Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 6-7-8-9 şubatın peşine fazla ısınmadan 15 şubat sonrasında soğukla sistem alırsak çok daha farklı olacak görüntümüz. Özellikle doğu karadeniz ve orta karadenizde sinop hariç diğer iller çok çok şanslı bu ay. Resmen kara gömülecekler. Dedeme söyleyeyim de metreyi hazırlasın :D

    İzmit 5 günlük hava durumu

    tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5

  • Diğer modelleri bir kenara bırakırsak Gfs son kazığını attı yine, siklonlu sistemler de 850 hpa her zaman sıkıntılıdır ikinci sistem ise yalan olmuş durumda. Sevineceğim tek şey Trakya adına sağlam bir kar olacak gibi. Herşeyin hayırlısı diyelim...

    Einmal editiert, zuletzt von Armando ()

  • İstanbul özelinde siklon ile efsane yaşamak çölde kutup ayısından farksız. Kar yağsa bile ardında bir sistem bekliyorsa mutlaka kısa bir süre de olsa ısınma olur. Gelen sistemde A.B çok kuzeyde. Kuvvetli yağış ve soğuk aynı anda olması çok zor. Perşembe günü muhtemelen beklentisi yüksek olanlar için hüsran olacak. Forumda büyük bie umutsuzluk ve üzüntü yayılmışken 1. sistemin hüsranı ile 7 si ile 8 i akşamı arası beklenenin üzerinde soğuk ve kar alacağımızı tahmin ediyorum. Balkanlar ardından hemen Karadeniz üzerinden gelen sistemler nadirdir ve efsane potansiyeli taşıması çok daha yüksek ihtimal. Bence 2. salınıma odaklamakta fayda var.

  • 05-09 Şubat Soğuk Hava Dalgası Ve Kar Yağışı

    Ülkemiz yeni bir yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına yarından itibaren giriyor.İlk olarak gfs'nin gösterdiği bu soğuk hava dalgasını ilerleyen zamanlarda diğer modellerde destekledi.Aslında bu sistemi 2 sistem olarak bölebiliriz.İstanbul bu 2 sistemdende 3 yıldır beklediği kar yağışına sonunda il geneli olarak kavuşacaktır.

    İlk olarak 1. sistemden bahsedicek olursak 05.02.2020 tarihinden itibaren yani yarın (çarşamba) günü hava sıcaklığı 16 17 derece civarlarını gördükten sonra hızlı bir şekilde düşerek kar yağışı gece saatlerinden itibaren karayelin etkisiyle birlikte yükseklerden başlayarak il geneline yayılacaktır.Kar yağışı gün boyunca yoğun, orta ve hafif şiddette devam edecektir.06.02.2020 (perşembe) günü son saatlere kadar devam edip hatta 07.02.2020 (cuma) günü ilk saatlere kadar devam edecektir.Batıdan doğuya doğru kar birikimi artacaktır il genelinde batıdan başlayarak minimum kar kalınlığı 7 cm maksimum kar kalınlığı ise 20 cm olacaktır.

    Çarşamba günü sıcaklık:+17/4

    Perşembe günü sıcaklık:+1/-1

    2.sistemde 08.02.2020 (Cuma) günü ise kuzeyden inecek soğuklar ile birlikte 850 hpa'da -13 -14 dereceler İstanbul'un üzerinde olacaktır.Ancak bu soğuk hava dalgası kendisiyle birlikte yağış getirmeyip yerine kuvvetli dek (deniz etkisi kar) yağışlarına bırakacaktır.Bu dek yağışı denizin hala çok sıcak olması nedeniyle yoğun olarak gerçekleşecektir.Aynı zamanda dek yağışı cumartesi akşamına kadar devam edecektir ve pazar günü rüzgar hızının zayıflaması ve soğukların doğuya taşınmasıyla sistem ömrünü tamamlayacaktır .Bantların oluşumu Silivriden başlayarak Pendik'e kadar İstanbul'un her yerini etkileyebilir.Ve dekin vurduğu yerlerde ciddi birikimler yapabilir.Ve bu iki sistemde toplamda beklediğim maksimum kar kalınlığı 35 cm olup minimum kar kalınlığı ise 10 cm'dir.

