Günübirlik Kar Geliyor !

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İyi akşamlar, tahmincilerimiz konu açmamış ben açıyorum. Kendi bölgemin dışında fazla fikir sahibi değilim fakat gene de tahmin yapayım.


    [hr]
    İlk olarak @baybarsky 'a söylemiştim, 7'sinde iç bölgeleri etkileyen sistem bekliyorum diye, tahminimi tutturdum şükürler olsun. Endekslerdeki nötrden pozitife yükseliş ve vortexin aşırı güçlenmesi benim böyle bir tahmin yapmamı sağladı.


    Gelelim bölgelere...|


    Ege Bölgesi: Kıyı illerimizin yüksek noktaları haricinde kimse ümitlenmesin. Bi ihtimâl dikkatlice sahildekiler sokak lambasına bakarsak birkaç sulukar tanesi görebilirler.


    İç Ege (Denizli dahil) kesin kar alacak Allah'ın izniyle. Şiddeti ve miktarı hakkında kesinlikle konuşmayacağım. Özellikle Afyonkarahisar rakımı ile; Kütahya da enlemi ile Denizli ve Uşak illerine oranla daha şanslı.


    Akdeniz Bölgesi: Burdur, Isparta kar alacak. Toros Dağları coşacak.


    İç Anadolu Bölgesi: Tüm illeri kar alacak. Eskişehir en şanslı il.


    Marmara Bölgesi: Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul harici tüm illeri kar alacak. Gene bu 3 ilin yüksek noktaları kısa süreli de olsa sulukar alır. En şanslı il Bilecek.


    Diğer bölgeler hakkında bilgi sahibi olmadığımdan yorum yapmayacağım, yalnız Batı Karadeniz'in iç kesimleri de kopacak.



    -------



    Herkes kendi bölgesini daha iyi bilir, bu konu hakkında herkes sistem hakkında değerlendirmesini yapabilir. Yazarlarımızın geniş bir şekilde detaylandırmasını rica ediyorum.




    AF-YOK

  • sistemin kimi yerleri vurma ihtimali var .. hiç hesapta yoktu böylesi . yağışın güzel oluşu günübirlikte olsa her güncellemede kimi yerlerde (iç bölgeler yüksek rakımları )10-15 cm örtü oluşma ihtimalini artıyor .
    yeni konu hayırlı olsun Allah utandırmasın :)


  • Canakkalenin yüksek kisimlari çok ağır kar alacak modelleri dikkatli okuyun lütfen


    Çanakkale'yi sizin kadar bilmiyorum. Kendi bölgemin dışında fikir sahibi olmadığımı söyledim. Değerlendirmeniz için teşekkürler.

    AF-YOK

  • 17 Şubat 2012 de memleketime 1 metre kar 1 günde yagmisti öncelikle bunu belirteyim.1 günde iyi kar yağabilir.(30-40 senede 1 oluyor tabi).bu sistemin sıkıntılı kısmı soğuk konusunda 48 saat kalmasına ragmen ecm gfs anlasamadi.

  • Çanakkale olarak yağışla soğuğu çok iyi yakaliyoruz Rüzgar sıcaklıgi dusurmemize yardım ediyor güzel gorsel kar alacağız yuksekler yıkılacak
    Ozellikle Yenice, Çan,Bayramic Kaz dağından soğukları çekecek çok iyi kar yağışları alacaktır

  • KarTutkusu03


    Güzel konu eline sağlık.İzninle bende Samsun için tahmin yapayım.


    Samsun'un denizden uzak karasal ilçelerinde güzel bir cephe kar yağışı olacak özellike Havza-Kavak gibi bölgelerinde.Ben Bafra'da hava da olsa dahi kar görebileceğimi tahmin ediyorum Samsun Merkez için ise biraz sıkıntı sınırda bence.

  • Tebrikler KarTutkusu03, muhabettimizi hatırlıyorum :), bölge tahminlerinin tam isabetle tutması dileğiyle..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bu sistem İstanbui için hızlı ve öfkeli bir sistem ama batı karadeniz özellikle de orta ve doğu karadeniz doğu anadolu için yoğun kar ve tipiye yol açacak ciddi bir sistem olacak. Oralar için hızlı değil ama öfkeli bir sistem olacağı kesin


  • Bu sistem İstanbui için hızlı ve öfkeli bir sistem ama batı karadeniz özellikle de orta ve doğu karadeniz doğu anadolu için yoğun kar ve tipiye yol açacak ciddi bir sistem olacak. Oralar için hızlı değil ama öfkeli bir sistem olacağı kesin


    İç anadolu ?@тaяaηтυℓa

    Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene..

    Einmal editiert, zuletzt von esk_dek ()