Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • M.N.C.M.M İSTANBUL KAR GÜNLERİ
    5~6 ARALIK 2017(45 gunluk tahmin)
    27~28~29 ARALIK 2017(70 gunluk tahmin)
    1~2 OCAK 2018. ( 73 gunluk tahmin)
    12 OCAK 2018. ( 83 gunluk tahmin)
    24~25~26 OCAK ( 83 gunluk tahmin)
    5~6 ŞUBAT ( 80 günlük gunluk tahmin )


    Verisiz mesnetsiz tahminlerin tek adresi M.N.C.C.M ENDEKSİ...
    2017~2018 KIŞ TAHMİNLERİYLE HİZMETİNİZDE...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Hocam sanki verilerle konuşmussunuz gibi tutuyor

  • 12 Ocak günü Balkanlar üzerinden sarkan -18'lik çekirdek Ege denizi üzerinde uzun yıllardır görülmeyen 975 mb'lık bir siklon türemesine sebep olacak.Bu siklon Balıkesir-Sakarya rotasını izleyerek tırmancak,İstanbul'da 139 km/saat hızında rüzgar hızı ile beraber aşırı tipi yüzünden yollar trafiğe kapanacak,Haliç,Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ciddi hasar görecek.Kar kalınlığı Eminönü'nde 62,Esenler'de 78 cm olacak.Bir çok köyle bağlantı kopacak.Tam geçti derken bu kez Kırım üzerinden DEK sistemi inecek,bu kez gökgürültülü DEK'ler alacağız.İstanbul 15 gün karla boğuşacak.. 8)

  • bazen sosyal medyada bazen tv lerde , hatta bazen buralarda arz-ı endam ederek Kasımı Aralık’ı bazen de ileri gidip Ocak’ı hatta tüm kışı bile kapatan, ömrünü plaj hayatıyla geçirmek isteyen, meşhur ılıkçı Afro-Kurak lobisinin yazmak isteyipte davet etmemize rağmen mahalle baskısından dolayı yazamadıklarını sandığım ama onların haline tercüme olmak istediğimden beklentilerini yazıyorum ;


    Bu kış peşpeşe sistemler alacağız , basınç dizilimi tam istediğimiz gibi olacak , diyagramlar harika olup zaten ortalama çizginin üzerinde konumlanıp ters parabolik ( ters hamak) görüntü arz edecek , alacağımız sistemlerin bir kısmı Libya’dan sıcak ve toz taşırken bir bölümü orta akdenizden hafif yağış taşıyacak ne yazıkki , 3000 metreden yükseklere kar yağmaması için Azorun biraz daha yan yatması gerekecek, velhasıl Efsane bir kış olacak ama @Efsane-Semih ve diğer üstatların beklediği gibi bir kış değil tabiki ,Kutsal Accu Avrupa tahmini ile Jma tahmini bizim felsefemize bohem yaşamımıza biraz daha yakın görünüyor yağış hususunda , kuraklıktan kaçışımız yok yani puhaaa, bol bol güneş göreceğiz , sıcaklık tahminlerimiz de onlarınkinden biraz daha iyi (+5 daha koy oraya) olacak , takipteyiz .. tamam

  • hızını alamayan Batı Karadeniz, Mart ayına da kar yağışlı girecek, bahar geç gelecek. Nisan'da tekrar kar yağacak. Bende burada paylasacağım...

  • Ve benim içime yine bir sistem doğdu şubatın 10-16 arası tekrar sibirya kökenli mükemmel bir yb hakimiyetinde -45lık çekirdeğe ve ULLye sahip 850hpasında -20 bulunduran bir sistem karadeniz kıyılarını boydan boya kara gömecek istanbul bile 1 metre olacak :P :gun_bandana:

  • 10-11 Aralık Sistemi Hikayesi
    Azor! Azorr! Azorr! Onun adı Azor! :D
    İngiltereye kadar baskı kuran İzlandaya inat tırmanıyor. Akabinde stratosfer ısınmasıyla parçalanan kutup girdabı İskandinavya dolaylarından kopup Azorun İngiltere dolaylarına tırmanmasıyla birlikte Baltık Denizinden güney doğuya doğru, kuvvetli jet akımlarınında etkisiyle Polar Atak [Kutup kökenli soğuk] inişini hızlıca yapıyor.
    Aman Allahım! Oda ne? Akdeniz`de tepki olarak alçak basınç oluşuyor. Oluşan tepki ab tam tamına 990-995 milibar bandında hızlıca Antalya`dan-Kastamonu`ya doğru uzanıyor.
    Hava Forum ayakta! Ülkenin batısı tabire caizse karla boğuşuyor. İstanbul`da fırtınanın hızı hamlelerle yaklaşık 80 Km/s buluyor. Yoğun kar ve tipi sezonun ilk kar yağışı olmasına rağmen şehri beyaza büründürüyor.
    Mutlu son! Keşke gerçek olsa. :D

  • 2016 yılbaşı tarzı 4 tane sistem bekliyorum 12 Aralık 26 Aralık 13 Ocak 26 Ocak Şubat ayında ise 1985'e benzer sinoptikte efsanevi görüntüler gelecek.

    aralıkta memlekete gideceğim (kastamonu) iyi bir sistem alır mı acaba batı Karadeniz Aralık'ta....

  • _20171117_164328.JPG
    Hisse dayalı atışlara devam edeyim :)
    Bu kış öncesi porsuklar yüksek ve meyilli yerlerde yuva yapması nedeniyle, Batı Karadeniz'de porsuk kışı yaşanacak. Çok sayıda köy yolları ulaşıma kapanacak. Kar örtüsü uzun sure kalacak... Gelen sistemlerden birinin ismi de; Bal Porsuğu olacak.
    forum.havaforum.com/attachment/4455/
    Doğu marmara ve Batı karadeniz uzun yıllar konuşulacak kar yağışı alacak. Sakarya ve Düzce favori illerim... :gun_bandana:

    Ağzından BAL (Porsuğu) damlıyor :D

    Karın ilk düşüşü sıradan değil, sihirli bir olaydır. Uyandığında yattığından daha farklı bir dünyaya gözlerini açarsın


    Priestley