30 Ağustos Zafer Bayramı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • “Kahraman Türk Ordusunun, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, bağrından çıktığı yüce Türk milletiyle bir bütün olarak verdiği destansı mücadelenin sonunda, tarihe altın harflerle yazdırdığı Büyük Zafer’in 93’üncü yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

    GENÇ CUMHURİYET’İN TEMELİ

    Türk tarihinde, 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan zaferle Anadolu’nun Türk yurdu olduğu tescillenmiş; yine 26 Ağustos 1922 günü başlatılan Başkomutan Meydan Muharebesi, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandırılarak devletimizin yeniden inşa süreci başlatılmış ve ilelebet payidar kalacak ‘yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırılmış, ebedi hayatı burada taçlandırılmıştır.”



    ATATÜRK’TEN ALINTI

    Yüce Önder Atatürk, Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi’nin anlam ve önemini; ‘Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât, Türk Ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir âbidesidir.


    Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ulusal bayramıdır. Her yıl 30 Ağustos günü kutlanır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta [url=https://tr.wikipedia.org/wiki/Dumlup%C4%B1nar,_K%C3%BCtahya]Dumlupınar[/url]'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlananBaşkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terketmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.

    Zafer Bayramı, ilk defa 30 Ağustos 1923 günü Afyonkarahisar, Denizli, Kahramanmaraş, Ankara ve İzmir'de kutlanmıştır. Resmî olarak Zafer Bayramı ilân edilmesi 1935 yılının Mayıs ayında olmuştur. Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanır. Devlet erkânı ve yurttaşlar, Ankara'da Anıtkabir'i, diğer illerde de anıt ve şehitlikleri ziyaret edip, Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına ve komutasında savaşmış askerlere şükranlarını sunar. Hemen hemen her yerleşim yerinde, askerî birlikler geçit törenlerine katılır. Ayrıca dış temsilciliklerde de çeşitli kutlamalar yapılır. 30 Ağustos günü, Türkiye'de resmî tatildir.
    Her yıl, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları bu tarihte mezun verir. Tüm subay ve astsubay rütbe değişiklikleri bu tarihte geçerli olur.


    30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin Başbakanlık genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayımlanan 30 Ağustos genelgesinde bayram boyunca şenlik, konser ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması istendi.
    Genelgede "Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür" ifadesi yer aldı.


    [font=Monaco, Consolas, Courier, monospace][dipnot] Alıntıdır. [/dipnot][/font]

    Einmal editiert, zuletzt von UmuTCaN ()

  • 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bu topraklarda ay yıldızlı bayrağımız altında özgürce yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum"...


    Umut Can Oğuz

  • 26 Ağustos'da oluyor her sene, binlerce kişi katılıyor Türkiye'nin her yerinden. Üzerine mont al ama çok soğukmuş oralar :D . 2-3 dereceleri görürüz. 14 km yürüyeceğiz biliyor musun? Arasıra yorulursak arabalara bineriz.

  • Görüntünün olası içeriÄi: gökyüzü


    Bugünlere gelmemizi sağlayanlara minnet ve şükran ile anarken başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit mehmetçiklerimize Allahtan rahmet diliyorum...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Anadolu'yu düşman işgalinden kurtaran ve bize bu cennet toprakları emanet eden; başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm askerlerimizi rahmetle anıyorum.


    Bugünün anısına Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz esanasında Afyon Kocatepe'de çekilen o efsane fotoğrafını paylaşmak istiyorum :


    f7d0e06a728db015.jpg

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • 30 ağustos zafer bayramımız kutlu olsun. Bu toprakları düşman işgalinden kurtaran başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere,tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Rabbim bir daha bu ülkeye benzer şeyleri yaşatmasın, rabbim yar ve yardımcımız olsun...

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun.Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Yol arkadaşlarına canları pahasına bu vatanı korudukları için minnettarım.Allah o günleri birdaha yaşatmasın,Ölmüşlerimizin başı sağolsun.Birlikte Nice Zaferlere.

    Ne Mutlu Türküm Diyene.!

  • 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun. Bize bu cennet vatanı yurt olarak bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Allah hepsinden razı olsun...