burada çatılar buz.Bizim buralara en az 2-2.5 derece daha soğuk oluyor.

    İhsaniye, Bayat, Sinanpaşa, Şuhut'tan bahsettim. Çay 4'tü tam 12'de Afyon 8. İhsaniye falan 1 derecedeydi.

    AF-YOK