Araba Lobisi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Formula 1 yeni sezonda ilk yarış öncesi sıralama turuna yine Mercedes damga vurdu. 1. Sırada Lewis Hamilton, 2. sırada Valtteri Bottas, 3. sırada Vettel olarak başlayacak yarın yarış. Gizli favorim Max Verstappen 4. sırada başlayacak. Honda motorunun faydalarını erken görmeye başladı Red Bull takımı :)

  • Formula 1 yeni sezonda ilk yarış öncesi sıralama turuna yine Mercedes damga vurdu. 1. Sırada Lewis Hamilton, 2. sırada Valtteri Bottas, 3. sırada Vettel olarak başlayacak yarın yarış. Gizli favorim Max Verstappen 4. sırada başlayacak. Honda motorunun faydalarını erken görmeye başladı Red Bull takımı :)

    Hocam Albert Park ı seviyor mercedes birde üstüne Ham in de gerçekten iyi olduğu 2-3 pistten biri olunca rekor kaçınılmaz oldu. Genelde Avustralya yı alan sene sonunda da şampiyon oluyor fakat hele bir avrupaya gelsin bakalım araçlar arasındaki farklar ne tam anlayalım. Bu sene antremanları fazla takip edemedim ama geçen seneye kıyasla kafadaki takımlar aşağı yukarı aynı oranda gelişmiş pole zamanında hatta orta sıra ve altı takımlarda 1.5-2 saniyeye varan gelişmeler var. bu sezon iki şey yine canımızı acıtacak gibi Amg Mercedes in baskınlığı, efsane Williams ın rezilliği geçen seneye göre bırakın gelişmeyi geriye gitmiş takım. Yarın orta hamur (yeni kodunu bilemiyorum) yarış temposunu merak ediyorum ferrarinin

  • dayko hocam en merak ettiğim isim Max Verstappen bu sezon. Daniel Ricciardo'nun ayrılmasıyla artık tüm gözler onun üstünde Red Bull'da. Geçen sezonda malum birbirlerini çok yaktılar. Ama sezon sonu Vettel alacak bence şampiyonluğu. Çok gidip gelen ve keyifli bir sezon olacak.

  • Doğuş grup, vag ile anlaşma yaptı. Vagın elinde kalan dizel araçlar, çoğunluğu manuel, Türkiye’de vw bayilerinde satışa çıkacak.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • @ahmet45 geçen sezon ricciardo'nun renault ya geçişi kesinleşince biliyorsunuz 2 yarış yarıştırmadılar adamı motor arızası cart arızası curt arızası. Max vallahi ne yalan söyleyeyim seviyorum o cahil cesareti ataklarını. Eski F1 i hatırlatan bir o ataklar bir de tabiki Kimi kaldı. Bu sene merak ediyorum onu da Sauber'le Vettel kısıtlaması olmadan kafasına göre yarışacak, 2.Lotus dönemi olur mu biraz zor ama süprizleri seviyor. Hocam Vettel aslında komplike bir pilot gibi görünsede baskı altında sürekli hata yaptı. Meşhur 11 Kanada Gp sinde Button a verdi spin atarak ya 6-7 virajda gerçi çok uzağa gitmeden de geçen sene 3 yarışta bariz hatalar yaptı. Hamilton ise rüzgarı arkasına aldı mı gaza geldi mi kan görmüş köpek balığı gibi saldırıyor. 34 yaşında 5 şampiyonluk hepsi istiyor Msc yi geçmek bunun içinde fazla zamanı kalmadı 4 sene yarışsa daha 1 sene şampiyon olmadan geçirebilir en fazla. Dominasyon olmasında şu 07-08 iki sezon da olduğu gibi son virajda şampiyonluk değişen sezon olsa tadından yenmez değil mi
    Bu arada bu konuya yazıyorum 2 dir F1 ile ilgili ama doğru mu ediyoruz yanlış mı ediyoruz bilgi verirse yetkili arkadaşlar sevinirim

  • Son 12 tur bottas lider gidiyor 3.sırada verstappen takipte güzel yarış çıkarıyor. Vettel 4. Sırada

    Aaaah ah benim adamım Verstappen 49. turda o 2 saniyelik hatayı yapmasa Hamilton'u geçecekti ama o korkuyu yaşattı ya yeter. Honda motorunu uzun bir aradan sonra podyuma çıkarıyoruz Red Bull takımıyla. Sünepe Renault motorundan kurtulduğuna çok sevinmiştim Red Bull'un :) Özetleyecek olursak ilk yarışı, oldukça tempoluydu, Ferrari şaşırttı podyuma çıkamaması ile, Verstappen'i daha çok podyumda görürüz, Renault aynı tas aynı hamam :) Sıralama şöyle sonuçlandı;

    1-Bottas (Mercedes)

    2-Hamilton (Mercedes)

    3- Max Verstappen (Red Bull)

    4- Vettel (Ferrari)

  • Hocam ferrari'de bir sıkıntı var araç gitmiyor, basmıyor leclecrc test pilotu iken sorun olduğunu söylemişti aldırış etmemişler şimdi 2. Pilot olarak yarışıyor. Ferrari hem taktiksel hem mekanik olarak çok geride bu sene şampiyonluk vettele hayal olabilir.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Hocam ferrari'de bir sıkıntı var araç gitmiyor, basmıyor leclecrc test pilotu iken sorun olduğunu söylemişti aldırış etmemişler şimdi 2. Pilot olarak yarışıyor. Ferrari hem taktiksel hem mekanik olarak çok geride bu sene şampiyonluk vettele hayal olabilir.

    Katılıyorum çünkü Verstappen Vettel'e baskı yapmaya başlayınca Vettel 2 tur bile dayanamadan hemen üçüncülüğü verdi ve bir daha podyum için değil zorlamak farkın açılmasına engel dahi olamadı. Bunun üstesinden bir şekilde geleceklerdir ama. Fakat Bottas naptı hocam öyle. 58 tur boyunca hiç temposunu düşürmedi.

  • Bottas +1 de puan aldı harika yarış çıkardı. Geçen senede böyle olurdu ama hamiltonu şampiyon yapmak için Bottas ' ı kullandılar. Aslında çok iyi bir pilot. Mercedes de basınca gidiyor çok iyi araç. Ama Ferrari bu sezon redbulla bile kafa tutamaz honda motoru çok iyi olmuş. Ferrari taraftarı isyanda sosyal medyada :D

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.


    Kararla, otomotiv, alımlarında uygulanan vergi indirimi uygulaması ikinci kez uzatıldı.

    31 Mart'ta sona erecek olan uygulama 30 Haziran'a kadar uygulanmaya devam edilecek. Düzenlemeyle, vergisiz fiyatı 70 bin liranın altında olan araçlarda, ÖTV oranı yüzde 45'ten yüzde 30'a, fiyatı 70 bin ila 120 bin arası olan araçlarda yüzde 50'den yüzde 35'e düştü.

    Ticari araçlara yönelik uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı ise yüzde 1'e indirildi.

  • UmuTCaN


    Aslında otomotiv sektörünü etkileyen ( daha doğrusu satışları) iki büyük sorun var.

    Birincisi, vergiler. Diğeri döviz fiyatları ve girdi maliyetleri.

    Otomotiv sektöründe tahmin ettiğiniz gibi en önemli maliyet unsuru ithal yoluyla alınan malzeme.

    O bakımdan, vergi oranları bu şekilde düşük kalsa bile, satışlar ciddi anlamda düşüyor.


    Şahsen ben "0" araba almam / alamam.

    Yanlış anlaşılmasın lütfen, boş Renault Symbol bile 100.000 liralar civarında. Üstelik taşıt kredisi faizleri de çok yüksek.

    Vergi indirimnden ziyade, kredi faizleri düşürülmeli ve belki de sektörün ithal ettiği girdilerin vergileri ile oynanmalı.

    Yoksa Otomotiv ana ürericileri ve daha da kötüsü yan sanayileri ciddi sorunlar yaşamaya başlayacaklar.


