Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • balıkçılığa ilgisi olan ve avlayan birisi olarak zindandelen gerçekten zordur, ben 2 defa yedim palamut 12 liradan tanesini aldık pendikte, ve baya iyiydi.. Buara hamsiyi gazlamışlar 25 lira kilosu..

    Çoklar diye korkmadık, azız diye çekinmedik, düşmanlarımız etrafımızda ocak gibiydi, biz de ateş idik!

  • Afiyet olsun , darısı Ataşehir tarafına diyelim :))
    İstavrit falan ucuzdu da palamut nispeten azdı ya da bana denk gelmedi sorduğum yerlerde, yarın tekrar bakalım.
    Palamutu damak tadı anlamında sevmekle beraber , eskiler şöyle der “ palamut çoksa kışın iyi kar yağar “ , onun için palamutgillere daha bir hürmetle yaklaşırım

  • Afiyet olsun , darısı Ataşehir tarafına diyelim :))
    İstavrit falan ucuzdu da palamut nispeten azdı ya da bana denk gelmedi sorduğum yerlerde, yarın tekrar bakalım.
    Palamutu damak tadı anlamında sevmekle beraber , eskiler şöyle der “ palamut çoksa kışın iyi kar yağar “ , onun için palamutgillere daha bir hürmetle yaklaşırım

    ben Lüferciyim, lüfer gelirse palamutu kovalar, genelde kuzeye kış gelirse lüfer yağlanır ve boğaza düşer,işte o lüferin ızgarasına hiçbir balığı değişmem:)

    Çoklar diye korkmadık, azız diye çekinmedik, düşmanlarımız etrafımızda ocak gibiydi, biz de ateş idik!

  • balık haftaya ucuzlar - yağmurlardan sonra çinekop lüfer yoğunluğu bekliyorum

    hocam haftayı bile görmeden ucuzladı balık bugün , akşam pazarı mıdır nedir 5 tl ye orta boy nerdeyse iri sayılacak palamutlar vardı semt pazarında, daha büyükleri de 10 tl idi , tadı da şahane , şimdi gelecek hafta lüfer için tahmininizin tutmasını bekleyeceğiz :)

  • Lüferden yana pek iyi değil durumlar bu yıl galiba , ancak palamut ve çipura bereketliydi bugün halk pazarında ,ilerisiyle ilgili meteorolojik tahminlerde artık diyagramlara değilde palamut miktarına bakacağım herhalde :)

  • havalar soğumadan Lüfer göremeyiz, hava soğuduğu anda lüfer gelir palamut kaçar. Lüferde o zaman yağlanmış olur lezzetli olur. Tezgahlarda lüfer var ama az

    Çoklar diye korkmadık, azız diye çekinmedik, düşmanlarımız etrafımızda ocak gibiydi, biz de ateş idik!

  • Malatya'da üretici 2 milyon kayısı ağacını kesti
    Malatya'da kayısı üreticisi, yüksek rekolte kaynaklı düşük fiyat ve kuruma nedeniyle ağaçlarını kesiyor. Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başer, kuruma ve düşük fiyat nedeniyle yaklaşık, 2 milyon kayısı ağacının üreticiler tarafından kesildiğini söyledi.
    01.11.2017 Çarşamba 11:50





    Malatya’nın en büyük geçim kaynağı olan kayısıda, bu yıl rekoltenin de yüksek olması nedeniyle fiyatlar beklentilerin altına düştü. Kayısı üreticileri, kuruma ve düşük fiyat nedeniyle ağaçlarını keserek kışlık odun yaptı. Kayısıyı kilosunu 5 liradan sattıklarını, işçiye ise 50 lira verdiklerini söyleyen Battalgazi ilçesinden üretici Gülizar Balta, “Ankara’da yetkililerle görüştük bir sonuç alamadık. Muhtarımıza, belediye başkanımıza, valiliğe, sulama birliğine gittik hiç kimse bu konuya bir çözüm bulmadı. Şimdi ağaçlar kurudu, 30 yıllık emeğimiz boşa gitti. Kayısıdan para kazanamıyoruz” dedi.



