@Enes Güleç(17) hocam 2001de 250.000 şuan 400 bin ... ozamanlar 250 binlira demek çok büyük paraydı paraya bak hocam Allahç ok daha fazlasını versin hayırlısıyla
ilerde çok zengin olursam niyetim ahşap bi ev yaptırmak köyüme
![]()
Doğa ve Balıkçılık
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
@Enes Güleç(17) hocam 2001de 250.000 şuan 400 bin ... ozamanlar 250 binlira demek çok büyük paraydı paraya bak hocam Allahç ok daha fazlasını versin hayırlısıyla
ilerde çok zengin olursam niyetim ahşap bi ev yaptırmak köyüme

en iyisi içine kuracaksın sobayı yat keyfine bak
bu sıralar inşaatçılık zirveyi yaşıyor önüne gelen bina dikiyor -
Çanakkale'nin güzelliğine imrenmemek mümkün değil fotoğraf galerisini bir zamanlar coşturuyordu enes

-
Afyon Ovası ve Bulutlar.Renkler müthiş.

-
Afyon ERKMEN.ERKMEN Göleti dağda.Rakım 1400-1500 metre. tahminimce.Şaban abi tam senlik.Bende yaşamak isterdim orada.
-
@Effective Snow (Oğuz03) fotolar harika özellikle son 2 foto muhteşem ( sondna bi önceki muhteşem ötesi )
vallahi tam benlik adamın ömrü uzar buralarda ömrüüü
yarın balığa gitcem nasipse fotoğraf makinemi alıcam bi kaç foto atarım akşama inşAllah 
-
@Effective Snow (Oğuz03) fotolar harika özellikle son 2 foto muhteşem ( sondna bi önceki muhteşem ötesi )
vallahi tam benlik adamın ömrü uzar buralarda ömrüüü
yarın balığa gitcem nasipse fotoğraf makinemi alıcam bi kaç foto atarım akşama inşAllah 
Bekliyoruz.
-
kuvvetli yağışın ardından yine evimizin arkasından
-
ECE1-168.gifgfseu-0-168.png
-
Şaban repçiler gibi olmuşsunuz kardeşim şapkalar ve tarzınız açısından

-
Şaban repçiler gibi olmuşsunuz kardeşim şapkalar ve tarzınız açısından


-
ERKMEN GÖLETİNE gittim.Konuda açtım bakın isterseniz.
-
Balık tutmayı hep istemişimdir dikkatimi çekmiştir ancak Hiç deneme fırsatı bulamadım.
-
Şabana sor öğretir sana rulingsnow
balık tutmasını da yemesini de öğretir Badim her türlü 
-
Balık tutmayı hep istemişimdir dikkatimi çekmiştir ancak Hiç deneme fırsatı bulamadım.
bikere fırsat bulsan bidaha bırakamazsın zaten @RulingSnow
hele ilk balığa gittiğinde 1-2 de balık tutarsan varya hastalık yapar sende bırakamazsın bu balıkçılığı

-
Yazları hergün sahilde balığa giderim
-
Yazları hergün sahilde balığa giderim
yanına benim gibi yiyecek alırmısın
asla yiyecek olmadan ne ava ne balığa gitmem

-
yanına benim gibi yiyecek alırmısın
asla yiyecek olmadan ne ava ne balığa gitmem

Almaz mıyım abi. Hele akşamları oltayı atar yiyeceklere başlarım

-
Bu yumurtaların tanesi 10 lira
Bursa İnegöl İlçesi’nde tavuk çiftliği bulunan Kadir Kılıç, ‘Ameraucana’ cinsi tavuklardan elde ettiği mavi tondaki yumurtaların tanesini 10 liradan satıyor.Bu yumurtaların astım ve kolesterole iyi geldiğini iddia eden Kılıç, “Amerika’da 1970 yıl yıllarda yetiştiren bu tavuk kuyruksuz. Soğuğa dayanıklı bir ırk. Diğerlerinden farkları yumurtalarının mavi tonda olması ve bu yumurtaların astım ve kolestrole iyi gelmesi” dedi.

