30 Ağustos Zafer Bayramı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 30 Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle ve saygıyla anıyorum. Yaşasın tam bağımsız Türkiye 🇹🇷 🇹🇷 🇹🇷

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.Bizim için canlarını siper eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet diliyorum.Bu güzel vatanı bize bıraktıkları için onlara çok şey borçluyuz.


    30 aÄustos ile ilgili görsel sonucu

  • Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bedelini canlarıyla ödeyerek bu toprakları bize vatan kılan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyorum. 30 agustos zafer bayramımız kutlu olsun.

  • 1 GÜNLÜK YANILGI

    "Büyük taarruz için atatürk öyle bir plan yapmıştır ki, bu plan o zamanki akil insanları rahatsız etmiştir. bunun çok ama çok tehlikeli bir kumar olduğu söylenen Mustafa Kemal’in söz konusu planı şudur: yunan’ın en büyük gücü Afyon civarında ve güneyde trikopis’in emrindeki kuvvetlerdir. Atatürk’e göre burası o kadar güzel tahkim edilmiş ki, belli ki yunanlılar burayı bir kuvvet merkezi yapma niyetindeler. Atatürk, “burayı düşürürsek bütün cephe düşer, dolayısıyla burayı vuracağız,” der.

    bu plan türk kurmay heyetini oldukça endişelendirmiştir. onların düşüncesiyse şöyledir: “yunan’ı en güçlü olduğu yerden vurmaktan söz ediyorsun, o halde bizim de bütün gücümüzü buraya toplamamız gerekecek.” “evet” der atatürk. GxPlwXgZMzHASLCs-636081620880067221.jpg

    yakup şevki paşa, bunu duyunca küplere biner. “nasıl yaparız. böyle yaparak beni, kuzeydeki orduyu neredeyse çıplak bırakıyorsun. karşımda general digenis var. bize saldırdığı takdirde ankara’ya kadar elini kolunu sallaya sallaya gider. biz afyon’a gidelim derken digenis Ankara’ya girer” der. atatürk de “girmez paşam” diye karşı çıkar.

    anlaşıldığı kadarıyla Atatürk, digenis ile trikopis’in akıllarını başarılı bir şekilde okumuştu. yunan ordusu’nun halet-i ruhiyesini iyi biliyordu. orduda venizeloscular gitmiş, kralcılar gelmişti. politik olarak bölünmüş olan yunan subayları birbirlerini yiyorlardı. yunan ordusu içinde ciddi bir siyasi kavga vardı. yunan ordusu rahat değil, aldıkları son yenilgiyle zaten zafere olan inançlarını da kaybetmişlerdi. askerlerin pek çoğu “bıktık, artık evimize gidelim” diyorlardı. fakat bizimkiler öyle değildi, çünkü kendi vatanlarını savunuyorlardı ve yenmenin tadını tatmışlardı.

    Atatürk diyordu ki, “paşam, biz büyük bir gizlilik içerisinde kuvvetlerimizi kaydıracağız.” şevki paşa, “nasıl olur, şuradan şuraya bir tabur kaydırıyorum, yunan’ın haberi oluyor” diye cevap verirken atatürk de, “paşam birliklerinizi gündüz kaydırırsanız haberleri olur, biz hareketimizi gece yapacağız, gündüz ise birliklerimizi saklayacağız” diyordu. XD9qKY3wRq9igcZn-636081621103552731.jpg

    yakup şevki paşa bu hareket planına bir türlü anlam veremiyor, “ben bu mesuliyeti alamam” diye ısrar ediyordu. mesuliyet sözünü işitince Atatürk hemen şunları söyler: “bir dakika arkadaşlar, hiçbirinizde bir mesuliyet yok. bütün mesuliyet bana ait, millete karşı ben sorumluyum.”

    Mustafa Kemal, bütün gücü güneyde topladı. bu arada ingiliz mareşali charles vere ferrers townshend yunan müstahkem mevkilerini gezer. o kadar beğenir ki, “türkler burayı altı ayda geçerlerse, altı günde geçtik desinler” der.

    yunanlılar vaziyetten çok memnundur, o kadar eminlerdir ki kendilerinden, istihbaratı da boş verirler. bu sırada bizimkiler ise bütün gayretleriyle güneyde toplanmaktadırlar.