    Cuma günü sıcaklık:+4/-2

    Cumartesi günü sıcaklık:0/-3

    Pazar günü sıcaklık:4/0

  • 5 Şubat Çrş. günü gelmesi beklenen Soğuk ve Yağışlı sistemde Kar İstanbul'da erken başlayacak. Yükseklerde Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece 3-4 sularında başlar. İl geneli ise 6-7 sularında (yani 11-12 , öğleni bulmaz) Yoğun kara dönmeye başlar.

    Perşembe ve Cuma günleri Soğuk ve Yağışta artış olacaktır. Perşembe günü akşamına Yağış özellikle Yoğun kar şeklinde olup yerde sahiller ince örtü (3-5 cm) oluşturacaktır. Yükselerde ise yer yer 10-15 cm olabilir. Okulların tatil olma olasılığı ise %50 8o:P:S

    Cumartesi gecesine kadar Yüksekler 20 cm ve üzeri olabilir.hava-kars323uzays3271653126

  • skirona göre istanbul avrupa yakası çokta mutlu olmayacak. anadolu yakası cuma ve cumartesi 2 gün güzel yağış alacak görünüyor. bu kez bermuda zaman zaman güzel kar alsada ömrü uzun değil gibi. inşallah dekler yardımımıza koşar, yine anadolu yakası şanslı görünüyor dek konusunda da. karadeniz ise gömülüyor resmen, ne kar yağacak ama, çok şanslılar tadını doyasıya çıkarsınlar muhteşem görüntüler göreceğiz.

  • Efsane 6 Ocak 2017 Siteminden yaklaşık 24 gün sonra filan (Ocak ayının son günleri) Karadeniz Bölgesine Çok güzel bir sistem (Efsane de denilebilir) geldi. Belki de Bu Sene tam tersi oluyordur. Yani Bu günlerde Karadeniz Bölgesinde yaşadığımız Sistemden sonra Batı illerimize gene Efsane Sistem gelebilir.

    Bu arada Karadeniz Bölgesinde yaşayan arkadaşlar Sistemin, Kar Yağışının ve Karın keyfini çıkarın :)hava-kars323uzays32716531268)

  • Efsane 6 Ocak 2017 Siteminden yaklaşık 24 gün sonra filan (Ocak ayının son günleri) Karadeniz Bölgesine Çok güzel bir sistem (Efsane de denilebilir) geldi. Belki de Bu Sene tam tersi oluyordur. Yani Bu günlerde Karadeniz Bölgesinde yaşadığımız Sistemden sonra Batı illerimize gene Efsane Sistem gelebilir.

    Bu arada Karadeniz Bölgesinde yaşayan arkadaşlar Sistemin, Kar Yağışının ve Karın keyfini çıkarın :)hava-kars323uzays32716531268)

    Tam ben karalayacaktım bu bilgiyi sen benden önce yazmışsın hocam.


    Neyse kısaca sallama yaparak açıklamam gerekirse batı bölgelerin efsanesi 27 Şubat- 1 Mart arasında olacak.


    Sistem;

    15 Şubat'ta gfs radarına

    20 Şubat'ta ecmwf radarına girecek.


    Sistem Trakya, Marmara, Ege ve iç Anadolu'nun batısında etkili olacak.



    Bakalım tutacak mı:S

  • Madem karalama tahtası bende bir şeyler karalayayım.Benim şahsi tahminime göre kış bitti.Az önce havada uçuşan son kar tanelerini gördüm.Sakarya olarak baya tökezledik son sistemimizde.Artık ümidim 2021 kışına.İnşaAllah 2021 de marmara olarak efsane sistemi biz yaşarız.