İnegöl’de Şiphali Mahallesi’nde tavuk çiftliği bulunan Kadir Kılıç, çiftliğinde bulunan 60 Ameraucana cinsi tavuktan elde ettiği yumurtaların altın değerinde olduğunu söyledi.
Bu tavukların kuyruksuz olduğunu belirten Kılıç, “Bu ırk, 1970’li yıllarda Amerikalılar tarafından geliştirilmiş. Soğuğa dayanıklı bir ırk” dedi. Bu tavukları diğer tavuk cinslerinden ayıran en önemli özelliğinin ise açık mavi renkte yaptığı yumurtaları olduğunu belirten Kılıç, bu cins tavukların sakin ve uysal olduğunu kaydetti.
Türkiye’de şu anda 5 bin Ameraucana cinsi tavuk bulunduğunu belirten Kadir Kılıç, kendi çiftliklerinde 60 olan bu sayıyı önümüzdeki yıl artırmayı ve yumurta taleplerine daha çok cevap vermeyi planladıklarını söyledi.
DHA kaynak : mynet.com
-
Doğa Ve Insan Etkileşimi Kısaca Doğa Insanı Nasıl Etkiler Özet
İnsanlar doğadan nasıl etkilenir? Doğal afetler ve doğanın kanunları ile insan yaşamı arasındaki bağlantı ve ilişki nedir? Doğa insanı olumlu mu etkiler olumsuz mu etkiler?
Doğanın insana olan etkileri ile ilgili kısaca bilgiler, doğa insanı etkilemesi hakkında özet konu anlatımı,
Doğa insan yaşamını etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Her insan içinde yaşadığının şartlarına göre hayatını düzenler, o çevreye göre yaşam şartlarını belirler. Bu nedenle insan doğa ile iç içedir. Herkes güzel bir doğanın içinde ve temiz hava koşullarında yaşamak ister. Bu nedenle tarih boyunca yerleşim yerleri güzel bir doğası olan ve temiz havaya sahip bölgelerde kurulmuştur.
Su kenarları ve yeşillik alanlar herkesin yaşamayı tercih ettikleri yerlerdir. İklim koşulları ve yer şekilleri de yerleşim alanlarının dağılımını etkilemiştir. Dağlık ve dik bölgelere ev kurmak ve buralarda yaşamak çok zordur. Bu nedenle dağlık bölgelerin yerleşimi düzlük alanlara göre daha seyrek olmuştur. Eski zamanlarda su kaynakları yerleşim için çok uygun yerler olarak görülmekle birlikte teknolojinin gelişmesi bu durumu değiştirmiştir. Artık insanlar doğa ile iç içe olmak isteseler de daha çok sanayinin geliştiği bölgelerde yaşamayı tercih etmektedirler. Doğa ihtiyaçlarını ise genellikle yaz tatillerinde karşılamaya çalışmaktadırlar.
Doğa insana huzur verir, kuş sesleri ve akan bir dere kimin ruhunu okşamaz ki? Doğanın insana faydası saymakla bitmez. Doktorlar sağlığımız için her zaman doğal olan gıdaları bize tavsiye etmektedir. Bu nedenle biz de günlük yaşamımızda her zaman doğal olan şeyleri tercih etmeliyiz. Doğa İnsanların yaşamını nasıl etkiler örnek vererek kısaca açıkladık.
İnsan ve Doğa Etkileşimi İle İlgili Kompozisyon
İnsan ve doğa birbirini etkiler. Çünkü yaşamımızı doğaya göre düzenleriz. Tüm faaliyetlerimizi doğanın imkânlarıyla yaparız.
Su olmazsa tarım yapamayız. Ürünlerimizi daha verimli hale getirmek için sulama yapmamız gerekir. Her zaman suyun bulunduğu yerler daha avantajlıdır. Çünkü o bölgelerde faaliyet çeşitlenir. Balıkçılık yapılabilir. Enerji ihtiyacı barajlardan sayesinde sulardan karşılanır.
Doğa yaşam tarzımıza sınırlar koyar. Nasıl giyineceğimizi, nelerle besleneceğimizi yaşadığımız yerin doğal şartları belirler. Örneğin; çölde yaşayan insanların giyecekleri, yiyecekleri bizlerden çok farklıdır. Bu durumda doğa, insanların yaşayış biçimlerini de etkilediğini gösterir.
Tüm bunların yanı sıra insan da doğayı olumlu ve olumsuz yönde etkiler. Örneğin; kurak bir alana baraj yaparak sulama yapar ve kuraklığa çözüm bulur. Erozyonu önlemek adına ağaçlandırma çalışmaları yapabilir. Bu şekilde insan aklını ve teknolojiyi kullanarak doğanın olumsuz etkilerini azaltabiliriz.
İnsan ve Doğa Etkileşimi
İnsanın Doğadaki Serüveni- İnsanlar, ilk dönemlerden itibaren uzun bir süre doğal sistemin işleyişi içinde kalarak yaşamlarını sürdürmüşler ve bu sürece pek müdahale edememişlerdir. Yeryüzünü tanıdıkça ve yeryüzü hakkındaki bilgilerini artırdıkça doğal sistemlere müdahaleye başlamışlardır. Bu müdahale sanayi devrimi ile hız kazanmış ve günümüze kadar devam etmiştir.
İki Ülkeyi Birleştiren Yol: Manş Tüneli
- Fransa ile İngiltere’yi birbirine bağlayan Manş tüneli yeryüzünün en uzun su altı tünelidir. Deniz yüzeyinin 91 metre altında ve 38 kilometre uzunluğundadır. Benzer bir tünel istanbul’un iki yakasını birleştirmek amacıyla İstanbul boğazında yapılmaktadır.

