⛄ 2016-2017 Kış Mevsimi Tahmini

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Örneğin gecen sene de kötü gösteriliyor ama gayet güzeldi bence.2 tane baba soğuk sistem geldi Sakaryaya.Onun dışında ara soğuklar oldu.Gecen sene sıcaklık ortalaması yüksek kış olmasına rağmen böyleydi.Cok da ümitsiz olmamak lazım hiç belli olmuyor..

  • bulut 75 bekledigi Gunes aktiveside bizi hayel kirikligina ugratti Kuresel Isinma durdurulamiyor Gunes hikaye kutuplar kayniyo bu gidiste 10 yil sonra kuzey kutpunda buz kalmiyacak nerdese yaz aylarinda korkarim ki istanbul bir daha ozlem duydugu kislari yasamiycaz ne aci gercek bu icimi acitiyo

  • bulut 75 bekledigi Gunes aktiveside bizi hayel kirikligina ugratti Kuresel Isinma durdurulamiyor Gunes hikaye kutuplar kayniyo bu gidiste 10 yil sonra kuzey kutpunda buz kalmiyacak nerdese yaz aylarinda korkarim ki istanbul bir daha ozlem duydugu kislari yasamiycaz ne aci gercek bu icimi acıtıyor.

    Fazla karamsar olma dostum.Güneş aktivitesinin doğrudan bir etkisinden söz edilebilmesi için bizim ömrümüz yeteceğini sanmıyorum. Sonuçta kıyamet diye bir şey var. Kardeşim ;)

  • @Efsane-Semih


    Bence de çift yönlü tahminde bulunun derim sonuçta uzun vadeyi süzmeye çalışıyorsunuz her ne kadar tecrübe olsa da çoğunluğa hitap ettiğiniz için dikkatli olmakta fayda var.Yineliyorum ben bulunduğum şehir açısından geçen seneden iyi bir kış beklemiyorum.Yılbaşı kadar sert olmasa da kar görebileceğimizi yalnız Y.B ve lodosun biraz fazla olduğu bir kış öngörüm var.Nice kışlar gördüm hava 20 derecelerde iken akşamında kar yağdığını beni öylesi daha bir tatmin ediyor ve heyecanlandırıyor.Umarım bu şekilde lodos arkası kar olur yoksa uzun süreli lodoslar epey can sıkacağa benziyor.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Ben anlamadım El Nino bu sene yaşanacak diyorlar. El Nino bol yağışlı ve çok soğuk havaya sahip, bol yağışlı konusu bu sene görülebilir o tamam desek ama soğuk konusuna ne oldu anlamadım, mevsim normallerinin altında seyredecek derken şimdi de üstünde seyredecek diyorlar, hava mı değişti noldu ?

  • Ben anlamadım El Nino bu sene yaşanacak diyorlar. El Nino bol yağışlı ve çok soğuk havaya sahip , bol yağışlı konusu bu sene görülebilir o tamam desek ama soğuk konusuna ne oldu anlamadım, mevsim normallerinin altında seyredecek derken şimdi de üstünde seyredecek diyorlar, hava mı değişti noldu ?

    EL Nino ve LA Ninanın ülkemize direkt bir etkisi yoktur. Bunu forumda defalarca dile getirdik, getirdiler. Ama genel itibariyle coğrafyamız açısından EL Nino yağışlı, LA Nina soğuk havaya tekabül eder. Bu sene hafif LA Nina bekleniyor.


    Geçen sene kuvvetli hatta baya kuvvetli EL Nino yaşandı fakat bu ülkemizde ekstrem yağışlarla değil yağışsızlıklarla patladı. Bu da EL Nino ve LA Ninanın ülkemize sanıldığı kadar etkisinin olmadığının göstergesidir.


    Bu sene hafif LA Nina beklentisi Doğu Avrupa için iyidir istatiksel olarak, ülkemizde yüksek kesimler şanslı. Tabi bunun hakkında kesin yüksek kesimler şanslı diyemeyiz bize direkt bir etkisi olmadığı için. Bekleyip göreceğiz... Bu sene DEK senesi de olabilir belki kim bilir?

  • Ben anlamadım El Nino bu sene yaşanacak diyorlar. El Nino bol yağışlı ve çok soğuk havaya sahip, bol yağışlı konusu bu sene görülebilir o tamam desek ama soğuk konusuna ne oldu anlamadım, mevsim normallerinin altında seyredecek derken şimdi de üstünde seyredecek diyorlar, hava mı değişti noldu ?

    Kardeşim El nino' dan La ninaya geçiş var. Bu sene El nino değil yani, senin anlayacağın El nino nun kız kardeşi olan La nina iş başında olacak, El nino ve La ninanın coğrafyamız üzerinde doğrudan etkisi olduğu söylenemeyeceği gibi, etkisiz kalacağı da söylenmesi çok da mümkün değil. Yani La ninalı yıllarda genel gözlemlenen kış mevsimi, soğuk bir o kadar yağışı normaller altında olaraktır. Ancak bu sene daha farklı bir yüzünü de gösterebilir La nina türkiye' ye anlayacağın...:)

  • ama geçen seneye yağış (kar) daha fazla olması iyi en azından ( demek istediğin kısacası, tam olarak la Nina ya geçmiyeceğiz, El Nino ile La nina'nın arası gibi birşey mi ? :)

  • Şahsen dek yağışı daha güzel oluyor. Bazı arkadaşlar bi semte yağıyor komşu semt izliyor diyorlar amma velakin dek yağışı 1-2 saat aralıksız yağdığı an bütün enerjisini geçtiği yerlere boşaltıyor. Gecen sene yılbaşı sisteminde kartal mukemmel bi yağış almıştı bantlar hep üzerimizden gecti sadece gece 38 cm kar olmuştu. Darısı bu seneye TÜRKİYE GENELİNE inşallah