Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Xamax ! Bize olan etkisi ha diye olmuyor Red Fox cok güzel anlatımı var oku bence kaldı ki dedigin stratosfer ısınması net degil split mi olucak displase mi olucak Mjo fazı da cok önemli sert sistem istiyorsak şansımız varsa 5 de sürekli olta Atması olucak 👍

  • ssw hayirli olsun. Split degil displase olcak. Aralik ayina sert giris yapacagiz.

    Şimdiden hayırlı olsun demek için çok çok erken yanlış bilgilendirmeyelim lütfen. Cohen'de SSW'yi Aralık ortası bekliyor.

  • Hiç belli olmaz orası ayrıca SSW olursa ve sonucunda tamamen bize yaramasa bile kurak dönemden kurtulabiliriz en azından.

    Önümüzdeki yaklaşık 15 gün için EPS'nin +NAO beklentisi büyük oranda boşa çıktı. Barajlarımıza can suyu gelecektir. Şimdi önemli olan Aralık başı sistemini almak.

  • Önümüzdeki yaklaşık 15 gün için EPS'nin +NAO beklentisi büyük oranda boşa çıktı. Barajlarımıza can suyu gelecektir. Şimdi önemli olan Aralık başı sistemini almak.

    Ay sonundaki yani ecmnin gösterdiği 27-28 cılız sistemi pek işe yaramayacak gibi gözüküyor. Barajların biraz toparlaması için en az 2-3 sağlam yağışlı sistemin arka arkaya gelmesi gerek. Aralık başı ben sistem beklemiyorum şuanlık 2. haftası olabilir diye düşünüyorum epsde 2.haftası var diyordu en son.

  • +NAO olmayacaksa nasıl bir sistem alacağız Aralık başında?Balkanlardan mı gelecek?

    Önümüzdeki yaklaşık 15 gün için EPS'nin +NAO beklentisi büyük oranda boşa çıktı. Barajlarımıza can suyu gelecektir. Şimdi önemli olan Aralık başı sistemini almak.

  • bu konunun basligini unutanlar var herhalde. Dayanaksiz bir tahmin benimki. Ama dayanaga gore hareket etmeyin bana sorarsaniz. Ssw evet aralik ortasida gerceklesebilir. Ama aralik ilk haftasinda bekliyorum. Ne de olsa tahmin.

  • Şimdiden hayırlı olsun demek için çok çok erken yanlış bilgilendirmeyelim lütfen. Cohen'de SSW'yi Aralık ortası bekliyor.

    Hocam bilgilendirme yapmamış arkadaş zaten ki karalama yapmış bende 3 gün sonra ssw olacak diyorum mesela :P

  • Hocam bilgilendirme yapmamış arkadaş zaten ki karalama yapmış bende 3 gün sonra ssw olacak diyorum mesela :P

    Karalama yapmış eyvallahda yanlış karalama yapmıs ^^ Başka bişey üzerinden Aralık hayırlı olsun şu tarihte sistem bekliyorum deseydi bişey yazmazdım zaten asıl konunun amacı o ama SSW olayı önemli ve farklı bunun gerçekliğini hakkında konuşmakta fayda var. @4 Şubat buradaki çoğu kişiden bende dahil daha çok takip ediyor ssw olayınıki oda şuanda beklemiyor en azından Aralık 2. haftasına kadar beklediğini düşünmüyorum, hatta hiçde olmama ihtimalininde mevcut olduğunu yazmıştı.

    Einmal editiert, zuletzt von ExcuseMe ()

  • Şu anki havalara istinaden "Elveda Meyhaneci" şarkısını öneriyorum. Özellikle şarkının "Aynı tat aynı mey, bir tat alamıyorum" kısımı adeta dertlere tercüme olan başka bir boyutu. :)) Şarkıyı Müzzeyyen senarın muaazam yorumu ayrı bir mesele ama birde Kenan Doğulu'dan dinlemenizi öneririm :)

  • bu kadar boş geçen bi sonbahardan sonra bu kış çok sağlam bir sistem almamız lazım şu geçen sonbaharın olabiliritesi 1929 1954 1985 1987den daha düşüktür bence o yüzden kış çok kötü bile geçse bence şubatta veya martta sağlam bir şeyler inecek hislerim böyle diyor en azından ki hislerim kuvvetlidir

  • Polar vorteksin muhtemel hareketi, İzlanda siklonlarının güneybatıdan Akdeniz'e daha rahat inmesine neden olacak. Mevcut Vorteksin batısında da yüksek basınç oluşumlarını destekleyecek. Yani, Orta Avrupa için soğuk-kurak, batı avrupa için nispeten sıcak ve yağışlı, Doğu Avrupa'nın kuzeyinde soğuk ve yağışlı, Güneydoğu Avrupa için ise ılık ve yağışlı bir dönem bizi bekliyor. Ne kadar süreceği belli olmaz, Aralık ayını da kapatır mıyız bilemiyorum şu an için.


    Ancak split olup olmayacağı ile ilgili kesin bir kanıya varmak için Aralık ayının başını beklememiz lazım.


    Şu anki GFS, yağış anlamında felaket. :(

    Einmal editiert, zuletzt von FireNRise ()