Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bildiğiniz üzere Karadeniz kıyılarında artık neredeyse hiç kar gözükmüyor. Yani eskisine göre daha az yağıyor. Son 2 yıldır Karadeniz kıyılarında ciddi oranda kar yağışları azalırken 2016-2017 sezonunda 100 cm'e ulaşan kar örtüsü bu sezondan sonra 5 cm'i geçmemekte. Yani 2 yıldır kayda değer bir kar yağışı görülmüyor. Peki bunun nedenleri neler?


    Bildiğiniz üzere Dünya genelinde küresel ısınma artmaya devam ediyor, Dünya ortalama sıcaklığı anormalisinin 1900'lü yıllardaki halini incelediğimizde daha soğuk, yıllar geçtikçe ve 2000'li yıllardaki halini incelediğimizde ise daha sıcak olduğu görülmektedir. Ortalama sıcaklık artışı ise her yıl artmaya devam etmektedir. Bir diğer ilginç nokta ise 2000'li yıllardan sonra 2020 yılına kadar 1890-2000 yılı arasından daha fazla sıcaklık rekoru kırılan yıl olmasıdır.


    Eğer bu şekilde devam ederse küresel ısınma ile beraber artık Karadeniz kıyılarında kar yağışı ihtimali azalacak, daha fazla afet olayları gerçekleşecek, deniz seviyesi artacak, buzullar eriyecek.


    Alıntı


    Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarına neredeyse 3 sene oldu havada kar dahi süzülmedi durum içler acisi kötününde kötüsü hatta denizden 1350 metre yukseklikteki Ayder de kardan adam şenliklerinin gecmis yıllardaki kar azlığı ve kar yağmamasından dolayı iptal olma riski var bu sene ve sonraki senelerde durum bu kadar kotu

  • İstanbul yarın akşam ve gece kar yağışı alacaktır. Yılın ilk etkili soğuk ve karlı sistemi de Ocak sonunda gelecek. Ama daha etkilisi Şubat ayında. Şubat ayında herkes susacak hava konuşacak. Ve ainostan bahsedilecek. Kalın sağlıcakla..

  • İstanbul bu gece sabahın ilk saatlerine kadar bölgesel deniz etkisi yağışları alacaktır. Bazı ilçelerde kar, bazı ilçelerde karla karışık donan yağmur şeklinde yağış geçişleri devam edecektir. İlerleyen günlerde görüşmek üzere. Bol karlı bir kış dilerim..

  • Ayın 20-22'si gibi yine cılız bir sistem alacağız yalnızca yükseklerde ve Karadeniz kıyılarında kar yapabilir.Iç kesimlerde ise çogunlukla kuru soğuk olacak.Ancak Şubat'ın ikinci yarısında alacağımız efsaneyle sezonu güzel kapatacağız siklon yağışıyla ülkede her yer çoşacak:hfyeni (29):

  • tabıkı razıyız benım ıtırazım her seye ama herseye efsane demek...1987 ve gıbı sıstemler efsanedır sadece..mesele 33 yıldır tekrarlanmayan..

    yağan 3-5 tane kky, yağmuru abartan insanlar oldukçaa her seye efsane derlerr.

  • 3 Kasım'da 1-10 Şubat için Sibirya salınımı olacağını karalamış, 4 Kasım'daki cfs güncellemesinde 5 Şubat tarihindeki bir salınımdan örnek vermiştim. Şu an Ocak 9dayız. Kaldı 26 gün. Tabi modellerde görünmesine kaldı 18 gün...

  • bende bır tahmın yapayım bari..ben bu sene marmarada 2 defa en az 20 cmlık ıkı karlı sıstem beklıyorum..sadece silivri yağmur olarak görecek o yağısları....

  • Bir efsane gelecek, Yalova merkez'e bir bakacağız Çevreleri 30 cm olmuş ama merkez bomboş aman yarabbi Bermuda Yalova Üçgeni


    Bu arada Balkanlardan sistem gelse esas boğaz boş kalır :D