Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ben anlamiyorum gercekten ya dogulu gelir yada batili.Onceden balkanlara girer sonra da bizdeydi simdi bizim uzerimizde kalkan var ama duzelir ortayi bulurlar diye tahmin ediyorum.

  • Yuksegin alti bos olunca soguk batiya kaydi.

    MESUT Hoca'mın bahsettiği bu "yükseğin altı boş olunca" sözünü nasıl anlamlandırabiliriz ?

    Bilen bir üstad yorumlayabilirse çok seviniriz. Yüksek Basınç 1040 milibar olunca mı bu durum gerçekleşti acaba ?

    Şimdiden verilebilecek cevaplar için teşekkür ederim.

  • kendi adıma tükenmişlik sendromu yaşıyorum artık! öteleye öteleye yazı getirdi modeller hep bi sonunda atraksiyon hep bi sonunda efsane sonra elde sadece kestaneler kestaneler... bundan sonrası süpriz olsun bakalım zaten kış döngümüzün bitimine ne kaldı şurada totem yapıp hiç bir şeye bakmayacağım! Yoksa artık çıldıricimmmm. Emeği geçen tüm hocalarımıza kendi adıma teşekkür ederim, çok emek harcadılar ama maalesef bu kışta umdugumuzu bulamdık, geriye kaldi son dönemeç belki ama bundan sonrası için yaşa ve gör taktiği uygulayacağım, bi bakmışım bu defa süpriz olmuş o zaman gelsin fotolar....

    Bir karperestin çaresiz çığlıkları gibiyim beynim bitirse de gönlüm bitirmiyor 🤣🤣🤣

  • MESUT Hoca'mın bahsettiği bu "yükseğin altı boş olunca" sözünü nasıl anlamlandırabiliriz ?

    Bilen bir üstad yorumlayabilirse çok seviniriz. Yüksek Basınç 1040 milibar olunca mı bu durum gerçekleşti acaba ?

    Şimdiden verilebilecek cevaplar için teşekkür ederim.

    Basincin artmasi kotu degil iyidir o bolgeder. Sistemin verticallerini artirirken izobarlari dahada sıklastirir. Yuksek basinc kuzeye cikarken mesela 140 145 ile, 1025 1030 luk kollarida doguya kaymali.yani italyaya dogru ilerlemeli. bu durumda soguk hava batiya kayamaz.

  • Forumdaşlar,

    ne oluyor size anlamıyorum 1 (Bir) güncelleme kötü çıktı diye yine umutsuz konuşmalar başladı. Şimdi kötü çıkan ECMWF güncellemesi akşam lehimize çıkamaz mı ?

    Dün akşam lehimize çıkmamış mıydı ?

    Biraz daha sabır arkadaşlarım az daha sabır lütfen.

  • Ecmf gibi gelirse ikinci atakta oraya iner ...azorun alti oyulmamali ...ayağını İtalya'dan çektiği an sonumuz olur ..peşinden gelen de oraya akar...eps den bir halt çıkmaz ana senaryo bu işi bir iki güne cozmeli...eps ye kalsa çekirdek d.karadenizde ...adım adım Balkan diyagramlari düşüyor ...ana senaryo batılı indirmeye kafayı taktı ...inşallah bu senaryoyu sadece bugünlük denemiş olsun ..

  • Basincin artmasi kotu degil iyidir o bolgeder. Sistemin verticallerini artirirken izobarlari dahada sıklastirir. Yuksek basinc kuzeye cikarken mesela 140 145 ile, 1025 1030 luk kollarida doguya kaymali.yani italyaya dogru ilerlemeli. bu durumda soguk hava batiya kayamaz.

    Teşekkür ederim cevabınız için değerli MESUT Hocam. Bilgilendirmenizden dolayı ve sağlam duruşunuzdan dolayı size tekrar teşekkür ederim.

  • Hocam bide size,semih hocam diyoruzda,pot kirmiyoruz dimi,mesut hocami desek ,onemlimi bilmiyorum sizin icin,hangisini kullanalim,ayip etmeyelim size,benim saygim size cok ,cok emek veriyosunuz bu ise,hemde gonullu olarak,isim onemli degil,gonuller bir olsunmu diyosunuz,yoksa sizin icin onemli biseymi,bundan sonra oyle hitap edeyim?(

  • girit tarafında bir tepki ab si patlamazsa eğer ege geneli için fena kuru soğuk olacağa benziyor. İç ege de yaşayan biri olarak bol bol ayaz yiyecez. Sistem o yönde ilerliyor şu anda.

  • ege kıyılarıda almadı kar ona bakarsanız. Soğuklar kuvvetli indiği sürece ab patlamasında herhangi bir sıkıntı olmaz. Daha önceki sistemlerde sistemler sınırda geliyordu zaten ab patlayınca kırpılıyordu soğuklar. Şimdi baya kuvvetli ineceğe benziyor.

  • Cogu zaman dedim zaten..ab nin lehimize olmasi icin,bir cok parametrenin ayni anda uygun olmasi lazim...dek te biraz sans işi kabul ama ab li sistemlerde kiyi kesimlere yaramiyor.

  • Arkadaşlar İtalya diyagramlarına bakarsanız yb nin Adriyatike kadar kolunu attığını ve onlara sistem gelmeyeceğini anlarsınız zaten GFS de batıya kaydırmadi öğlen.


    Biraz batılama bekliyorduk zaten ama bu kadar değil. Trakya-Ege hattı en fazla.

  • İnternet'te gezinirken şöyle birşeye denk geldim. Belki ilgilenen arkadaşlar olur.


    Backyard Meteorology: The Science of Weather

    Learn to forecast the weather just by looking out your window.

    https://www.edx.org/course/bac…gy-the-science-of-weather


    Dil İngilizce, dersler 20 Subat’ta başlıyormuş. Kaydolmak ücretsiz, ayrıyeten sertifika almak isterseniz de 49 dolar. Ne eğitimi verileceği Türkçeye çevirdiğim kadarıyla şöyle.

    cee6c01046af4ce6.jpg

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.