    Atatürk, taarruz tarihini Ankara’da hiç kimseye bildirmez, hatta kendi arkadaşlarına dahi bilgi vermez. sadece güvendiği ve kendisine güvenmesini istediği ruslara haber verir. “birkaç gün sonra saldırıya geçiyoruz” der. ruslardan çıt çıkmayacağını, ingiliz ve yunanlıların mağlubiyetini dört gözle beklediklerini biliyordur. T5KOwwPyFQ7z5EUb-636081621704386747.jpg

    ardından, Mustafa Kemal’in ankara’da büyük bir çay partisi vereceği haberi yayılır. davetliler var, çay partisi var, ama ev sahibi ortalıkta yok, cephede. bir tür oyalama ve dikkati başka yöne çekme hamlesidir bu.

    son kontroller yapıldıktan sonra Atatürk cepheye gelir, anadolu’nun dış dünya ile bütün telgraf bağlantılarının kesilmesini emreder. Anadolu birdenbire suskunluğa bürünür. hemen ardında da Ankara’da Mustafa Kemal’e karşı bir isyan başladığı yönünde sahte bir haberin yayılması sağlanır. İstanbul, Mustafa Kemal’e karşı bir hareket başlamış haberini alır ama Anadolu’da aynı zamanda tüm telgraflar da susmuştur. kimse duruma bir mana verememektedir. Atatürk, daha arazide silahlar konuşmaya başlamadan istihbarat savaşını kazanmıştır.

    o sabah büyük taarruz başlar. sabah 04.30’da tanzim atışı açılır, 5.50’de de tahrip atışına geçilir, saat 07.00’de ise yunan topçusu susar ve Türk ordusu 14 gün sonra İzmir’e, kordon’a varır. büyük taarruz’dan evvel Atatürk, 15 gün sonra İzmir’de olacağını söylemiştir yakın çevresine. sonra birlikte kordon’da yürürken de salih bozok’a “kaç gün oldu?” diye sorar, “14 gün” paşam cevabını verir bozok. “bir gün yanıldık o zaman” der Atatürk."

    celal şengör dahi diktatör kitabından.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • @4 Şubat hocam eline sağlık ben bunu okumuştum daha önce.Buradan anlayacağimiz sey su,karsinizda ileri goruslu bir savas dehasi varsa ne yaparsaniz yapin o sizden 1 hamle onde olur.O tarihleri dusunursek boyle bir zeka ve dehanin Türk milletinin lideri olmasi bizim en buyuk sansimizdir.Yakin tarihteki en zeki ve en degerli savas dehasidir M.Kemal Atatürk.Bunuda katildigi ve yonettigi her savasta gostermistir.


    Daha adinin ilk duyulacagi Trablusgarp savaslarinda ve canakkale savaalarindaki hamleleri aslinda daha muthistir.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Aynen öyle Narsil hocam.Yani öyle bir araya gelip savaşarak kazanılan bir savaş değildir bu savaş.Bir taktik deha ustasının elinde korkusuz Türk milletinin zaferidir.Genelkurmayın bugüne özel daha önce yayınlanmayan fotolorı sundu bilginize sevgili H.F...


    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

  • Kordon'dan kafanı doğuya çevirince sesler gelecek kulağına, " Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir" çalınacak mesela, Bataryalara "ateş" emri veren komutlar duyacaksın.


    "Allah Allah" nidaları ile şahadete koşan askerleri yüreğinde hissedeceksin.


    Heyecanla Fahrettin Paşanın süvarilerinin nal sesleri yankılanacak kulaklarında.

    Özgürlüğü, bağımsızlığı, millet olmayı ve birliği duyacaksın kalbinde.


    Mustafa Kemal'ı göreceksin atının üzerinde, zaferleri seyrederken.


    Türkiye Cumhuriyeti'nin güneşi doğacak gözerinde.


    Ağlayacaksın.ama o göz yaşları mutluluğun yaşları olacak.


    Gurur duyacaksın Türk olduğunla.



    30 Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun.

  • En büyük inanmışlığın verdiği güç ile vatansız devletsiz yaşamayı asla kabul etmediler.


    Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ün liderliğinde yola çıkan ve bayrağımızın altında özgürce yaşamamıza olanak sağlayan tüm şehitlerimizi Saygıyla anıyorum.


    30 Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun...

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Ulu Önder Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla, minnetle anıyorum.


    Bize kalan en büyük miras olan cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma mücadelemiz devam edecek...

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Mustafa Kemal Paşa:"Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!" emri ile Türk milletinin şanlı tarihinin en büyük zaferi olan 30 Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun!


    vayWbm.png

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ki Türk ordusunun ve Türk milletinin din,dil, ırk farkı gözetmeden sağladığı azim birlik ve güç sayesinde, işgalci emperyalist güçlere ağır bir darbe indirilmiş olup Türk ulusuna zafer kazandırmıştır. Bu sayede bağımsızlık ve özgürlüğümüze kavuştuk. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor ve tüm ulusumuzun 30 Ağustos zafer bayramını kutluyorum.