Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Seyyah


    Bir de ufacık bir katkı yapmak isterim yazınıza, yerleşimlerin alt yapı ihtiyaç hesapları yapılırken, "uzun yıllar ortalamaları" baz alınarak yapılır. Yani su toplama ve tahliye kanalları yapacaksanız, kullandıoğıız boru çapları, malzeme gibi seçimleriniz, ortalama yağış miktarları ve güvenlik katsayıları hesap edilerek kullanılır.


    Fakat, "oraj" gibi hadiseler, sizin bu ortalama hesabınızı bozar. Şehir içinde alt geçitleri basan sular, su kanallarından taşan ve hatta insan ölümlerine yol açan olaylar, bu ortalama harici yaşanan yağış miktarları kaynaklıdır. ( mühendislik hataları, malzeme çalmak gibi olaylar kou dışı tabi)


    Şimdi burada önemli olan şu. Eğer, normal dışı yağışlar artık olağan hal alıyorsa, hesaplamalar bu yönde revize edilmelidir. Bu da aynı zamanda, ciddi maliyet anlamına gelir.


    Yani, yağış rejimlerinin değişimi, sadece Tarım için değil, alt yapı içinde risk halini almaktadır.


    Saygılar

  • Şimdiden söyleyeyim Müjdemi isterim :)


    Cuma en geç cumartesi günü üstadlar yeni konular açacaklar ve gelen bol yağışlı sistemi anlatacaklar. İşte o zaman bizim sokağa kaç cm sorularını sorabileceğiz.

  • @TC.Army Ağlancak halimize gülüyoruz ama dediklerin doğru çıkarsa buraya TC.Army demişti diye yazarım sistem gelmezse de Alplere ya da Balkanlara ya da Almanya'ya ya da İspanya yükseklerine günübirlik bir kaçamak yaparız sonra bütün sene aç mı gezeriz tok mu onu bilmem ama :D Dur İtalya'yı unutmuşum onu da ekleyim hem biraz da rönesans sanat mimari görmüş oluruz ;)

  • O bir senaryo
    O bir senaryo
    O bir senaryo
    Böyle gerçekleşecek diye bir şey yok demek den dilimde tüy bitti dicem oda olmicak elimle yazıyorum. Gerçekten lütfen burayı akademi olarak görün ve birşey öğrenmeye çalışın.arastirin okuyun yazılanlara dikkat edin. Hazır herşeyi ayağınıza beklerseniz sadece hep soru soran taraf olursunuz.
    Herkese iyi geceler

  • O bir senaryo
    O bir senaryo
    O bir senaryo
    Böyle gerçekleşecek diye bir şey yok demek den dilimde tüy bitti dicem oda olmicak elimle yazıyorum. Gerçekten lütfen burayı akademi olarak görün ve birşey öğrenmeye çalışın.arastirin okuyun yazılanlara dikkat edin. Hazır herşeyi ayağınıza beklerseniz sadece hep soru soran taraf olursunuz.
    Herkese iyi geceler

    Tipik bizim insanimiz arastirmaz okumaz hazira konar bence fazlasinisa beklememek lazim arastiran arastiriyor zaten

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Sabah sabah kalktım dikkatle gfs nin ilk 120 saatini inceledim
    Sadece banamı tuhaf geliyo karalama sakinleri ilk 36 hatta 48 saat yerinden pekte kıpırdamıyo sinoptik ve her çıktıda başka başka yerlerde mantar gibi türeyip kaybolan ab ler göze çarpıyo
    Sanki modeller 48 saat sonrayı yani cumartesi sabahını bekliyo ab leri doğru konumlandırıp sistemi doğru rotadan ilerletmek için
    Ha aleyhimize de gelişebilir durum ama 48 saat dolana kadar belli olmayacak etki alanı sanki

  • Selamlar.Modeller hep sistemi gösterirdi son 3-4 gün kala başka yere gönderirdi,bu sefer tam tersi olacak inşaallah,Bu kadar devasa soğuğa tepkisiz kalamaz ,Kıbrıs-Girİt arası derin bir alçak basınç oluşturup, Yunanistan,Türkiye hattını 87 Martına çevirebilir,çünkü yağış da bol.
    Unutulmayacak dönüş başlıyor bugün itibariyle, Allah'ın izniyle...

  • bana çatalcaradarın söylemleri mantıklı geliyor. hayırlısı olsun bakalım. ben hala 87 kışına benzer bir kış oluşumuna gireceğimize inanıyorum. bu arada semih kardeşimize destek verelim inşaallah. oda çok yoruldu. Allah razı olsun.

  • Semih hocamızı zaten destekliyoruz modeller hiç birşey vermezken Semih üstad bir çıkıyor şu şu, şu tarihlerde bir salınım olacak diyor o akşam ya da 1 gün sonra modeller sistemi görmeye başlıyor.
    Modeller bile son 96. Saate girdi hala çözemediler sistemi. Bundan sonrası hayırlısı artık diyecek birşey yok bekliyoruz. Olmazsa da seneye inşAllah...