Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Her daim atmosferde adalet olduğuna inanmışımdır.Kasım ve Aralığın ilk yarısı daha çok yağışı ülkenin doğu tarafı alacak gibi gözüküyor.Kışın kalan kısmı ise Marmara ve İç Anadolu'nun olur diye düşünüyorum.

  • Zitat

    Şuanki Verilere Bakarak Söylersek Kasım Ortasında Ülkemizde Kaşıma Ortasına Göre Ciddi Bir Sistem Bekliyorduk.Ama Onu Kafkaslara Yolcu Ediyoruz.Kasımın 10-19 arası Ülkemizde Çoğunlukla Yağışsız Ama Mevsim Normalleri Civarında Seyrediyor.19 unda gelebilmesi Muhtemel Görünen Ve Şahsen Beklediğim Bir AB sistemi Ülke Geneli,yağışlı Bir düzene girecek gibi gözüküyor.Benim Şuanda Takip Ettiğim En Sistem Kasım Sonu Aralık Başı Sistemi.İzlanda Üzerinden Gelmesini Beklediğim Sistem Ülke Genelinde Güzel Yağışlara Neden Olabilecek ve Kış Sistemi Olarak Sayabileceğimiz Bir Sistem Beklemekteyim.-8 e Kadar 850hpa sıcaklıkları Beklemekteyim.Şuan Uzun Bir Vade Olsa Bile 4 5 Güne Kadar Gfs Radarına Girecek Ve Takip Başlayacak.

    Artık KIŞ BAŞLIYOR 🌨️🌨️🌨️🌨️...

    Yarın Tahminimi Verilerle Şahsi Tahminler Kısmından Paylaşacağım

  • hocam boğazı yürüyerek geçer miyiz 😂

    Onu Ocak/şubat döneminde konuşalım

    Ama kış için en önemli veriye ulaştım

    Evvelki yıl kaybettiğim ve geçen kış bir türlü bulamadığım çok sevdiğim eldivenimi Kışlıkları çıkartırken buldum

    İnsanlık için küçük ama bu sezon için büyük bir adım olabilir bu:hfyeni (18):

  • Onu Ocak/şubat döneminde konuşalım

    Ama kış için en önemli veriye ulaştım

    Evvelki yıl kaybettiğim ve geçen kış bir türlü bulamadığım çok sevdiğim eldivenimi Kışlıkları çıkartırken buldum

    İnsanlık için küçük ama bu sezon için büyük bir adım olabilir bu:hfyeni (18):

    bu bir işaret hocam 🤨

  • Kasım 2.yarısı Doğu Akdeniz'de oluşacak siklonla beraber Batı Anadolu ve Iç Ege dışında(Buralarda siklon konumuna bağlı biraz daha hafif yağışlar da görülebilir.) Anadolu geneli sezonu erken açabilir.Bu sene kar takibi Kasım'da başlar.İlk inecek sistemle ilgili görüşlerim ise hala bu şekilde;

    Kasım 2.yarısı ülkenin büyük çoğunluğunda normallerden soğuk veya normallerde geçecek.Özellikle Karadeniz'in yüksekleri bol kar yağışı alacak.Karadeniz kıyıları da sürpriz yapabilir..

  • İstanbul ilk kar yağışını Aralığın 2. haftasından sonra alabilir. İstanbulun kıyıları ilk kar yağışını Ocağın ilk yarısı alabilir. Anadolu ise ilk kar yağışını kasımın sonunda veya Aralığın başında alır diye düşünüyorum .

    Bu sene o sene değil :S

  • Bu arada Modellere yazamadığımdan buraya yazıyorum 25 Kasım gibi yani ay sonu adına güzel gelişmeler var ve ben bunu belirtmiştim karalama tahtasında ve ilk sistemi alamamış olmamız bir bakıma iyi olabilir. Dediğim gibi Kırım-Sibirya hattı üzerinden 24-25 Kasım gibi bir sistem inişi GFS sabah son saate yansımış güçlü soğukları o tarihte görebiliriz gibi.

    Verilerde bunu kanıtlar nitelikte gibi görünüyor.

    Batı-Orta Karadeniz- Doğu Marmara ağırlıklı olmasını tahmin ediyorum.Tahminen soğuklar kırpılmassa falan merkezlere kadar sınır inebilir tabi nereye kaç girer yağış ne kadar olur o zamanlar bir gelsin şimdilik modellerde görmek önemli altyapı kurması açısından bu sistem iyi gelir gibi böyle gelirse

    Einmal editiert, zuletzt von ripjaws ()

  • Kasım 2.yarısı ülkenin büyük çoğunluğunda normallerden soğuk veya normallerde geçecek.Özellikle Karadeniz'in yüksekleri bol kar yağışı alacak.Karadeniz kıyıları da sürpriz yapabilir..

    Güzel sallamışız bakalım Karadeniz kıyılarından da sürpriz gelecek mi:upside_down_face: