Sistemlerin Neden Sıcak Tarafinda Kalıyoruz ?

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam 7 aralıkta çok büyük bir sürpriz olmazsa sistem yok, 14 aralıkta bir kıpırdanma var, bakalım nasıl bir hal alacak.


    Azorun konumuna bagli.biraz daha batili olursa inecek biseyler.ben uzun vadede 14 u diye bisey gormedim.kimsede goremez.15 gunden sonrasi icin tahmin olmaz.ancak basinc soyle boyle olabilir denebilir.

  • Azorun konumuna bagli.biraz daha batili olursa inecek biseyler.ben uzun vadede 14 u diye bisey gormedim.kimsede goremez.15 gunden sonrasi icin tahmin olmaz.ancak basinc soyle boyle olabilir denebilir.


    Dedikleriniz doğru hocam, ancak farklı modellerde farklı insanların uzmanlığı var, yüksek teknolojiyle harmanlamışsa yorumda katılırsa bu iş olur, 15 günlükte var 25 günlükte, 25 günlük modelin 15'liklere göre çok çok daha yüksek performans sergilediğini gördüm, gördük, kısacası 13 aralığa kadar kayda değer bişey görünmüyor, tahmininize saygı duyuyorum, inşallah dediğiniz gibi olur.:)

  • Azorun full yatay genisleyip sistemin gelmeme ihtimalinide gozardi etmeyelim.bu basligi 7 aralik civarinda azorun dikine hareket etme ihtimalini gordugum icin sistemlerin neden sicak tarafinda kaldigimizi bilgilendirme amaciyla actim.1 2 gun daha beklemek daha mantikli olur.

  • Dedikleriniz doğru hocam, ancak farklı modellerde farklı insanların uzmanlığı var, yüksek teknolojiyle harmanlamışsa yorumda katılırsa bu iş olur, 15 günlükte var 25 günlükte, 25 günlük modelin 15'liklere göre çok çok daha yüksek performans sergilediğini gördüm, gördük, kısacası 13 aralığa kadar kayda değer bişey görünmüyor, tahmininize saygı duyuyorum, inşallah dediğiniz gibi olur.:)


    Dedigin model cfs ise benim gozumde cöptur.onun disinda 1 aylik ecmwf ensembledede bisey gozukmuyor.yani uzun vade icin sinyal yok.13 14 u icin gelme ihtimali kadar gelmeme ihtimalide var.yani o gunler icin bisey soylenemez.ben 15 gunden sonrasi icin yapilan tahmine karisiyim.suan hicbir veri 7 aralik icin bile azorun yataymi dikeymi katacagini kestiremiyor.sadece ingilterede 1040 ile konum alacagi ama sonrasinda yataya baglarsa sistem yine inmez.sevgiler.

  • Arkadaşlar burası kumarhane değil tutturana para verip tutturmayandan para almak vs. sitemizin anlayışlarına ters.Isteyen istediği tahmini yapar istediği kaynağı gösterir buna itibar etmek kişinin kendisine kalmıştır.Farkindaysaniz tahmincilerimiz epey riskli bir iş yapiyor.Siz hiç televizyonlarda veya kurumlarda 15-20 gün sonrasına tahmin yapan tahminci gördünüz mü? Kimse bu riski almaz fakat bizim tahmincilerimiz alıyor.O yüzden eleştirmek yerine biraz da teşekkür edelim.


  • Hep batılı gelecek diye bi kanun yok arkadaşlar sırf istanbul için batılı istiyorsunuz ancak birazda bizi duşunun


    Istanbul için demiyorum egerki ingilterenin doğusuna konumlanirsa tum Türkiye etkilenebilir yanı bu soğuktan batı da faydalanabilir hiçbir zaman istanbul için bir tahmin yapmadım hep genelledim tutar yada tutmaz allaha kalmıştır lütfen sorgulamadan anlamanizi isterim.


  • 1040 lık yb ingiltereye daha dogulu hareket ediyor bu ülkemiz için biraz daha batılı bir sistem anlamına gelmezmi ?


    Sadece 1040 in merkezini dusunme.1040 ingilterede ama 1030 1020 vs cok dogulu.yani cok genis bir alan kapliyor y.b az alan kaplasin ama ingiltereden iskandinavyaya hareket etsin daha faydali olur.

  • Sadece 1040 in merkezini dusunme.1040 ingilterede ama 1030 1020 vs cok dogulu.yani cok genis bir alan kapliyor y.b az alan kaplasin ama ingiltereden iskandinavyaya hareket etsin daha faydali olur.


    Anladım zaten avrupanın nerdeyse tamamını kapsıyor tesekkur ederim

  • 12 sinden sonra inen sisteme bakın siz, biz bu goruntuyu arşivlemeliyiz bence muazzam bir görüntü gerçekleşme ihtimalini görüyormusunuz semıh hocam ?