    Not : Ağlama duvarı gibi bir mesaj oldu ama kusura bakmayın artık :)

  • ilker.gunebakan estahfirullah hocam ne kusuru. Son gözlemlerime göre özellikle fırsatçılığın arttığını düşünüyorum. 1.6 motor bir aracın sırf Türkiye’deki 2. el algısından ötürü sıfırının 309.000 TL olması geçen seneki döviz artışından sonra firmaların ne kadar fırsatçı olduğunu gösteriyor. Üstelik 309.000 TL’ye sözde full olan aracın Doğuş’un aç gözlülüğü sebebiyle de Almanya’da ki full olmayan örneğinden bile boş kalması... Yazık..

  • valla istedikleri kadar uzatsınlar vergi indirimini sıfır araç satışları eskisi gibi olmayacak hiç bir zaman daha iki yıl önce 90 bin tl full olarak alabileceğimiz araçlar olmuş 150-160 bin tl ben şahzen sıfır araç almam param olsa bile şuan. geçen hafta peuget rifter lasmanı yapıldı merakla belediğim ticari bir araçtı donanım güzel otomatik şanzuman ve motor uyumu çok başarılı ama gel gelelim fiyata 155000 bin tl verirmiyim hemde ticari hayır. Çok iyi hatırlıyorum 2015 yılında yakın bir arkadaşım partner tepe zenit full almıştı 48500 tl diğer arkadaşım hyundai i10 almıştı en boş paket 32000 tl şimdi o aracın bile ikinci eli olmuş 40-45 tl civarı. Neyse daha çok şeyler yazılırda hayırlısı olur inşallah bizler için

  • Almanyada adam bmw 7 serisine 110 bin euroya satın alıyor bunun vergiside dahil bizde 1 buçuk 2 milyon tl vergilerle ederi 30 40 bin tl olan daciaya 90 100 bin tl veriliyor adam almanyada 110 bin euroya ultra lüks bmw 7 serisine biniyor :)

  • UmuTCaN


    Fırsatçılık konusunda haklısınız. Ben firma ismi vermeden bir örnek vereyim mesela.

    Fabrika da araba üretildi, TIR'lara yüklendi ve bayi teslim alıp, aracı sattı. Çok basit bir döngü değil mi?


    Değil :)


    Bahsettiğim araba firmasının merkez ofisinde bir oda ve bu oda da çalışan, atyorum 4 kişi var. Aslında bu 4 kişinin her biri bir şirket :)

    Araba, işte A Firması Üretim A.Ş.'den, A firması dağıtım A.Ş.'ye satılıyor.Burası A firması Türkiye bayileri bekleme A.Ş.'ne satıyor, burası da bayiy satıyor.

    Siz aracı TIR'a bindirdiniz ama, araç bu sırada 4 el değiştiriyor ve her firma, karını koyarak satıyor diğerine :)


    Otomobil firmaları önce kendi içlerinde ki aracıları yok etseler kafadan indirim gelecek zaten :)

    Ama bunlar hiç konu edilmez.


    Tabi bu arada, asgari ücrete zam geldi, döviz arttı şu oldu, bu oldu fiyatlar zamlanır :)

    İddialı bir cümle olacak belki ama, Otomobil üreten firmalar Türkiye'den dışarı para transferi yaparlar. Kuruluş amaçları bu çünkü :)

    Ve hiç biri Türkiye'de mesela motor, şanzıman, diffransiyel, klima üretmezler. Sadece montaj yaparlar bu arada ucuz işçiliğinizi de sömürmeyi ihmal etmezler :)


    Neyse bu konuda çok dolu olduğum için çenem açıldı:)


    iyi forumlar olsun herkese

  • Bahreyn Gp nin sıralama turları başlamak üzere. Ferrari senelerdir burayı seviyor. Antremanlardan da görüldü üzere güçlenmiş ferrari var. Tabi AMG tek turluk performansı her zaman en iyisi olmuştur. Muhtemel Ferrari galibiyeti olucak gibi duruyor. Vettel inşallah absürt hata yapmaz da iş dengelenir biraz. İşin güzel bir tarafı daha var Mclaren antremanlarda gerçekten güzeldi, umarım q3 te görürüz. Bu spor ferrari, williams, mclaren'la güzel. Son antreman da ilk iki ferrarinin ardında 0.7 saniye farkla geride kalmış Mercedes, tabi q3 te bu fark daha da eriyecektir diye düşünüyorum. Sıralamalar başlamak üzere izleyecek arkadaşlara iyi seyirler