Çölde Oluşan Yaşam Alanı: Kalifornia’daki Central Valley Projesi
- Kuraklığın etkili olduğu bölgelerde tarımsal su talebi, büyük ölçekli sulama projelerinin yapılmasını gerekli kılmaktadır.
Örneğin;
- Sulama projesi sayesinde Kalifornia’da eskiden çöl alanı olan Central Valley verimli bir tarım alanına dönüşmüş, turunçgiller yetiştirilmeye başlanmış, hayvanlar için verimli otlak alanları oluşturulmuştur.
- Ülkemizde kuraklığın etkili olduğu Güneydoğu Anadolu bölgesinde tarımsal verim ve üretimi artırmak amacıyla Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Dicle ve Fırat üzerinde barajlar yapılmakta ve tarım alanları sulanmaktadır.

Dünyadaki En Büyük Su Nakli Projesi: Libya Yapay Nehir Projesi- Libya’daki Büyük yapay nehir projesi’ne 1984 yılında başlanmıştır. Projeyle güneydeki çöl bölgesinin yeraltı sularının, kuzeyde yeralan sahil kesimindeki tarımsal alanlara taşınması amaçlanmıştır.
İsviçre ve Dağlar
- İsviçre’nin yarıdan çoğunu kaplayan ve yükseltileri 4000 metreyi geçen Alp dağları güneybatı–kuzeydoğu doğrultusunda uzanan iki sıradan oluşur. Bu iki dağ sırası arasında ren ve Rhone ırmaklarının oluşturduğu bir oluk sistemi vardır.
- Alplerin elverişli kesimlerinde akarsulardan elde edilen enerji sayesinde sanayi bu oluk boyunca gelişmiştir. Bu oluk aynı zamanda ulaşım bakımından da önemlidir.
- İsviçreliler, Alpler’in olumsuz coğrafi şartlarına rağmen uzun tüneller ve viyadükler yaparak bu alanları değerlendirmeyi bilmişlerdir. Bu durum İsviçre Alplerinde kış turizmininde gelişmesine katkı sağlamıştır.
Hollanda Kıyıları: Doğanın Zorlamasıyla Oluşan Mühendislik
- Hollanda kıyıları büyük bir bölümünün deniz seviyesinde veya deniz seviyesinin altında olmasından dolayı fırtınalar ve deniz seviyesindeki yükselmeler nedeniyle kıyı taşkınları ve su baskınlarına uğramaktadır. ülkenin kıyı bölgeleri taşkınlara ve su baskınlarına karşı doğal ve yapay birimlerden oluşan kıyı koruma sistemi ile korunmaktadır.
- Hollanda kıyılarında yaşayan insanlar bu nedenle, arazi ıslahı ile denizden toprak kazanma, taşkın koruma sahaları oluşturma, kıyı setlerinin yapımı ve deniz seviyesi kontrolü alanlarında çalışmalar yapmışlardır.
- Kıyı alanındaki yerleşmeler; barajlar, kanallar ve setler sayesinde dünyadaki en kapsamlı kıyı koruma sistemiyle korunmaktadır.
- Japonya’da Hollanda gibi kıyı bölgelerinin doldurulmasıyla toprak kazanan ülkelerden biridir. Nagoya hava alanı denizin doldurulmasıyla yapılmıştır.
YARINDAN SONRA
- Geleceğimiz Daha Sıcak ve Kurak Olabilir
- Yerkürenin oluşumundan bu yana jeolojik devirler boyunca iklim koşullarında sürekli bir değişim yaşanmıştır. Bu değişimlerin büyük ölçekli olması sıcaklık ve yağışlarda da değişmelere yol açmıştır.
- 21. yüzyılda küresel iklim değişmeleri öncekilere göre daha kuvvetli ve daha kısa zaman diliminde gerçekleşecektir.
- Atmosferdeki karbondioksit, metan ve diazotmonoksit gibi gazların oranında artışlar sonucu küresel ısınmanın ortaya çıkması beklenmektedir. Yüksek sıcaklıklar kara ve deniz buzullarında azalmaya, şiddetli tropikal fırtına sayısında da artışa yol açacaktır. ...
- devamı vardır
-
