Beiträge von KarlarPrensi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    12.10 - Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkanı Mi Feng düzenlediği basın toplantısında Çin'deki koronavirüs salgınının 'pik noktasını' geçtiğini ve azalmaya başladığını söyledi.

    Mi'nin bu sözleri Çin'in koronavirüse karşı zafer ilan olarak yorumlandı.

    Öte yandan konuyla ilgili bir açıklamada Çin'in 'koronavirüs danışmanı' Zhong Nanshan'dan geldi. Zhong, iyileşen hastalarda enfeksiyonun tekrarlama oranının düşük olduğunu söyledi ve küresel salgının Haziran ayında tamamen bitmesini beklediklerini açıkladı.

    skirona göre istanbul avrupa yakası çokta mutlu olmayacak. anadolu yakası cuma ve cumartesi 2 gün güzel yağış alacak görünüyor. bu kez bermuda zaman zaman güzel kar alsada ömrü uzun değil gibi. inşallah dekler yardımımıza koşar, yine anadolu yakası şanslı görünüyor dek konusunda da. karadeniz ise gömülüyor resmen, ne kar yağacak ama, çok şanslılar tadını doyasıya çıkarsınlar muhteşem görüntüler göreceğiz.

    Genel olarak özetlemek gerekirse bu arka arkaya gelen sistemler istanbul geneli olarak konuşuyorum, tahmincileri çok yordu çok emek harcadılar, e tabi biz kar severler ümitlendik ama sonuç genel anlamda hayal kırıklığı oluşturdu. Duygusal davranıldığında üzüntülü olmak normaldir, ama hiç bir şeyinde sonu değil, henüz ocak 8. ayrıca bu işin bir güzel tarafıda takip etmek beklemek heyecanlanmak. Yağış açısından iyi ama kar açısından vasat bir kışı ortaladık. Tek korkum ve üzüntüm sistemsel anlamda kara deftere yazılacak bir kışa daha çentik atma ihtimalimiz. Umarım ilerleyen zamanda gelecek baba bir sistem bizi mutlu eder. Emek harcayıp tahminde bulunan mesai harcayan ve an be an kar sevdasıyla burayı coşturan herkese teşekkürler. Tekrar ateş edeceğiz inş.

    bu akşam ki ve yarına sarkan yağışlardan açıkçası ümitsizim. ama bu böyle gitmeyecektir. şubata doğru yol alırken birşeyler olacak. olmazsa büyük hüsran bu sene de istanbul için. Bu sene gördük ki modeller burnunun ucunu tahmin etmekte zorlanıyor. tahminci arkadaşlar ne yapsın. ama lodoslu günler sonrası artık atraksiyon başlaması en büyük temennimiz.

    2 sene önce bugün için konuşacak olursak,


    sabah saatlerinden akşama kadar devam eden 2-3 derecelerde gün boyu şiddetli yağmur ve soğuk, saat 17:00 gibi eksi derecelere ani geçiş, yağış şiddeti bozmadan kara çevirme hadisesi zaten ıslak olan yerlerin saat 18:00 itibariyle tutması, ve 19:00da 15 cm i bulması,yollarda mahsur kalmamız, şiddetli tipi ve günlerce aralıksız yağış.


    istanbul bu şekli seviyor.

    güney doğu eğilimli bir radar hareketi var. umarım dek oluşumları meydana gelir, çekiliyor gibi yağış. buna da şükür. bu akşam ve yarın aldık aldık. sonrası lodos ve tekrar yeni sistem beklemece. bizi yoruyor yine bu sene kış ama inşallah gelecek beklenen aşk.

    Hocam o saatlerde yagisin hafiflieyecgini dusunduk ama dek mi etkili olucak? Siklon mu kuvvetlenicek?

    şuan düşünülen ve tahmin edilenden farklı bir senaryo var zaten. bu saatten sonra tipi başlasa örtü olsa şaşırmam. wildleo1907 üstad helal sana bu riskli saatte bile örtü olacak dedin. Fena bir fırtına var. Geçte olsa gelecek inş.

    tamam artık uzatmayın, adı üstünde tahminler yapıldı, tuttu tumadı, inanmasaydın birader, sende üstün bilgini konuşturup analizini yapsaydın. TAHMİNi alıp şimdi burada AÇIKLAMA BEKLİYORUM falan komik oluyor. Evet yağmayacak diyenler oldu, e tamam bu da tahmin onun tahmini tuttu, şimdi onu ilahmı ilan edecek millet, zaten başarılı olanı ayrıştırma yeteneğine sahiptir her normal zekalı insan. sizde ayrıştırırsınız olur biter. sitem etmek niye yani. Kudreti sonsuz Allahtan başka kimse geleceği göremez, sadece öğrenilmişlik tecrübe ve bilgiyle TAHMİN eder. TAHMİN edildi. Tuttu tutmadı. göreceğiz hep beraber. Bırakın da ağız tadıyla sistem kovalayıp anı yaşayalım. Allahın izniyle o kar gelecek. Al bu da tahmin.

    pazartesi salı gün için beklenen yağışlarda bizi üzebilir beyler. acı ama gerçek. psikolojinizi düşük beklentiler üzerine kurmakta fayda var. üzülüp tahmin yapanlara laf sokmakla olmuyor, istanbul sağlam soğuk almazsa tüm yağış böyle yağmur olarak iniyor. soğuğu tutturursak tamamdır. sabırla bekleyeceğiz. inşallah en azından 5-10 cm örtü alsak pazartesi salı günü moral olur hepimize.

    Düngeceden Sabaha Konum Özetim:


    Sabah ilk saatlerine kadar fırtına ve yağmur. Şuan Saf Kar fırtınayla yoğunlaşıyo. geneli hafif yağışlı fırtınalı kar.


    Isınma olacağı söylenmeseydi örtü için ümtlenirdim.


    Yer: Kayaşehir