Şubat ve Mart Nasıl Geçecek?

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Kar 10 gun yerde kalmisti bizim burada kendi adina konus


    rakımım düşük olmasına rağmen neredeyse 2 hafta kar yerde kalmıştı bazıları deklere düşman olacam diye sistem küçültüyor bir kez daha hatırlatmakta fayda var geçen sene 17 Şubat sistemi İstanbul'a 1987'den beri yağan en büyük kardı 40 yıllık rekordu yani kimse yalandan yere küçümsemeye çalışmasın altında ezilir!

    Einmal editiert, zuletzt von Gréy ()

  • Dudullu gibi karasal bir ilçede oturmama rağmen 20 25 cm ölçtüm 17 şubat sisteminde. Atıp tutanlar avrupa yakası adına konuşsun. 2 gün aralıksız dek bantları vurdu oraları.

  • En az iki sistemin garanti olduğunu, fazlasının da olabileceğini söylemiştim. 17 Şubat sistemi ile birleşme ihtimali de olan 24 Şubatta sistem bekliyorum. 5 Mart beklentim de hala devam ediyor.


  • En az iki sistemin garanti olduğunu, fazlasının da olabileceğini söylemiştim. 17 Şubat sistemi ile birleşme ihtimali de olan 24 Şubatta sistem bekliyorum. 5 Mart beklentim de hala devam ediyor.


    Ben nisanı merak ediyorum biliyormusun Nisandada ülke genelini etki edicek bi sistem olsa nede güzel olurdu :D

  • Root hocam cografyacıburak hoca şubat ayını kapattım diyor sizce dogrumu ve mart ayındada bırşey olmayacagını şubat ayında bol bol yagmur alıcaz dıyor canımı sıktı bu haber dogrumu hocam.

  • Root hala en az 2 sistem garanti tahminin gecerlimi çünkü herşey barbat modeller nao diyagramlar ....cevap ver lütfen herkes farklı bisey diyor ....bana gore bizim bölge için kış bitti bitecek eli kulağında ...


  • Ah ah ne hale gelmiş forum... Model yorumlama konusu mezarlığa dönmüş, reytingler yerlerde sürünüyor, millet konuşacak konu bulamayıp birbirine sataşıyor. Yazık diyorum; o kadar incelemeye, yazdıklarıma, emeğime yazık diyorum. Ben daha 10 gün önce bu konunun başında ilk yarı rezalet, ikinci yarı güzel geçecek demedim mi? Umudu kesmeyin demedim mi? Ne bu hal? Daha kış tahminimden beri Şubat güzel olacak diye defalarca söyledim. Zaten forumun vaziyeti rezalet, birileri de çıkmış Şubat'ı da kışı da bitirmiş. Yuh diyorum. Başka diyecek bir şey bulamıyorum.


    Gerisini okumayacak üşengeçler için kısaca özetleyeyim; bugüne kadar ne dediysem o. Ben değişiklik olduğunu söylemeden neden benden açıklama beklediğinizi de anlamadım ayrıca. Ne demişim:


    Zitat


    En az iki sistemin garanti olduğunu, fazlasının da olabileceğini söylemiştim. 17 Şubat sistemi ile birleşme ihtimali de olan 24 Şubatta sistem bekliyorum. 5 Mart beklentim de hala devam ediyor.



    Ne rezalet bir diyagram değil mi? Ne kadar kötü... Şimdi buna evet diyecekleri vuracağım. 10 günden uzun bir vadeden bahsediyoruz. Günlerce süren soğuklar ve dört sistem aldıktan sonra alıştınız tabi daha 15 gün önceden ortalamanın negatife inmesine, soğuk senaryoların diyagrama doluşmasına. Ama olağan durum bu değil. Dört ay önce şu diyagrama baksaydınız sistem geleceğini söylerdiniz, şimdi herkese az geliyor. :)



    Pozitiften nötre iniyormuş da, negatiften pozitife çıkıyormuş da... Aynı geyikler, aynı yanılgılar, aynı hüsranlar... Hiçbir endeks bize sistem tarihi vermez. Zaten bunu da sistemi göstermek için koymuyorum. Burada anlatmak istediğim şey şu; başımızda soğukların güneye inmesini engelleyecek bir polar vortex belası yok. Hatta belki de Nisan ortasına kadar yok. Öyleyse modelleri takip etmenin tam zamanı değil midir şu günler? :)


    Farkındaysanız İskandinavya tarafları sessiz uzun süredir. Fazla sessiz kalmayı sevmez . ;)

  • Gfs 1050 mb tepemize dikmiş.şu zamandan oraları görmek zor biranda sicaktan soğuğa dönebilir.galiba sıkıntı günler yaklaştıkça soğuk denebilecek bir sistemin sürekli otelenmesi.eğer hafta ortasina kadar bu y.b i gfs gosterirse ozaman Şubat i kapatabiliriz.ayrica bir sıkıntı enaz 2000 km otemize kadar bir soğuk çekirdeğin olmamasi