Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 87 bir daha hic bir zaman bir 87 seklinde olamaz bence! 87 de nüfus kaçtı, 87 de arac sayımız kaçtı, 87 de bina sayısı, ölçüsü ebatı kaçtı, ormanların yeşil alanların yüz ölçümü kaçtı, ağaç sayın coğrafi özelliklerin mimari özelliklerin vs vs vs daha onlarcası eklenebilir bir çok etkeni yok sayamayız kanımca! Atmosfer bize diyagramlarda benzer tablolar çizse dahi aynısını beklemek bence hayalperetslik olur! Aslolan 2019 neydi be kardeşim diyecek bir sistemi yaşamak bana göre! Yada vayy bee 87 yi aratmadı diyebilecek bir sistem yaşayabilmek 🤩 ne diyelim insallah keske umarım ☃️☃️☃️

  • 27-28 Şubat sistemi modellerde kısmen kesinleşti diyebiliriz 2 gün kaldı zatenki farklı çıktı verende yok bu sistem için. -6-7 civarı giriyor kıyılar için yeterli değil fakat 150-200metre üstü için iyi olabilir. Mart sisteminede tamı tamına 6 gün kaldı o sistemde yarın akşama mutabakat sağlanabilir yada diğer günede kalabilir ama şuanki görünen çok doğulu geldiği. Ao endeksi aşırı pozitif zaten uyumlu modellerle izlanda desen tavan yapmış. Bi türli zayıflatamadık izlandayı 3 gundür onu kovaladım olmadı yarın akşama kendi fikrimce son şans eğer olmazsa kışı noktalayıp oraj sezonunu beklerim. Kendi bölgem adına bol bol yağmurlu bir kış oldu gecen seneden tek farkı yağışın daha bol olması barajlar bayram etti. Neyse 3-4 mart sistemi izlandanın basınc diyagramlarına ve Ao endeksine baktığımızda tezi doğruluyor.

    Görüldüğü gibi kararlı bir izlanda var ana çıktılarda biraz daha güçlü desede ortalamalarda en az 980 diyor. Bu yüzden sistem istedğimiz kıvama gelmiyor.

    lrISQ.gif


    graphe_ens4_ghw5.gif


    graphe_ens3_xru3.png

  • Bir istanbullu olarak 4 martta gelmesi muhtemel sistemi orta karadeniz sistemi olarak görüyorum. Ic anadolu da güzel kar yağışları alır. Marmaranın egenin de bir kısmı kar alır. Istanbul için ise sikıntılı bir sistem olacağa benziyor

  • Her 850 hpa soğunun tüm ülkeye yayıldıgını goren bazı arkadaşlar tak diye ülke sistemi olarak adlandırmaya çalışıyor .Bunuda güncelleme sayfası gibi popüler konularda söyleyerek insanları yanıltıyorlar bunlara dikkat edelim.

  • Kışı bitirenler bence birkezdaha düşünsün !

    AO sonunda 9-10 mart için olumlu sinyal vermeye başladı ayrıca bu sinyal modellerede yansıdı.

    ao.sprd2.gif


    GFS

    gfsnh-0-234.png?6

    GFS seneryo ortalaması 228h.

    gensnh-21-1-228.png


    Bu akşam yavaştan sinyal almaya başlarız diye düşünüyom gerek ECMWF gerek GFS.

    Ekleme:9-10 mart da azorun yükselmesiyle inen sistem in arkasından bi sistem daha indirebilir tabi yatmaz ise.


    Belki mart ayında tekrardan 1900'lü yıllara geri dönücez.Belki bi 87 benzeri belkide 1942 deki EFSANE gibi sağlam bi sistem alıcaz nelki -16 -18 olmaz ama en az bi -12 sı olur tabi bu soğukların nerden geldine bağlı eğer hazar YB'si sıkıntı çıkmazsa bi efsane alabiliriz...


    Kim bilebilirki kimsen bilmez 9-10 martda veya 15 martda ve hattda mart sonunda ülkemize -16 ların gireceğini herşeyi zaman gösterecek.


    1942...

    archivesnh-1942-3-22-0-0.png?archivesnh-1942-3-22-0-1.png?archives-1942-3-22-0-0.png?archives-1942-3-22-0-1.png?


    22 mart gibi bi tarite İstanbul'a -18lerin girmesi...87kadar uzun soluklu dehil ama ondan daha ileri bi tarihte...


    https://havadelisi.com/2013/03…-mi-sebebi-ne-geliyor-mu/

  • Konu dışı mesajlar silinmiştir..


    Buradan forumda bulunan uyuyan hesaplar, çakma troller, üye gibi görünüp amacı başka olanlara sesleniyorum, Efsane Semih hocamız yazarımızdır, ve öyle olmaya devam edecektir. Kendisi kış bittiğinde her zaman olduğu gibi özdeğerlendirmesini yapar, bunun zamanını ve nasıl olacağını sorgulamak kimsenin haddi değildir. Eleştri yapacağım diye başka amaç güdenleri seve seve forumdan uzaklaştıracağız ama artık eskisi gibi önce banlanmayacaklar biraz tepki görecekler gerektiğinde biz sert cevap vereceğiz ondan sonra banlanacaklar, eskisi gibi geleyim 2 trollük yapar lafımı sokar giderim devri kapandı, her dediklerinin hesabını burada vermeden bizlerden yada üyelerden paşa paşa laf yemeden bir yere gitmek yok hepsinin bilgisine..


    Boşuna ellerini ovuşturarak ağızlarından salyalarak akarak foruma zarar vermek isteyenleri bir bir eleyeceğiz, daha önce eledik elemeye de devam edeceğiz, adam olmayanların, çapsızların ve sıfatsızların bu forumda işi olmayacak bu kadar basit..


    Konu tekrar açılmıştır, ve hatırlatmak isterim ki yazarlarımızın konuları sürekli kontrolümüz altındadır,iyi forumlar..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Konuda bir kişinin yol açtığı hasar ortada hem bana küfür ediliyor deyip hem de ana avrat sövmek de çok dürüst davranış olmuş sonuç olarak moderatörümüz gerekeni yapmıştır.