    Kendi bahçesindeki ağaçları kestiğini açıklayan Mehmet Ali Balta ise “Susuzluktan dal kurumasından ve özellikle de kayısının para etmemesinden dolayı ağaç kesimleri hızlandı. Şu anda kendi bahçemdeki ağaçları kesiyorum. Yetkililerden ne bir bilgi, ne de bir yardım aldık. Bu konuda siyasetçilerden ve bürokratlarımızdan bilgi alamadık. Kayısı ağaçlarının kesimleri yaklaşık 1 milyonu geçti, 2 milyon civarında. Kimse kayısılarını silkelemedi, kayısı para etmediğinden dolayı kesimler oldu. Şu anda kayısı fiyatları 4-5 TL civarında. Odunları kendimize kışlık yakacak olarak kullanıyoruz, ağacın yapraklarını da hayvanlara yem olarak veriyoruz” dedi.

    CNN TÜRK

  • Kasım ayı doğa takvimi :
    2 Kasım: Kuş geçimi fırtınası
    4 Kasım: Lodos rüzgarları
    6 Kasım: Kuş geçimi fırtınası
    7 Kasım: Fırtına
    9 Kasım: Çiğ düşmeye başlaması
    12 Kasım: Pastırma yazı sıcakları
    22 Kasım: Haşerenin gizlenmesi
    24 Kasım: Soğukların başlaması
    30 Kasım: Ağaçlardan suyun çekilmesi, ülker fırtınası

    kaynak : evhayat.com

  • Doğanın Takvimi – Kasım

    3-4 Kasım – Lodos Rüzgarlarının Başlaması
    5 Kasım – Kuş Göçü Fırtınası
    7 Kasım – Hızır (Yaz) Günleri Sonu
    8 Kasım – Kasım (Kış) Günleri Başlangıcı (Ruz-ı Kasım)
    13 Kasım – Pastırma Yazı (Yılın Son Sıcakları)
    15 Kasım – Güney Rüzgarlarının Başlaması
    18 Kasım – Haşerenin Gizlenmesi
    21 Kasım – Koç Katımı Fırtınası
    24 Kasım – Soğukların Başlaması
    26 Kasım – Pastırma Yazı Sonu
    27-28 Kasım – Güz Yağmurlarının Sonu ve Ağaçlara Su Yürüme Zamanı
    29-30 Kasım – Ülker Dönümü Fırtınası

    kaynak : doganintakvimi.com

  • @Gray Cities haber kısmen doğru ve üzücü. Rakam doğru olmayabilir ; Malatya nın yerel haber sitesi bu konuda haber yapmış ama asıl ilginç olan haberin altındaki yorumlar . Haberi ve altındaki yorumları okumanı tavsiye ederim . http://malatyahaber.com/haber/1-milyon-kayisi-agaci-kesildi/

    keşke fındıkçıları da korusalar. Siyasete girmek istemiyorum ama kasten tarım bitirilmeye çalışılıyormuş gibi bir hava var.

  • Karadeniz’den 25 kiloluk levrek çıktı

    Düzce Akçakoca ilçesi açıklarında bir balıkçı, 25 kilo ağırlığında deniz levreği yakaladı.
    SONRA OKU

    19 Kasım 2017 - 14:14:50İHA
    Akçakoca açıklarında yakalanan 25 kilo ağılığındaki deniz levreği görenleri şaşkına çevirdi. Balıkçı Ferhat Birinci deniz levreğinin bu kadar büyük olanını ilk kez yakalandığını belirterek, ”25 kilo geliyor tezgâhımıza koyduk. Kilosunu 70 liradan satışa sunuyoruz” diye konuştu.
    Balıkçılar, hava şartlarına bağlı olarak balık fiyatlarında değişiklik olduğunu belirterek, ‘’Bugünden sonra hava bozacak. Pazartesi gününde itibaren havaların soğuyacağını biliyoruz” dedi.
    Öte yandan tezgahlarda hamsi 10, mezgit 15-25, uskumru 30, barbun 25-40, istavrit 15, kalkan 100 TL’ye satışa sunuldu.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Siz anlamak istemesenizde ben size açık açık söyleyeyim son 3 gündür siteye abuk subuk nicklerle kaydolup saçma sapan iş yapan TROL çok ne yazık ki.Kurallara yazdığınızı kim söyledi siz mi?Buyrun kural;
    forum.havaforum.com/attachment/6431/
    forum.havaforum.com/attachment/6432/

    Şimdi, sorarım size ortada hiç bir şey yok iken siteye üye olup direk bu konuya gelip konuya karşı bir de din üzerinden konuyu karıştırıcı söylemde bulunmak site kurallarına göre hangisine giriyor ve ne yapmam gerekiyor?